CELEBRITIES

Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ: Η πραγματική αιτία θανάτου της οφείλεται σε επιπλοκές μετά από επέμβαση για απώλεια βάρους


JTeam

14 Ιουλίου 2023

Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ: Η πραγματική αιτία θανάτου της οφείλεται σε επιπλοκές μετά από επέμβαση για απώλεια βάρους
@lisamariepresley
Απόφραξη λεπτού εντέρου, έδειξε μεταξύ άλλων, το πόρισμα της νεκροψίας, για την αιτία θανάτου της κόρης του Έλβις Πρίσλεϊ

Στις 12 Ιανουαρίου η κόρη και μοναδική κληρονόμος του Έλβις Πρίσλεϊ υπέστη καρδιακή προσβολή στο σπίτι της και νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο, όπου άφησε την τελευταία της πνοή αργότερα το απόγευμα της ίδιας ημέρας. Ωστόσο μέχρι σήμερα οι φήμες σχετικά με τις αιτίες που προκάλεσαν καρδιακή προσβολή στην 54χρονη κόρη του Πρίσλεϊ ήταν πολλές.

Σύμφωνα με το πόρισμα του Γραφείου των Ιατροδικαστών της Κομητείας του Λος Άντζελες, τελικά η Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ έφυγε από τη ζωή εξαιτίας επιπλοκών που υπέστη, μετά από επέμβαση για απώλεια βάρους.

Παράλληλα τα τοξικολογικά αποτελέσματα έδειξαν ότι βρέθηκαν στο αίμα της οπιοειδή, όπως οξυκωδόνη και βουπρενορφίνη, που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της εξάρτησης από οπιοειδή. Υπήρχαν επίσης «ίχνη» κουετιαπίνης, ενός αντιψυχωσικού φαρμάκου, σύμφωνα με το TMZ.

Όπως αναφέρουν οι New York Times, μετά την επέμβαση συνταγογραφήθηκαν οπιούχα και άλλα είδη ναρκωτικών στην τραγουδίστρια και μοναδική κληρονόμο του Έλβις, αλλά για αρκετούς μήνες εξακολουθούσε να παραπονιέται για πόνους στην κοιλιακή χώρα, πυρετό και ναυτία, χωρίς να ζητήσει ιατρική βοήθεια. Αλλά και στο πόρισμα των ιατροδικαστών σημειώνεται ότι η Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ είχε αναφέρει έντονους πόνους στο στομάχι, λίγες ώρες πριν τον θάνατό της.

Πηγές υπογραμμίζουν στο TMZ ότι η Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ βρέθηκε αναίσθητη στο υπνοδωμάτιό της από την οικονόμο της και ότι ο πρώην σύζυγός της, με τον οποίο ζούσε μαζί, της έκανε ΚΑΡΠΑ (καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση) μέχρι να φτάσουν οι νοσοκόμοι. Η πηγή πρόσθεσε ότι «κάποιος της χορήγησε επινεφρίνη» -πιο γνωστή ως αδρεναλίνη- προκειμένου να βοηθήσει τη Λίζα Μαρί να ανακτήσει σφυγμό.

Η τραγουδίστρια ετάφη τελικά στις 22 Ιανουαρίου στην Graceland, την έπαυλη του Μέμφις όπου πέρασε τα παιδικά της χρόνια με τον πατέρα της, η οποία έχει μετατραπεί σε μουσείο και τουριστική ατραξιόν για τους θαυμαστές του Έλβις.

Η Πρίσλεϊ απέκτησε τρεις κόρες κι έναν γιο, τον Μπέντζαμιν, ο οποίος αυτοκτόνησε το 2020.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.