CELEBRITIES

Τι ξεχωριστό έχει αυτό το μικρό χωριό της Αγγλίας και προσελκύει όλο και περισσότερους celebrities και πολιτικούς;


Τόνια Τζάφερη

21 Ιουλίου 2023

Τι ξεχωριστό έχει αυτό το μικρό χωριό της Αγγλίας και προσελκύει όλο και περισσότερους celebrities και πολιτικούς;
Splash News
Ο λόγος για το απίστευτα ήρεμο χωριό Sonning, στα προάστια του Berkshire της Αγγλίας

Τι και αν έχουν την επιλογή να μείνουν σε οποιαδήποτε μεγάλη πόλη ή περιοχή του κόσμου επιθυμούν, -όλο και περισσότεροι A-list celebrities, διαλέγουν το χωριό Sonning, το οποίο βρίσκεται στα προάστια του Berkshire στη Βρετανία.

Την αρχή έκαναν η Αμάλ και ο Τζόρτζ Κλούνεϊ, οι οποίοι αποφάσισαν να αγοράσουν το 2014 ένα ήρεμο σπίτι στην περιοχή. «Εκεί έχουμε τον δικό μας μικρό κόσμο, ο οποίος μας προσφέρει ιδιωτικότητα, είναι ιδιαίτερος και ο κόσμος που ζει εκεί, (είναι) τόσο αξιαγάπητος. Πραγματικά το λατρεύω το χωριό Sonning», είχε δηλώσει ο Κλούνεϊ στο ΒΒC.


Αυτές οι δηλώσεις ήταν αρκετές για να προσελκύσουν το ενδιαφέρον του κόσμου, για ένα χωριό μόλις 1,631 κατοίκων. Μπορεί ορισμένοι να επισκέφθηκαν το μέρος, για μια συνάντηση με την Αμαλ και τον Κλούνεϊ, αλλά τελικά έμειναν για τον ποταμό Thames, το θέατρο, τα ελάχιστα και εκλεπτυσμένα εστιατόρια, το κλαμπ του χωριού δίπλα στο ποτάμι και το υπέροχο κλίμα που επικρατεί ανάμεσα στους ντόπιους.

Πέρα από τον Κλούνεϊ, στο ίδιο χωριό ζει και η πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Telegraph, οι κάτοικοι που ρωτήθηκαν για τη διάσημη πολιτικό, μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για εκείνη. «Είναι πολύ θεμιτή εδώ στους ντόπιους και εκείνη μας τιμά πάρα πολύ συχνά με την παρουσία της», αναφέρουν οι κάτοικοι του Sonning.

Jenny.Gr
Το ποτάμι Thames στο χωριό Sonning / Wikipedia


Σε αυτό το παραμυθένια και απόλυτα ιδιωτικό μέρος, έχουν αποκτήσει σπίτι και πρώην ποδοσφαιριστές όπως ο Γκλεν Χοντλ, επιστήμονες, πολιτικοί, αθλητές και διάσημες προσωπικότητες από τον καλλιτεχνικό χώρο της Βρετανίας και όχι μόνο.

Στο σημείο αυτό, να σημειωθεί πως η μέση τιμή για την αγορά μιας κατοικίας, στο περίφημο πλέον Sonning, αγγίζει τις 1.2 εκατομμύρια λίρες. Τα περισσότερα σπίτια, μοιάζουν με μπουτικ, διαθέτουν εκλεπτυσμένη αισθητική, ενώ το χωριό έχει πλήθος εκδηλώσεων τις απογευματινές ώρες, και μετρημένα εστιατόρια για fine dining.

Ακούγεται ένας ιδανικός και ονειρεμένος προορισμός, για κάθε διάσημο, ο οποίος θέλει να χαθεί από τα φώτα της δημοσιότητας και να απολαύσεις τη Βρετανική εξοχή, δίπλα σε ποτάμι, και ανάμεσα σε ανθρώπους που γνωρίζονται, αλλά είναι πάντοτε διακριτικοί. «Θέλουμε να διατηρήσουμε αυτή τη αυθεντικότητα που μας χαρακτηρίζει», αναφέρει κάτοικος της περιοχής. «Έχουμε χτίσει μια υπέροχη κοινότητα και δίνουμε την ευκαιρία να ξεφύγει κανείς από τον καθημερινό του κόσμο».

Jenny.Gr
@telegraph / instagram


Μεταξύ άλλων, το χωριό φημίζεται για τους εξαιρετικούς flat white καφέδες του και τις μηλόπιτες με κανέλα. Διαθέτει πλούσια ιστορία, με κατοικίες χτισμένες από το 1775 και δίνει μια ξεχωριστή εμπειρία για το τι σημαίνει βρετανική εξοχή. Celebrities όπως η Αμαλ και ο Κλούνεϊ, φαίνεται πως έχουν εκτιμήσει στο έπακρο αυτή τη μικρή εξοχή, που τους προσφέρει ηρεμία και τους κρατά μακριά από τα φωτογραφικά φλας και τα ουρλιαχτά των θαυμαστών τους.


Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.