CELEBRITIES

Η Julia Fox μιλά ανοιχτά για την επιλόχειο κατάθλιψη: «Μόνο οι μητέρες θα με καταλάβουν»


JTeam

7 Οκτωβρίου 2022

Η Julia Fox μιλά ανοιχτά για την επιλόχειο κατάθλιψη: «Μόνο οι μητέρες θα με καταλάβουν»
Έναν χρόνο μετά την γέννηση του παιδιού της μιλά για την δική της πραγματικότητα αλλά και την επιλόχειο κατάθλιψη που δεν συζητιέται όσο θα έπρεπε

Η τολμηρή Julia Fox μέσα από ένα βίντεο της στο TikTok, θέλησε να μιλήσει για την επιλόχειο κατάθλιψη, αλλά και το πώς είναι στην πραγματικότητα η κατάσταση που επικρατεί μετά τον ερχομό ενός παιδιού.

Όπως δήλωσε, τα περισσότερα κορίτσια ακούν από μικρή ηλικία πόσο σημαντικό είναι να αποκτήσουν παιδιά και οικογένεια, καθώς μόνο έτσι θα μπορέσουν να γίνουν ευτυχισμένες. Και ξαφνικά έρχεται η στιγμή στη ζωή τους που αποκτούν παιδιά και συνειδητοποιούν πως δεν είναι το "παραμύθι" που τους είχαν τάξει και που περίμεναν.

Συν τους βιολογικούς παράγοντες που παίζουν σημαντικό ρόλο στον γυναικείο οργανισμό μετά την γέννηση του παιδιού, όπου οι ορμόνες δημιουργούν πολλές φορές συναισθήματα δυσάρεστα -άγχος, διαταραχές, κατάθλιψη. Σύμφωνα με την Mayo Clinic τουλάχιστον 1 στις 7 γυναίκες αντιμετωπίζουν κατάθλιψη μετά τη γέννα, λόγω των ορμονών που φέρνουν αλλαγές στη διάθεση και την ψυχοσύνθεση.

Η Fox συνέχισε να μιλά στο βίντεο για τη δίκη της εμπειρία, ξεκαθαρίζοντας πως αγαπά τον γιο της μέχρι θανάτου, αλλά αυτό δεν παύει να κάνει τη μητρότητα, ποσό μάλλον τα πρώτα χρόνια, μια εύκολη υπόθεση. Τόνισε ακόμη το γεγονός πως η επιλόχειος κατάθλιψη δεν έχει αποκτήσει την προσοχή που πρέπει, ενώ υπάρχουν και αλλά πράγματα πέρα από την μητρότητα που μπορούν να κάνουν τις γυναίκες ευτυχισμένες.

@juliafox #stitch with @devotedly.yours ♬ original sound - Julia fox

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.

TAGS