UPDATE #NOW

Ο Jason Sudeikis και το cast του Ted Lasso μίλησαν στον Λευκό Οίκο για τη σημασία της ψυχικής υγείας


Κλέλια Φατούρου

21 Μαρτίου 2023

Ο Jason Sudeikis και το cast του Ted Lasso μίλησαν στον Λευκό Οίκο για τη σημασία της ψυχικής υγείας
Το cast βρέθηκε στον Λευκό Οίκο για να μιλήσει για αυτό το τόσο σημαντικό θέμα

Το motto του Ted Lasso και της ομάδα του ενέπνευσε τον Πρόεδρο των Η.Π.Α. Joe Biden, ο οποίος κάλεσε στον Λευκό Οίκο όλο το cast, προκειμένου να μιλήσουν για τη σημασία της ψυχικής υγείας.

Το ζεύγος υποδέχθηκε πριν μερικές ώρες τον Jason Sudeikis, τη Hannah Waddingham και τους Jeremy Swift, Phil Dunster, Brett Goldstein, Brendan Hunt, Toheeb Jimoh, Cristo Fernandez, Kola Bokinni, Billy Harris και James Lance. Ο Λευκός Οίκος είχε ήδη ξεκινήσει τη συνεργασία με celebrities, όπως η Selena Gomez, που μίλησε για τη δική της διπολική διαταραχή.

«Όποιος και αν είσαι, όπου και αν ζεις, όποιον και αν ψήφισες, υποθέτω ότι όλοι ξέρουμε κάποιον που έχει νιώσει απομονωμένος, αγχωμένος ή μόνος. Μπορεί να είμαστε και εμείς οι ίδιοι. Κατά την άποψή μου, είναι ένα από τα πράγματα που έχουμε βιώσει όλοι», είπε από το podium ο Jason Sudeikis.

Ο ρόλος του στη σειρά, που κάνει φινάλε, φτάνει σε ένα σημείο όπου καταλαβαίνει ότι χρειάζεται ψυχολογική βοήθεια, μετά από τις απανωτές κρίσεις πανικού που τον βρίσκουν. Κατάφερε λοιπόν να αναδείξει αυτό το τόσο σημαντικό θέμα μέσα από μία κωμική σειρά. «Η ψυχική υγεία είναι πάντα εκεί και είναι απαραίτητο να δουλεύουμε με τον εαυτό μας», δήλωνε το 2021 στο US Weekly.

Ο Sudeikis μάς ενημέρωσε ότι ο Biden και η ομάδα του δουλεύουν έτσι ώστε να μάθουν οι Αμερικανοί για τις επιλογές που έχουν σε θέματα ψυχικής υγείας. «Ξέρω ότι σε αυτή την πόλη, είναι πολλοί οι άνθρωποι που δεν συμφωνούν ή νιώθουν ότι κανείς δεν τους ακούει. Αλλά πιστεύω πραγματικά ότι θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε προκειμένου να φροντίσουμε ο ένας τον άλλο».

Ο Biden έχει θέσει ως προτεραιότητα τα ζητήματα ψυχικής υγείας, ξεκινώντας από την ατζέντα το 2022. «Ας κάνουμε περισσότερα, ειδικά για τα παιδιά μας. Όταν εκατομμύρια νέοι άνθρωποι παλεύουν με το bullying, τη βία και το τραύμα, τους οφείλουμε μεγαλύτερη πρόσβαση σε φροντίδα ψυχικής υγείας στα σχολεία τους». Αυτό θα μεταφραστεί σε εκπαίδευση περισσότερων ειδικών, και σε πιο ασφαλείς κοινότητες, ακόμα και μέσω Διαδικτύου.