CELEBRITIES

«Προσοχή στο κενό»: Η φωνή του βασιλιά Καρόλου θα προειδοποιεί τους επιβάτες των τρένων (μέχρι τη Δευτέρα)


JTeam

5 Μαΐου 2023

«Προσοχή στο κενό»: Η φωνή του βασιλιά Καρόλου θα προειδοποιεί τους επιβάτες των τρένων (μέχρι τη Δευτέρα)
Instagram/ clarencehouse
Αν τύχει και ταξιδέψεις με τρένο ή μετρό στο Λονδίνο από την Παρασκευή μέχρι τη Δευτέρα, θα ακούσεις την ανακοίνωση

Η στέψη πλησιάζει και ο βασιλιάς Κάρολος έχει ένα μήνυμα ηχογραφημένο για τον λαό του. Μέχρι τη Δευτέρα, θα υπενθυμίζει στους επιβάτες των βρετανικών τρένων να «προσέχουν το κενό».

Η ανακοίνωση του Καρόλου και της συζύγου του, Camilla θα ακούγεται από τα μεγάφωνα των σταθμών τις επόμενες ημέρες σε όσους ταξιδέψουν με τρένο ή μετρό στο Λονδίνο.

Ο Κάρολος θα λέει σε κάθε επιβάτη: «Η σύζυγός μου και εγώ ευχόμαστε σε εσάς και την οικογένειά σας ένα υπέροχο σαββατοκύριακο της στέψης», ενώ η Camilla θα εύχεται σε όλους καλό ταξίδι. «Όπου κι αν ταξιδεύετε, ελπίζουμε να έχετε ένα ασφαλές και ευχάριστο ταξίδι».

Το ηχογραφημένο μήνυμα θα παίζει και στους 2.570 σιδηροδρομικούς σταθμούς σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο

«Και θυμηθείτε, παρακαλώ προσοχή στο κενό», θα προσθέσει ο Κάρολος. Η φράση "mind the gap" έχει σκοπό να προειδοποιεί τους επιβάτες για το κενό ανάμεσα στο βαγόνι του συρμού και την αποβάθρα και είναι γνωστή στους Βρετανούς αλλά και στους τουρίστες.

Για τη Βρετανία και όχι μόνο, η στέψη του βασιλιά Καρόλου είναι ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα της ιστορίας, ενώ αποτελεί παράλληλα μια επίσημη θρησκευτική τελετή, η οποία παραμένει ίδια εδώ και περίπου 1.000 χρόνια.Πολλοί θα είναι οι ηγέτες που θα παραστούν στη στέψη, ωστόσο ο Πρόεδρος των ΗΠΑ δεν θα είναι ένας από αυτούς. Αρκετοί ήταν εκείνοι που κατηγόρησαν τον Biden, πως «σνομπάρει» τον νέο Βασιλιά, όταν ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε πως δεν θα παραστεί στη στέψη.

O πρίγκιπας George θα είναι αυτός που θα παίξει μεγάλο ρόλο στη τελετή στέψης, αφού είναι ο δεύτερος στη σειρά διαδοχής του θρόνου. Παρά το γεγονός πως είναι 9 ετών, το παλάτι ανακοίνωσε πως ο George υπηρετήσει ως ακόλουθος του βασιλιά κατά τη διάρκεια της τελετής, μια θέση ιδιαίτερα σημαντική.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.