CELEBRITIES

Jeff Bezos: Xάνει τον τίτλο του δεύτερου πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο, από τον Iνδό Gautam Adani


JTeam

19 Σεπτεμβρίου 2022

Jeff Bezos: Xάνει τον τίτλο του δεύτερου πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο, από τον Iνδό Gautam Adani
@vox
Ποιος είναι ο Ασιάτης μεγιστάνας που αναρριχήθηκε στην 2η θέση

Ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη, δεν είναι πια ο Jeff Bezos, ο οποίος σύμφωνα με την λίστα του Bloomberg, έχασε τον τίτλο του δεύτερου πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο, από τον 60χρονο Ινδό Gautam Adani, ο οποίος γράφει ιστορία ως ο πρώτος Ασιάτης που μπαίνει στις πρώτες θέσεις με τους πιο πλούσιους ανθρώπους στον πλανήτη.

Να σημειωθεί πως ο Adani, ο οποίος ξεκίνησε τη χρονιά του 2022 ως το Νο. 14 του Bloomberg Billionaires Index, έχει τώρα περιουσία 146,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων μια θέση πίσω από τα 260 δισεκατομμύρια δολάρια του Musk. Οι μετοχές της ναυαρχίδας του Adani Enterprises Ltd. σημείωσαν ρεκόρ αυτή την εβδομάδα και ορισμένες από τις εταιρείες του ομίλου του έχουν ανέβει περισσότερο από 1.000% από το 2020.

Ενώ η περιουσία του Bezos μειώθηκε στα 145,8 δισεκατομμύρια δολάρια, λόγω πτώσης των μετοχών της Amazon κατά 26%.

Ποιος είναι ο μεγιστάνας Gautam Adani που πήρε την 2η θέση από τον Εlon Musk

Ο Adani, 60 ετών, παράτησε το κολέγιο για να δοκιμάσει την τύχη του στη βιομηχανία διαμαντιών της Βομβάης στις αρχές της δεκαετίας του 1980 προτού στραφεί στον άνθρακα και τα λιμάνια. Έκτοτε, ο όμιλός του επεκτάθηκε σε όλα, από αεροδρόμια έως data centers, τσιμέντο, μέσα ενημέρωσης και πράσινη ενέργεια, εστιάζοντας σε τομείς που ο πρωθυπουργός Narendra Modi θεωρεί κρίσιμους για την επίτευξη των μακροπρόθεσμων οικονομικών στόχων της Ινδίας.


Ο Ινδός μεγιστάνας, ο οποίος έχει ορκιστεί να δωρίσει 7,7 δισεκατομμύρια δολάρια για κοινωνικούς σκοπούς, κατάφερε επίσης να ανέβει στην κατάταξη του πλούτου, επειδή πολλοί από τους επιχειρηματίες τεχνολογίας στην κορυφή έχουν ενισχύσει τη φιλανθρωπική προσφορά τους.

Jenny.Gr
@independent

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.

TAGS