CELEBRITIES

H Jane Fonda λέει ότι νιώθει «πιο δυνατή από ποτέ» μετά την αποκάλυψη ότι έχει καρκίνο


JTeam

8 Σεπτεμβρίου 2022

H Jane Fonda λέει ότι νιώθει «πιο δυνατή από ποτέ» μετά την αποκάλυψη ότι έχει καρκίνο
Η θρυλική ηθοποιός μοιράστηκε περισσότερες λεπτομέρειες για την περιπέτειά της υγείας της μέσω ενός post στη σελίδα της μόλις τέσσερις ημέρες αφού αποκάλυψε στο κοινό ότι έχει καρκίνο

Η Jane Fonda πριν λίγες ημέρες ανακοίνωσε ότι πάσχει από καρκίνο και πιο συγκεκριμένα από μη-Hodgkin λέμφωμα και ότι κάνει χημειοθεραπείες τους τελευταίους 6 μήνες. Ωστόσο, πριν μερικές ώρες θέλησε να διαβεβαιώσει τους fans της πως νιώθει καλύτερα από ποτέ.

Η θρυλική ηθοποιός μοιράστηκε περισσότερες λεπτομέρειες για την περιπέτειά της υγείας της μέσω ενός post στη σελίδα της μόλις τέσσερις ημέρες αφού αποκάλυψε στο κοινό ότι έχει καρκίνο. Ξεκίνησε, ευχαριστώντας τους θαυμαστές της «για όλη την αγάπη και τη στήριξη» που έλαβε μετά την ανακοίνωση της δυσάρεστης είδησης. Όλο αυτό όπως λέει, «την έχει συγκινήσει και την έχει βοηθήσει πολύ ψυχολογικά».

Η 84χρονη star εξήγησε ότι παρόλο που έχει έρθει δύο φορές αντιμέτωπη ξανά με την ασθένεια στο παρελθόν, ο καρκίνος αυτός είναι ιάσιμος κι έχει γίνει πολλή πρόοδος στην επιστήμη μέχρι σήμερα. «Εδώ και μία εβδομάδα, πολύς κόσμος μού έχει γράψει ότι είχε τον συγκεκριμένο τύπο καρκίνου και εδώ και δεκαετίες, έχει απαλλαγεί από την παρουσία του. Λοιπόν, σύντομα θα γίνω 85 οπότε δεν χρειάζεται να "ανησυχώ" για τις πολλές δεκαετίες. Και η μία θα είναι μια χαρά». Επίσης, σημείωσε ότι η πρώτη της χημειοθεραπεία θα γίνει σε τρεις εβδομάδες.

Η Jane Fonda είναι μαχήτρια σε όλους τους τομείς και το αποδεικνύει εδώ και 8 δεκαετίες. Γι' αυτό και τώρα φρόντισε να καθησυχάσει τον κόσμο, λέγοντας ότι «νιώθει πιο δυνατή από ποτέ». Ο γιατρός όπως λέει χαρακτηριστικά, «της είπε ότι το καλύτερο αντίδοτο απέναντι στην κούραση που φέρνουν οι χημειοθεραπείες, είναι η κίνηση και το περπάτημα. Και περπατάω από πολύ νωρίς, όπως κάνω και γυμναστική».

Όσο για την εμπειρία της με τον καρκίνο, ξεκινάει από νωρίς όπως προαναφέρθηκε. «Δεν είναι η πρώτη φορά που έρχομαι αντιμέτωπη μαζί του. Είχα καρκίνο στο στήθος κι έχω κάνει μαστεκτομή, την οποία θα επαναλάβω τώρα. Όπως είπα και στο προηγούμενο post μου, θα συνεχίσω να μάχομαι για ένα ισότιμο σύστημα υγείας γιατί η θεραπεία που λαμβάνω, δεν είναι δεδομένη για όλους τους ασθενείς».

H πρόσφατη διάγνωσή της μάλιστα έχει κάνει την ηθοποιό να συνειδητοποιήσει περισσότερο τις καταστροφικές και θανατηφόρες συνέπειες των ορυκτών καυσίμων, συνεχίζοντας τον αγώνα εναντίον τους.

«Παρόλο που οι περισσότεροι γνωρίζουν ότι είναι από τις κυριότερες αιτίες της κλιματικής κρίσης, αγνοούν ότι προκαλούν καρκίνο αλλά κι ένα σωρό άλλα προβλήματα, όπως την παιδική λευχαιμία, καρδιακές νόσους και εγκεφαλικά επεισόδια. Πρέπει να βρούμε τον τρόπο να βάλουμε ένα τέλος σε αυτό που συμβαίνει. Δεν πρέπει να συνεχιστεί άλλο, έχουμε τη δύναμη να το αλλάξουμε και σκοπεύω να κάνω τα πάντα για να έρθει η αλλαγή. Αυτός ο καρκίνος δεν πρόκειται να με αποθαρρύνει».

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.