CELEBRITIES

Ο Musk τώρα ζητάει απ΄τους εργαζομένους να γίνουν «σκληροπυρηνικοί»- Αλλιώς θα απολυθούν


JTeam

16 Νοεμβρίου 2022

Ο Musk τώρα ζητάει απ΄τους εργαζομένους να γίνουν «σκληροπυρηνικοί»- Αλλιώς θα απολυθούν
«Ξαναχτυπά» και απαιτεί οι «εναπομείναντες» εργαζόμενοι να πάθουν περκόπωση

Στα επόμενα νέα που αφορούν τον Elon Musk και τις «δημοκρατικές» του αποφάσεις για το μέλλον όσων εργαζομένων απέμειναν στο Twitter μετά τις αιφνιδιαστικές του απολύσεις, έρχεται να προστεθεί μία ακόμη παράλογη απαίτηση.

Το προσωπικό, που απαρτίζει πια την εταιρεία, μέχρι την Πέμπτη πρέπει να δεσμευτεί ότι θα δουλεύει σκληρά για το νέο Twitter και πολλές, πολλές παραπάνω ώρες. Οι εργαζόμενοι έχουν διορία δηλαδή για να δηλώσουν πως θα δουλεύουν πολλές ώρες υπό συνθήκες μεγάλης πίεσης. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι θα πρέπει πάντα να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό, δεν θα σηκώνονται ούτε για νερό από τη θέση τους και θα είναι πιστοί και αφοσιωμένοι στο καθήκον. Α, και πορωμένοι με αυτό που κάνουν για να το κάνουν καλά.

Αν δεν συμφωνήσουν λοιπόν να γίνουν «σκληροπυρηνικοί», να δουλεύουν εξαντλητικά (αρκετές ώρες πέρα από το τυπικό τους ωράριο), αλλά και με υπερβολική ταχύτητα και πάθος, θα αποχωρήσουν με αποζημίωση ίση με τρεις μισθούς. Άλλωστε, οι απολύσεις έχουν γίνει το καλύτερο χόμπι του μεγιστάνα της Tesla. Όπως ανακοίνωσε χαρακτηριστικά: «Για να προχωρήσουμε μπροστά και να χτίσουμε ένα εξαιρετικά καινοτόμο Twitter 2.0 με επιτυχία σε έναν αυξανόμενα ανταγωνιστικό κόσμο, πρέπει να είμαστε εξαιρετικά σκληροπυρηνικοί. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κάνετε υπερωρίες με υψηλή ενεργητικότητα. Μόνο με την εξαιρετική δουλειά θα ανταμειφθείτε».

Το μήνυμα ζητούσε από τους εργαζομένους να κλικάρουν σε ένα link σε περίπτωση που «θέλουν να γίνουν μέρος του νέου Twitter» μέχρι την Πέμπτη στις 5 μμ. Αλλιώς, θα πρέπει να δουν ηρωικά την έξοδο. «Όποια απόφαση κι αν πάρετε, σας ευχαριστώ για την προσπάθειά σας να κάνετε το Twitter επιτυχημένο», πρόσθεσε ο Musk στο mail που δημοσιεύτηκε πρώτα από την Washington Post.

Να θυμίσουμε ότι ο Musk εγκαινίασε με μαζικές απολύσεις το Twitter, διώχνοντας από τις θέσεις τους 3.700 εργαζομένους. Οι απολύσεις αφορούν κυρίως τις ομάδες που ήταν υπεύθυνες για την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης διαφόρων λογαριασμών στο μέσο.

Η απόφαση έγινε μόλις τέσσερις ημέρες πριν τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ στις 8 Νοεμβρίου και προβλέπεται ότι θα προκαλέσει χάος. Σύμφωνα με ανώνυμες πηγές, οι απολύσεις επηρεάζουν εργαζόμενους που η δουλειά τους ήταν να εμποδίζουν το Twitter να γεμίζει από απαγορευμένο περιεχόμενο, όπως συμπεριφορά μίσους και στοχευμένη παρενόχληση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.