WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

5 από τις πιο επικίνδυνες δίαιτες που κυκλοφορούν στο Internet


JTeam

18 Μαρτίου 2022

5 από τις πιο επικίνδυνες δίαιτες που κυκλοφορούν στο Internet
Diana Polekhina on Unsplash
Δεν υπάρχει κανένας λόγος να δοκιμάσουμε τις παρακάτω δίαιτες - είναι εξαιρετικά ανθυγιεινές για το σώμα αλλά και την ψυχολογία μας

Κάθε τόσο κυκλοφορούν νέες δίαιτες που γίνονται viral και υπόσχονται μεγάλη απώλεια βάρους, σε ελάχιστο χρόνο. Δεν είναι μόνο στερητικές, αλλά οι διατροφολόγοι τις απαγορεύουν γιατί καταστρέφουν τον μεταβολισμό και προσφέρουν ελάχιστα θρεπτικά συστατικά στον οργανισμό μας.

Παρακάτω, θα δούμε τα πιο επικίνδυνα προγράμματα διατροφής που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να τις δοκιμάσουμε.

Η δίαιτα του λυκανθρώπου

Δεν είναι αστείο. Η δίαιτα του λυκανθρώπου μας επιτρέπει να καταναλώνουμε μόνο φρούτα, λαχανικά και νερό για 24 ώρες, την ημέρα της Πανσελήνου.

Η δίαιτα με τις πέντε μπουκιές

Θα μπορούσατε να ζήσετε τρώγοντας 10 μπουκιές φαγητού; Στη συγκεκριμένη δίαιτα, δεν τρώμε πρωινό και τρώμε απλά 5 μπουκιές από το μεσημεριανό και 5 από το βραδινό μας. Φυσικά, τα γεύματα μπορούν να είναι όσο υψηλά σε θερμίδες θέλουμε, όμως και μόνο η ιδέα ότι μετράμε μπουκιές, είναι καταστροφική.

Η στρατιωτική δίαιτα

Η συγκεκριμένη δίαιτα υπόσχεται απώλεια 5 κιλών σε μία εβδομάδα – φσικά και δεν το κάνει πραγματικά. Υποστηρίζει πως ενισχύει τον μεταβολισμό μας, όμως στην πραγματικότητα βάζει το σώμα μας σε mode επιβίωσης και καταφέρνει το ακριβώς αντίθετο.

Η δίαιτα της λαχανόσουπας

Ενώ οι περισσότερες σούπες είναι υγιεινές, θρεπτικές και ιδανικοί σύμμαχοι σε μία προσπάθεια απώλειας βάρους, η συγκεκριμένη περιέχει μόνο νερό και λάχανο. Μπορούμε να φάμε όση ποσότητα θέλουμε μέσα στη μέρα, όμως θα καταλήξουμε εξαντλημένοι, με πόνο στο στομάχι.

Η δίαιτα της Ωραίας Κοιμωμένης

Εδώ, για να μην τρώμε, κοιμόμαστε. Αλήθεια. Στόχος είναι να περνάμε 10 ώρες την ημέρα στο κρεβάτι, ενώ η συγκεκριμένη δίαιτα μας ενθαρρύνει να παίρνουμε υπνωτικά για να κοιμόμαστε περισσότερο.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.