CELEBRITIES

Ο Richard Dreyfuss είναι έξαλλος που δεν μπορεί να παίξει έναν μαύρο με blackface


Κλέλια Φατούρου

8 Μαΐου 2023

Ο Richard Dreyfuss είναι έξαλλος που δεν μπορεί να παίξει έναν μαύρο με blackface
Επίσης, το diversity του προκαλεί εμετό

Ποιος τόλμησε να στερήσει από τον Richard Dreyfuss αυτό το όνειρο; Μία επιθυμία είχε ο άνθρωπος, να παίξει έναν μαύρο άντρα, βάζοντας μαύρη μπογιά στο πρόσωπο, όπως έκανε και ο Κώστας Βουτσάς στην ταινία «Τον αράπη κι αν τον πλένεις». Νιώθεις άβολα με αυτή τη λέξη, και την ταινία; Ο Dreyfuss όχι.

«Ξέρεις, ο Lawrence Olivier ήταν ο τελευταίος λευκός ηθοποιός που έπαιξε τον Οθέλλο, και το έκανε το 1965, με blackface, και το έκανε σπουδαία. Και τώρα μου λέτε ότι δεν θα έχω ποτέ την ευκαιρία να υποδυθώ έναν μαύρο άνθρωπο; Είμαστε τρελοί; Δεν ξέρουμε ότι η τέχνη είναι τέχνη;». Η τέχνη είναι τέχνη αλλά το blackface είναι ρατσισμός. Και υπάρχει κάποιος λόγος που έγινε για τελευταία φορά το 1965, αν και είμαι αρκετά σίγουρη ότι το έχω δει να γίνεται και πιο μετά.

Ο 75χρονος ηθοποιός δεν έμεινε φυσικά μόνο εκεί. Όταν ερωτήθη από τη Margaret Hoover, στην εκπομπή της "Firing Line", για τη νέα τάξη πραγμάτων και για το diversity που πρέπει να υπάρχει στο cast, ή για το ότι οι μαύροι πρέπει να παίζουν τους μαύρους ή οι trans τα trans άτομα, η απάντησή του ήταν αναμενόμενα γελοία.

«Μου προκαλεί εμετό. Κανείς δεν πρέπει να μου τι πρέπει να κάνω ως καλλιτέχνης και να ακολουθώ την πιο πρόσφατη άποψη για το τι είναι ηθική. Και όλο αυτό για να μην στενοχωρούμε τους ανρθώπους; Για εμένα δεν υπάρχουν μειοψηφίες. Ας αφήσουμε τη ζωή να είναι ζωή». Ναι, δεν υπάρχουν μειοψηφίες. Για αυτό δολοφονούνται καθημερινά οι μειοψηφίες που δεν είναι μειοψηφίες.

Να συμπληρώσουμε κάπου εδώ ότι ο Dreyfuss έχει έρθει αντιμέτωπος με κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση, με εκείνον να το αρνείται το 2017, υποστηρίζοντας ότι απλώς φλέρταρε και ήταν λίγο μαλ@@@ς. Μετά από τη συνέντευξή του πάντως, το Twitter δεν το άφησε ασχολίαστο και όλοι είναι έξαλλοι μαζί του, αν και κανείς δεν εξεπλάγη με την άποψη ενός λευκού ηθοποιού, από το παλιό Hollywood.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.

TAGS