CELEBRITIES

O βασιλιάς Κάρολος και η Καμίλα κάθονται για πρώτη φορά στον θρόνο μετά τον θάνατο της Ελισάβετ


JTeam

13 Σεπτεμβρίου 2022

O βασιλιάς Κάρολος και η Καμίλα κάθονται για πρώτη φορά στον θρόνο μετά τον θάνατο της Ελισάβετ
Instagram/ hollywoodlife
O νέος μονάρχης συναντήθηκε με 900 μέλη στη Βουλή στην αίθουσα του Westminster στο Λονδίνο, τα οποία εξέφρασαν τα θερμά τους συλληπητήρια για τον θάνατο της βασίλισσας

Ο βασιλιάς Κάρολος ΙΙΙ και η Καμίλα παίρνουν τη σειρά τους στον θρόνο και πρόσφατα έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση εκεί, μετά τον θάνατο της Ελισάβετ.

Ο νέος βασιλιάς εξέφρασε τη «βαθιά του ευγνωμοσύνη» για τα συλλυπητήρια που έδωσαν τα μέλη στη Βουλή ενώ όπως τόνισε ο 73χρονος για τα καθήκοντα που ακολουθούν τη στέψη του: «Αισθάνομαι το βάρος της ιστορίας. Η βασίλισσα τήρησε με πίστη και αφοσίωση τον όρκο της κι έθεσε ένα δυνατό παράδειγμα μέσα από τα καθήκοντά της και τη βοήθεια του Θεού, το οποίο δεσμεύομαι να ακολουθήσω πιστά».

Ο νέος βασιλιάς έδωσε παράλληλα έναν αρκετά συναισθηματικό λόγο καθώς ακουγόταν για πρώτη φορά ο ύμνος "God save the King". Αξίζει να σημειωθεί ότι στα 73 του χρόνια, ο Κάρολος είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία Βρετανός μονάρχης που ανεβαίνει στον θρόνο. Η βασίλισσα έφυγε από τη ζωή στις 8 Σεπτεμβρίου ενώ οι πρώτες ανησυχίες για την υγεία της εμφανίστηκαν τον περασμένο Οκτώβριο, όταν κράτησε μπαστούνι σε επίσημη εκδήλωση.

Ήταν η πρώτη φορά μετά από 13 χρόνια που χρειάστηκε βοήθεια. Αργότερα, πέρασε μία νύχτα στο νοσοκομείο – και πάλι, για πρώτη φορά μετά από χρόνια – ενώ ακύρωσε δύο ταξίδια, ένα στη Βόρεια Ιρλανδία και ένα στη Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα στη Γλασκώβη, κατόπιν εντολής των γιατρών της. Στις 29 εκείνου του μήνα, νοσηλεύτηκε ξανά. Σοβαρά αυτήν τη φορά.

Ο θάνατος της Ελισάβετ σηματοδοτεί το τέλος μίας εποχής. Υπήρξε η μακροβιότερη μονάρχης της Βρετανίας, άλλωστε. Το πρόσωπό της βρέθηκε σε νομίσματα, πίνακες της ποπ κουλτούρας, ρούχα, έγινε αντικείμενο θαυμασμού και μεγάλης αντιπάθειας – ήταν, όμως, πάντα εκεί, δίνοντας μία αίσθηση σταθερότητας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.