CELEBRITIES

H Salma Hayek και η κόρη της Valentina, ποζάρουν για πρώτη φορά μαζί και μιλούν για τη σχέση τους


JTeam

27 Απριλίου 2022

H Salma Hayek και η κόρη της Valentina, ποζάρουν για πρώτη φορά μαζί και μιλούν για τη σχέση τους
VOGUE MEXICO
H διάσημη ηθοποιός και παραγωγός από το Veracruz, Salma Hayek παραδίδει στο πλάι της κόρης της, Valentina Paloma Pinault, μερικά σημαντικά μαθήματα για τη ζωή

Ένα από τα πρώτα σημεία, στο οποίο σταθήκαμε μόλις ανοίξαμε τη συνέντευξη της Salma Hayek και της κόρης της, Valentina στη Vogue του Μεξικού και της Λατινικής Αμερικής, είναι η δήλωση της ηθοποιού ότι έγινε μητέρα σε μεγάλη ηλικία, ακριβώς τη στιγμή που ένιωσε 100% έτοιμη να βιώσει τη μητρότητα.

«Το έκανα επειδή βρήκα τον σύντροφο της ζωής μου, ο οποίος είχε σταθερή καριέρα, κι εγώ ήξερα ήδη ότι ήθελα τόσο πολύ μία κόρη κι έτσι δεν είχε τίποτε άλλο περισσότερη σημασία. Ούτε η καριέρα μου, ούτε τίποτα και πιστεύω ότι αυτό με βοήθησε πολύ», λέει η Hayek.

Η απόφαση της Μεξικανο- Αμερικανίδας ηθοποιού ήταν πέρα για πέρα συνειδητή και αυτό φαίνεται από κάθε λέξη που χρησιμοποιεί για να περιγράψει τη μοναδική ιστορία που έχει φτιάξει για τον κόσμο και τον εαυτό της κάθε φορά που χρειάζεται να μιλήσει για τη σχέση της με το πλάσμα που έφερε στον κόσμο.

«Ένιωθα ότι είχα κάνει πολλά στη ζωή μου, για τα οποία ήμουν υπερήφανη, οπότε ξεκινούσε μια εντελώς διαφορετική φάση στη ζωή μου. Ο François με βοήθησε πολύ και με παρότρυνε να επιστρέψω σύντομα και πάλι στην καριέρα μου». Όταν η Valentina έγινε τριών, η 55χρονη star άρχισε να επιστρέφει σταδιακά στην ηθοποιία ενώ ξεκίνησε και πάλι να ταξιδεύει. Για εκείνη όμως, η οικογένεια θα ήταν πλέον πάντα προτεραιότητα.

H Valentina και η Salma έχουν αναπτύξει μια εκπληκτική σχέση και στις λήψεις για το περιοδικό σχεδόν δεν μπορέσαμε να τις ξεχωρίσουμε. Οι δυο τους μοιάζουν εκπληκτικά πολύ και όπως φαίνεται, έχουν βρει κοινούς, μυστικούς κώδικες επικοινωνίας. Όταν είναι με κόσμο, προτιμούν να μιλούν μεταξύ τους στα ισπανικά, μια γλώσσα που δεν μιλούν πολλοί γύρω τους, για να μην τις καταλαβαίνει κανείς. Για τη Salma, η επικοινωνία στην ισπανική γλώσσα δημιουργεί επίσης ένα ακόμη πιο ισχυρό δέσιμο στην οικογένεια.

Στο σπίτι, μαλώνουν για τα ρούχα επειδή η Valentina παίρνει συνέχεια κομμάτια από τη ντουλάπα της ηθοποιού. Η Valentina επέλεγε πάντα μόνη της τα ρούχα από μικρή. Προτιμάει να ντύνεται με φόρμες ενώ συνήθως επιλέγει total black σύνολα αλλά υπάρχουν και μέρες που θέλει τα πάντα με χρώμα. Εξαρτάται από το «ποια θέλει να είναι κάθε φορά».

Όσο για το μακιγιάζ, δεν το επιλέγει για να δείχνει πιο όμορφη ή για να κρύψει τυχόν ατέλειες. Κάποιες φορές μάλιστα δεν θέλει να χρησιμοποιεί καν concealer γιατί θεωρεί ότι «οι μαύροι κύκλοι προσθέτουν κάτι» στη συνολική της εμφάνιση. «Μου αρέσει να πειραματίζομαι με διάφορα χρώματα στο makeup, είναι μια διαδικασία διαρκούς εξερεύνησης».

Η σχέση τους είναι ακριβώς όπως η σχέση κάθε μητέρας με κόρη. Η Salma θεωρεί πολύ σημαντικό για μία γυναίκα να είναι συνειδητοποιημένη και να ξέρει πότε θέλει ή δεν θέλει να γίνει μητέρα χωρίς να νιώθει ενοχές. «Ας κοιτάξουμε καλύτερα τον κόσμο, στον οποίο ζούμε: το να είσαι μητέρα, είναι πιο τρομακτικό από ποτέ και όλα όσα καλείται να κάνει σήμερα μια μητέρα, είναι πιο πολλά από ποτέ άλλοτε, αυτό είναι κάτι ατέρμονο».

«Επίσης υπάρχει η προκατάληψη ότι αν δεν είσαι μητέρα, δεν είσαι ολοκληρωμένη γυναίκα αλλά δεν είναι έτσι. Υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι για να εξασκήσεις το μητρικό ένστικτο, το οποίο δεν έχουμε όλες στον ίδιο βαθμό και αυτό είναι κάτι που πρέπει να σεβόμαστε. Στη δική μου περίπτωση ήταν πολύ ξεκάθαρο αλλά υπάρχουν γυναίκες που δεν θέλουν να γίνουν μητέρες και αυτό είναι πολύ εντάξει».

«Το να είσαι μητέρα, είναι θαυμάσιο αλλά έχει κι αυτό τα θέματά του. Για παράδειγμα, στεναχωριέμαι διαρκώς, έχω άγχος, προβλήματα ψυχικής υγείας και πολλά άλλα», προσθέτει η ηθοποιός. Η Valentina ονειρεύεται να γίνει κι αυτή ηθοποιός και στη συνέχεια, σκηνοθέτης αλλά ξέρει πως είναι αρκετά δύσκολο χωρίς την απαιτούμενη εμπειρία. Η Salma φαίνεται πως είναι η βασική πηγή έμπνευσης για τις επαγγελματικές της φιλοδοξίες αφού η ίδια έχει αρχίσει να σκέφτεται ήδη πολύ κάτι που θέλει στο μέλλον να σκηνοθετήσει.

Αναφορικά με τα όνειρα της κόρης της για την ηθοποιία, η Salma δηλώνει: «Όταν υποδύεσαι ρόλους από νεαρή ηλικία, χάνεις την ανωνυμία σου. Το καλύτερο πράγμα είναι να ακολουθήσεις μια συγκεκριμένη στρατηγική που θα σου επιτρέπει να είσαι και ηθοποιός αλλά και γυναίκα. Κάθε άτομο έχει ξεχωριστές ευαισθησίες και δεν υπάρχει κανείς για να σου υποδείξει πώς θα βρεις τις ισορροπίες. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να καταλάβεις μόνο τι θυσιάζεις, τι κρατάς και σε τι δίνεις βαρύτητα».

«Όταν αγαπάς τη δουλειά σου, τότε έχεις εξασφαλίσει όλη την επιτυχία του κόσμου, έχεις ήδη κερδίσει». Έτσι λέει η Salma, κάνοντας τη δήλωσή αυτή πιο ειδική για τον εαυτό της. «Από την άλλη, μπορείς να κάνεις ταινίες που σπάνε τα ταμεία και φέρνουν πολλά χρήματα αλλά δεν ξέρω αν αυτό λέγεται επιτυχία. Υπάρχεις μέσα από χαρακτήρες που κάνεις υπαρκτούς από ρόλους σου. Θυμάμαι έναν που με έκανε να νιώθω υπέροχα και αυτός δεν ήταν άλλος από της Beatriz στο Dinner. Η συγκεκριμένη στιγμή ήταν μαγική για μένα».

Επιστρέφοντας στη σχέση της Salma με τη Valentina, καταλαβαίνει κανείς ότι δεν χαρακτηρίζεται από κλισέ. Καθεμία γράφει τη δική της ιστορία με τον δικό της τρόπο και σε διαφορετικό χρόνο. Οι δυο τους μάς υπενθυμίζουν κάτι πολύ σημαντικό: η ζωή δεν έχει καμία σχέση με καλογραμμένα σενάρια κι έτοιμες ερωτήσεις. Υπάρχει πάντα έδαφος για τις πιο αυθόρμητες στιγμές, για γέλια και συζητήσεις και για ό,τι τελικά ενώνει τους ανθρώπους και δημιουργεί μεταξύ τους τους πιο ισχυρούς δεσμούς.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.