CELEBRITIES

Ο σκηνοθέτης Paul Haggis συνελήφθη για σεξουαλική κακοποίηση - Γυναίκα κατήγγειλε ότι τη βίαζε για 2 μέρες


JTeam

20 Ιουνίου 2022

Ο σκηνοθέτης Paul Haggis συνελήφθη για σεξουαλική κακοποίηση - Γυναίκα κατήγγειλε ότι τη βίαζε για 2 μέρες
Getty Images
Το φερόμενο ως θύμα, όπως ανακοίνωσαν οι ιταλικές αστυνομικές αρχές, κακοποιήθηκε από τον διάσημο σκηνοθέτη, ο οποίος στη συνέχεια τη μετέφερε στο αεροδρόμιο Papola Casale στο Brindisi τα ξημερώματα, ενώ η ίδια βρισκόταν σε «ασταθή σωματική και ψυχολογική κατάσταση»

O σκηνοθέτης Paul Haggis συνελήφθη από τις Αρχές στην πόλη Ostuni της νότιας Ιταλίας έπειτα από κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση και πρόκληση σωματικής βλάβης.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο σεναριογράφος του "Million Dollar Baby" και σκηνοθέτης του "Crash" ανάγκασε μια νεαρή γυναίκα να συνευρεθεί μαζί του. Ο Haggis εξανάγκασε τη γυναίκα, που δεν ήταν Ιταλίδα, σε σεξουαλικές περιπτύξεις στις δύο ημέρες που βρέθηκε στην πόλη για κάποια masterclasses στο Allora Fest.

Το φερόμενο ως θύμα, όπως ανακοίνωσαν οι ιταλικές αστυνομικές αρχές, κακοποιήθηκε από τον διάσημο σκηνοθέτη, ο οποίος στη συνέχεια τη μετέφερε στο αεροδρόμιο Papola Casale στο Brindisi τα ξημερώματα, ενώ η ίδια βρισκόταν σε «ασταθή σωματική και ψυχολογική κατάσταση».

H γυναίκα δέχτηκε πρώτες βοήθειες από το προσωπικό του αεροδρομίου ενώ έπειτα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Ο νομικός εκπρόσωπος του 69χρονου δήλωσε: «Σύμφωνα με τον ιταλικό νόμο, δεν μπορώ να συζητήσω την κατάθεση. Είμαι βέβαιος πως όλες οι κατηγορίες προς τον τον κύριο Haggis θα απορριφθούν. Είναι απολύτως αθώος και πρόθυμος να συνεργαστεί πλήρως με τις αρχές για να φανεί γρήγορα η αλήθεια».

Από τη μεριά του, το Allora Fest ακύρωσε κάθε είδους συμμετοχή του σκηνοθέτη στο φεστιβάλ και δήλωσε τη στήριξή του απέναντι στην γυναίκα. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο σκηνοθέτης δέχεται κατηγορίες αφού το 2018, η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων, Haley Briest, είχε μηνύσει τον Haggis ότι τη βίασε το 2013. Μετά από την κίνησή της, τρεις ακόμη γυναίκες βρήκαν το θάρρος να τον κατηγορήσουν ότι τις φίλησε με το ζόρι ή ότι τις ανάγκασε σε στοματικό σεξ, σε κάποιες συναντήσεις που είχε μαζί τους στο διάστημα από το 1996 μέχρι το 2015.

Το 2006 ο κατηγορούμενος κέρδισε το Όσκαρ καλύτερου σεναρίου και καλύτερης ταινίας για το "Crash" ενώ υπήρξε μέλος της Σαϊεντολογίας για 35 χρόνια.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.