CELEBRITIES

O Tom "Draco Malfoy" Felton εκδίδει βιογραφία: Ο αλκοολισμός, οι παραβάσεις και η σκοτεινή πλευρά της φήμης


JTeam

13 Οκτωβρίου 2022

O Tom "Draco Malfoy" Felton εκδίδει βιογραφία: Ο αλκοολισμός, οι παραβάσεις και η σκοτεινή πλευρά της φήμης
O ένας εκ των πρωταγωνιστών του Harry Potter δημοσιεύει το νέο του βιβλίο σχετικά με τον ρόλο που τον έκανε παγκοσμίως διάσημο και την πραγματικότητα πίσω από τα φώτα

Για τους fans του Harry Potter, ο Draco Malfoy θα είναι πάντα μια τραγική φιγούρα της ιστορίας, που ξεκίνησε ως το κακομαθημένο πλουσιόπαιδο του Slytherin, για να παίξει έναν καθοριστικό ρόλο στην πορεία της ζωής πολλών χαρακτήρων, με τον πιο θλιβερό τρόπο -και για τον ίδιο. Σήμερα, ο Τom Felton, o ηθοποιός που υποδύθηκε εκπληκτικά τον Draco, δημοσιεύει την αυτοβιογραφία του όπου, μεταξύ άλλων, αφηγείται όσα πέρασε εξαιτίας της συμμετοχής του στoν Harry Potter και της ξαφνικής φήμης που απέκτησε από το franchise. «Ο Tom Felton δείχνει διαφορετικός. Ο άντρας μπροστά μου δεν θα μπορούσε να μοιάζει λιγότερο με τον Draco Malfoy. Το ξανθό μαλλί έχει φύγει προ πολλού. Φοράει μάλλινη ζακέτα και πίνει τσάι- πριν μιλήσουμε, εξηγεί ευγενικά ότι πρέπει πρώτα τηλεφωνήσει στη μητέρα του».

Kάπως έτσι περιγράφει ο δημοσιογράφος Louis Chilton της βρετανικής Indpendent τον Tom Felton σήμερα, με τον οποίο μίλησε για τα απομνημονεύματά του με τίτλο «Beyond the Wand: The Magic and Mayhem of Growing Up a Wizard».

Έχουν περάσει 11 χρόνια από την τελευταία ταινία της σειράς, «Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 2», και πάνω από δύο δεκαετίες από τότε που υποδύθηκε για πρώτη φορά τον Draco. Παρά τον αξιομνημόνευτο ρόλο του στο «Rise of the Planet of the Apes» του 2011 και τις συμμετοχές του στα δράματα εποχής «Belle» (2013) και «A United Kingdom» (2017) της Amma Asante, ο 35χρονος σήμερα ηθοποιός, δυσκολεύτηκε να ξεφύγει από το βάρος του Harry Potter.

Στο βιβλίο του θυμάται τη σκληρή πραγματικότητα των audition στο Ηοllywood ως ενήλικας. «Δεν ήταν πραγματικά επιστροφή στις auditions. Ήταν να μάθεις να κάνεις audition από την αρχή», λέει. «Όταν φέρνουν παιδιά (σε ταινίες) η μισή δουλειά είναι: "Μπορείς να σταθείς σε αυτό το σημείο, να μην κοιτάξεις το φακό της κάμερας και να ακολουθείς βασικές οδηγίες;". Πόσο καλό μπορεί να είναι ένα επτάχρονο παιδί σε οτιδήποτε;».

«Όταν πηγαίνεις εκεί ως 20χρονος, ειδικά στο Λος Άντζελες, οι audition είναι πολύ πιο συχνές και σκληρές. Είναι ένα μάθημα - όχι απαραίτητα στη βιαιότητα, αλλά στην αποδοχή», συνεχίζει. Η μόνη εξαίρεση ήταν το «Rise of the Planet of the Apes», ένα μεγάλο μπλοκμπάστερ που έφτασε στην πόρτα του χωρίς audition. «Ήταν ένα απίστευτο παράδοξο που δεν έχει συμβεί ξανά από τότε», λέει.

Το «Beyond the Wand» καλύπτει τη ζωή του Felton, πριν, στη διάρκεια και μετά τον Harry Potter. Το μεγαλύτερο μέρος της αποτελείται από ανέκδοτες ιστορίες από την εποχή που συμμετείχε στο Harry Potter, τις σχέσεις του με τους υπόλοιπους ηθοποιούς, τις εφηβικές του παραβάσεις εκτός οθόνης, μαζί με ιστορίες από άλλες πτυχές της ζωής του.

Προς το τέλος, όμως, μιλά επίσης ανοιχτά για τους αγώνες του με την ψυχική του υγεία, ενώ κάποια στιγμή χρειάστηκε να μπει σε κέντρο αποτοξίνωσης. Στο βιβλίο υπάρχουν περιγραφές και από την εποχή που χώρισε από την επί χρόνια σύντροφό του, τη βοηθό κασκαντέρ Olivia Gordon.

«Με ενθάρρυναν κάποιοι άνθρωποι, συγκεκριμένα η Watson, να πω όλη την ιστορία και να μην διαλέξω μόνο τα ωραία κομμάτια», λέει. «Όχι μόνο επειδή ήταν καθαρτικό για μένα. Αλλά και με την ελπίδα ότι το να μοιραστώ αυτά τα κομμάτια της ιστορίας μου θα βοηθήσει άλλους που ίσως δεν περνούν την καλύτερη φάση τους», δήλωσε ο ηθοποιός.

Μιλώντας για τον αλκοολισμό του, τον περιγράφει περισσότερο ως «σύμπτωμα» και όχι ως αιτία. «Η πραγματικότητα της δικής μου εμπειρίας ήταν ότι είχα μια ομάδα ανθρώπων γύρω μου που με ήξεραν αρκετά καλά ώστε να γνωρίζουν ότι δεν ήμουν ευτυχισμένος. Ότι δεν ήμουν ο Tom που γνώριζαν. Δεν σκεφτόμουν καθαρά. Και αυτό έχει να κάνει λιγότερο με το τι έκανα και περισσότερο με το ότι μπορούσαν να δουν ότι χρειαζόμουν βοήθεια. Νομίζω ότι πολλοί άνθρωποι όταν βρίσκονται σε θολά νερά δεν αναγνωρίζουν πόσο θολά είναι».

Jenny.Gr

Ίσως δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η Emma Watson ήταν εκείνη που τον ενθάρρυνε να ανοιχτεί. Άλλωστε με την Hermione Granger των ταινιών, μοιράζονταν πάντα ένα ξεχωριστό δέσιμο, που χρονολογείται από τότε που η Emma τον ακολουθούσε «σαν κουτάβι που ζητούσε απεγνωσμένα την προσοχή του» (τα λόγια της) στα γυρίσματα της ταινίας «The Philosopher's Stone».

Η φιλία τους αποτελεί εδώ και καιρό σημείο ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για τους λάτρεις του Harry Potter, οι οποίοι θα ήθελαν πολύ να τους δουν ως ζευγάρι. «Νομίζω ότι μόνο μέσω των comic cons γνώρισα αυτή την ιδέα του "shipping"», λέει. (Για όσους δεν γνωρίζουν, πρόκειται για την επιθυμία των fans να βρίσκονται μαζί οι ήρωές τους, στην πραγματική ζωή ή στην οθόνη). «Γνωρίζω την Emma και δεν έχω κανένα πρόβλημα με αυτό», προσθέτει.

Όσο για το αν θα ήταν πρόθυμος να συμμετάσχει σε κάποιο νέο Harry Potter, εμφανίζεται δεκτικός στην ιδέα: «Θα έλεγα ψέματα αν έλεγα ότι δεν θα το σκεφτόμουν». Είναι σαφές ότι έχει προσπαθήσει να προχωρήσει, παρόλο που θυμάται τον ρόλο με νοσταλγία. «Σίγουρα δεν μου λείπει ο Draco Malfoy, αλλά είμαι πολύ τρυφερά δεμένος μαζί του», λέει.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.