CELEBRITIES

Ο Matthew McConaughey δείχνει τους πραγματικούς ιθύνοντες πίσω από τα mass shootings


JTeam

7 Ιουνίου 2022

Ο Matthew McConaughey δείχνει τους πραγματικούς ιθύνοντες πίσω από τα mass shootings
Instagram/ officiallymcconaughey
O Matthew McConaughey σε έναν ακόμη σπαρακτικό λόγο για την τραγωδία που έλαβε χώρα στην πατρίδα του, το Τέξας, και το ζήτημα της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ

Σχεδόν δύο εβδομάδες μετά το mass shooting, που σημειώθηκε σε δημοτικό σχολείο στην πόλη Uvalde του Texas, από έναν 18χρονο που κόστισε τη ζωή 19 μικρών μαθητών και 2 εκπαιδευτικών, ο Matthew McConaughey επανέφερε το τραγικό συμβάν μέσω του USA Today, κάνοντας ένα ανοιχτό κάλεσμα για ανάληψη ευθυνών.

Η αποτρόπαια αιματοχυσία αθώων ανθρώπων δεν μπορεί να μένει άλλο έτσι και αν συνεχίσουμε προς αυτή την κατεύθυνση, θα ζούμε μες στο ψέμα. Πίσω από κάθε δικαίωμα, υπάρχει κι ένα καθήκον και ο ηθοποιός μιλάει ανοιχτά για τη στενή σχέση των δύο.

«Πιστεύω ότι οι υπεύθυνοι και νομοταγείς Αμερικανοί δικαιούμαστε τη Δεύτερη Τροποποίηση, που κατοχυρώθηκε από τους θεμελιωτές της και αφορά την οπλοκατοχή», ανέφερε πρόσφατα ο ηθοποιός, προσθέτοντας: «Πιστεύω επίσης ότι έχουμε την πολιτιστική υποχρέωση να κάνουμε βήματα ώστε να επιβραδύνουμε την παράλογη δολοφονία των παιδιών μας. Το debate για τον περιορισμό της οπλοκατοχής δεν οδηγεί πουθενά παρά μόνο στο status quo. Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για την ευθύνη που πρέπει να επιδείξουμε απέναντι στα όπλα».

Ο McConaughey, ο οποίος κατάγεται από το Texas, έγραψε χαρακτηριστικά: «Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στον έλεγχο και την ευθύνη. Το πρώτο είναι υποχρέωση που μπορεί να παραβιάσει το δικαίωμά μας. Το δεύτερο είναι καθήκον που θα το διατηρήσει. Δεν υπάρχει συνταγματικό εμπόδιο στην ευθύνη μας απέναντι στα όπλα. Κρατώντας τα πυροβόλα όπλα μακριά από επικίνδυνους ανθρώπους, δεν είναι μόνο υπεύθυνο αλλά είναι και ο καλύτερος τρόπος για να προστατεύσουμε τη Δεύτερη Τροποποίηση. Μπορούμε να κάνουμε και τα δύο».

Αμέσως μετά το αιματηρό περιστατικό, ο ηθοποιός έκανε λόγο για άμεση ανάγκη περιορισμού και ελέγχου της ένοπλης βίας. Το κύμα της ένοπλης βίας σε όλη την Αμερική «είναι μια επιδημία που μπορούμε να ελέγξουμε», προσθέτοντας: «από όποια πλευρά κι αν το δούμε, όλοι ξέρουμε ότι μπορούμε καλύτερα. Πρέπει να κάνουμε καλύτερα», αναφέρει μεταξύ άλλων σε ένα post που ανέβασε στα social.

Ο λόγος του, όπως και ο πιο πρόσφατος, συγκινεί. «Όπως ενημερωθήκατε, σήμερα έγινε ένα ακόμη mass shooting, αυτή τη φορά στην πατρίδα μου, στην πόλη Uvalde του Τέξας. Μία ακόμη φορά, αποδεικνύουμε με τραγικό τρόπο ότι δεν μπορούμε να είμαστε υπεύθυνοι για τα δικαιώματα που μας παραχώρησε η ελευθερία μας. Είναι μια επιδημία που μπορούμε να ελέγξουμε. Από όποια πλευρά κι αν το δούμε, όλοι ξέρουμε ότι μπορούμε καλύτερα. Πρέπει να κάνουμε καλύτερα. Πρέπει να αναλάβουμε δράση ώστε κανείς γονιός να μη χρειαστεί να βιώσει ξανά ό,τι βίωσαν οι γονείς στην Uvalde και οι προηγούμενοι από αυτούς. Κι εκείνοι που έχασαν τους δικούς τους σήμερα χωρίς να ξέρουν ότι επρόκειτο για το οριστικό αντίο, καμία λέξη δεν μπορεί να απαλύνει τον πόνο τους. Αλλά αν οι προσευχές ανακουφίζουν, θα τις συνεχίσουμε».

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.