CELEBRITIES

Ο Ηugh Jackman μιλά για την ψυχοθεραπεία και το παιδικό του τραύμα και κερδίζει τον σεβασμό μας


Τόνια Τζάφερη

22 Δεκεμβρίου 2022

Ο Ηugh Jackman μιλά για την ψυχοθεραπεία και το παιδικό του τραύμα και κερδίζει τον σεβασμό μας
Splash News
To κινηματογραφικό σετ στο οποίο συμμετείχαν ψυχίατροι και η εγκατάλειψη που βίωσε από την μητέρα του σε ηλικία 8 ετών

Μπορεί η ψυχοθεραπεία στη ζωή του Ηugh Jackman να ήρθε αργά, όμως εκείνος είναι ευγνώμων που έστω και τώρα, κατάφερε να μιλήσει, να επεξεργαστεί και να καταλάβει πολύ καλύτερα τα συναισθήματα και την ψυχοσύνθεσή του. Όλα ξεκίνησαν στα γυρίσματα του "The Son", μια ταινία η οποία αναδεικνύει προβλήματα ψυχικής υγείας και κατάθλιψης. Στο set αυτό βρέθηκε και μια ομάδα από ψυχιάτρους, οι οποίοι συνομίλησαν με τους ηθοποιούς, τόσο για την ψυχική τους υγεία, όσο και για την προσέγγιση του ρόλου που είχαν αναλάβει.

«Ήταν η πρώτη φορά που είδα να συμβαίνει κάτι τέτοιο στα sets και τελικά ήταν απαραίτητο», είπε αρχικά ο ηθοποιός.

Jenny.Gr
Splash News

Μέσα από την εμπειρία αυτή, ο Ηugh Jackman πήρε την απόφαση να ξεκινήσει και ο ίδιος ψυχοθεραπεία, ενώ δεν παρέλειψε να δηλώσει την σημασία των ειδικών ψυχικής υγείας στα κινηματογραφικά sets.

«Παρότι ξεκίνησα πρόσφατα (ψυχοθεραπεία) με έχει βοηθήσει σημαντικά», δήλωσε ο ηθοποιός. «Το να έχεις κάποιον με γνώσεις, ο οποίος είναι έξω από τον δικό σου κόσμο και βλέπει διαφορετικά τα πράγματα, μπορεί να είναι πάρα πολύ βοηθητικό», συνέχισε. «Πιο πολύ με έχει βοηθήσει να σέβομαι περισσότερο τους ανθρώπους που αγαπώ στη ζωή μου και να τους καταλαβαίνω πραγματικά. Να μπαίνω στα δικά τους παπούτσια και να μπορώ να δω ξεκάθαρα πως αισθάνονται», δήλωσε ο Jackman, ο οποίος πέρα από την εξάσκηση της ενσυναίσθησης, μίλησε και για το δικό του τραύμα με τη μητέρα του.

Εκείνη τον εγκατέλειψε στην ηλικία των 8, όταν έφυγε από την Αυστραλία για να επιστρέψει πίσω στην πατρίδα της, την Αγγλία. Ενώ λίγο μετά την γέννηση του γιου της Jack, είχε έρθει αντιμέτωπη με την κατάθλιψη και με θέματα ψυχικής υγείας. Ο ίδιος ομολόγησε πως στην αρχή ήταν πολύ οργισμένος με την μητέρα του για το γεγονός πως τον εγκατέλειψε. Στην συνέχεια όμως μπόρεσε να καταλάβει όλους τους λόγους που κρύβονταν πίσω από την απόφαση της, αλλά και το ψυχικό πρόβλημα που αντιμετώπιζε.
«Τα έχουμε βρει μεταξύ μας τώρα και έχουμε μια καλή σχέση», δήλωσε ο Jackman αναφερόμενος στη σχέση με τη μητέρα του.

Ο Αυστραλός ηθοποιός, δεν έμεινε μόνο εκεί. Θυμάται χαρακτηριστικά και τη στιγμή που η μητέρα του τον αποχαιρέτησε για τελευταία φορά στην ηλικία των 8, λίγο πριν φύγει για την Αγγλία:

«Θυμάμαι πολύ καλά εκείνο το πρωινό που έφυγε. Είναι πολύ περίεργο το τι συγκρατεί ο εγκέφαλος. Θυμάμαι να έχει μια πετσέτα γύρω από το κεφάλι της και να μου λέει αντίο. Εγώ πήγα στο σχολείο και όταν γύρισα δεν ήταν κανείς στο σπίτι. Την επόμενη ημέρα όμως, έλαβα ένα γράμμα από την Αγγλία. Η μητέρα μου ήταν εκεί. Και αυτό ήταν. Και εκείνη δεν πίστευε πως θα έμενε εκεί για πάντα. Ο πατέρας μου προσευχόταν κάθε βράδυ να επιστρέψει η μητέρα μου», είχε δηλώσει ο ηθοποιός σε συνέντευξη του το 2012.

Jenny.Gr
Splash News

Πριν κλείσει την τόσο προσωπική του κατάθεση, ο Jackman δήλωσε πως δεν ένιωσε ποτέ ότι η μητέρα του δεν τον αγάπησε, ωστόσο εκείνη χρειαζόταν ένα υποστηρικτικό περιβάλλον για να ξεπεράσει την κατάθλιψη της, κάτι το οποίο δεν μπορούσε να βρει στην Αυστραλία.

O Jackman είναι είναι μια ακόμη περίπτωση διάσημου αστέρα που δεν φοβάται να μιλήσει για πιο προσωπικά ζητήματα, αλλά και να αναδείξει το πόσο ωφέλιμη μπορεί να είναι η ψυχοθεραπεία για τη διαχείριση του συναισθηματικού μας κόσμου και την εκ νέου διαμόρφωση της προσωπικότητας μας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.