UPDATE #NOW

«Δεν θα ξανακάνω δίαιτα»: Η Jill Kortleve νιώθει επιτέλους ο εαυτός της ως curve model


Κλέλια Φατούρου

27 Απριλίου 2022

«Δεν θα ξανακάνω δίαιτα»: Η Jill Kortleve νιώθει επιτέλους ο εαυτός της ως curve model
Harper's Bazaar
Η Jill Kortleve νιώθει ευτυχισμένη ως curve model και υπόσχεται στον εαυτό της να μην κάνει ποτέ ξανά δίαιτα

Γεννήθηκε τη δεκαετία του '90, τότε που τα beauty standards ήταν πολύ συγκεκριμένα. Αν δεν ήσουν λευκή, ξανθιά και skinny, υπήρχε πρόβλημα. Το έβλεπε και στις αντιδράσεις της μαμάς της, όταν έβλεπε πάντα ωραίες γυναίκες στον δρόμο και τις συνέκρινε με τον εαυτό της. «Δεν είναι να απορείς που μεγάλωσα με αυτή την περίεργη οπτική γύρω από την ομορφιά», είπε στο Harper's Bazaar.

Πλέον βρίσκει την ομορφιά σε μέρη που δεν θα το περίμενε, όταν μεγάλωσε με την ιδέα του ότι πρέπει να μοιάζει στην Britney Spears. Προτιμά να βλέπει ταινίες της Barbra Streisand και ας της φαίνεται οξύμωρο το ότι, αν και πολύ όμορφη, υποδύεται πάντα το ανύπαντρο ασχημόπαπο. Είπαμε, έχουμε δρόμο ακόμα.

Η Jill Kortleve ξεκίνησε ως «κανονικό» μοντέλο που φορούσε 0 ή 2. «Έκανα δίαιτα 24/7. Το φαγητό ήταν το μόνο πράγμα που δεν μπορούσα να σκέφτομαι. Δεν θα πήγαινα για δείπνο ή ποτά με τους φίλους μου και αυτό επηρέαζε την ψυχική μου κατάσταση. Έτσι αποφάσισα να γίνω μοντέλο με καμπύλες και αυτό μου άνοιξε δρόμους που δεν ήξερα ότι υπήρχαν. Στην Ευρώπη, η βιομηχανία του plus size δεν είναι τόσο μεγάλη όσο αυτή των Η.Π.Α».

Jenny.Gr
Bazaar/JOSH OLINS

Σήμερα, η 28χρονη Jill παραδέχεται ότι δεν ήταν τόσο πετυχημένο μοντέλο όταν ήταν skinny και δεν περίμενε ότι θα τα κατάφερνε ξεφεύγοντας από τα παλιά standars. Σήμερα απολαμβάνει τη ζωή και έχει αποφασίσει ότι δεν πρόκειται να κάνει ποτέ ξανά δίαιτα. «Ξέρω πώς με έκανε να νιώθω και δεν θέλω να το ξαναζήσω. Ήμουν εξουθενωμένη και δυστυχισμένη, σωματικά και πνευματικά. Γιατί το κάνουμε στον εαυτό μας; Ευτυχώς, βήμα βήμα, τα πράγματα αλλάζουν».

Διάβασε τη συνέντευξη στο Harper's Bazaar

TAGS