CELEBRITIES

Άστον Κούτσερ: Παραιτήθηκε από την οργάνωση του μετά τις έντονες αντιδράσεις για την στήριξη στον Ντάνι Μάστερσον


Τόνια Τζάφερη

18 Σεπτεμβρίου 2023

Άστον Κούτσερ: Παραιτήθηκε από την οργάνωση του μετά τις έντονες αντιδράσεις για την στήριξη στον Ντάνι Μάστερσον
Splash News
Ο διάσημος ηθοποιός ζήτησε ξανά συγγνώμη από όσους έχουν υποστεί σεξουαλική βία

To 2009 o Άστον Κούτσερ και η τότε σύντροφος του Ντέμι Μουρ, αποφάσισαν να ιδρύσουν μια φιλανθρωπική οργάνωση, προκειμένου να στηρίξουν άτομα τα οποία έχουν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση. Ο ίδιος ο ηθοποιός άλλωστε ήταν αρκετά περήφανος για την «Thorn», όπως την ονόμασαν, και συχνά συμμετείχε σε μαραθώνιους προκειμένου να συμβάλλει οικονομικά.

Μέχρι που πριν από λίγες ημέρες έγινε γνωστή η είδηση πως ο ηθοποιός Ντάνι Μάστερσον, στενός συνεργάτης και φίλος του Άστον, καταδικάστηκε σε ισόβια για δυο βιασμούς γυναικών. Όσο οι καταγγελίες και οι δίκες στο δικαστήριο του Λος Άντζελες, σχετικά με την υπόθεση του Ντάνι συνεχίζονταν, ο Άστον και η Μίλα έστειλαν προσωπικές επιστολές προκειμένου να τον στηρίξουν. Μάλιστα μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για ένα άτομο το οποίο νάρκωνε και βίαζε τακτικά γυναίκες στο σπίτι του.

Μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της ποινής, ήρθαν στο φως της δημοσιότητας οι επιστολές που είχαν γράψει ο Κούτσερ, η Κούνις και άλλοι, ζητώντας από τον δικαστή να δείξει επιείκεια στον Μάστερσον. Ο Άστον Κούτσερ έγραψε στην επιστολή του πως ο Ντάνι Μάστερσον φερόταν στους ανθρώπους με «ευπρέπεια, ισότητα και γενναιοδωρία». Η Μίλα Κούνις τον χαρακτήριζε «έξοχο πρότυπο και φίλο». Όπως αναμενόταν, αυτές οι επιστολές προκάλεσαν σφοδρές αντιδράσεις.

Ακούγοντας την απόφαση του δικαστηρίου, οι Άστον Κούτσερ και Μίλα Koύνις, μέσα από ένα απολογητικό τους βίντεο, ζήτησαν δημόσια συγγνώμη προς τα θύματα για τις επιστολές στήριξης προς τον Ντάνι. Το βίντεο αυτό είχε πλήθος αντιδράσεων όμως, και το διάσημο ζευγάρι δεν φάνηκε να έπεισε ιδιαίτερα για την μετάνοια τους.

Η παραίτηση του Άστον Κούτσερ

Αυτή τη φορά, και μέσα σε αυτά τα πλαίσια, ο Άστον πήρε την απόφαση να παραιτηθεί από πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της «Thorn» και το ανακοίνωσε με τα εξής λόγια:

«Αφού η σύζυγός μου κι εγώ περάσαμε αρκετές ημέρες ακούγοντας, μαθαίνοντας και μιλώντας με επιζώντες, εργαζόμενους και την ηγεσία του Thorn, κατέληξα ότι το υπεύθυνο είναι να παραιτηθώ από τη θέση του προέδρου του ΔΣ», ανέφερε ο Άστον Κούτσερ στην επιστολή του προς το διοικητικό συμβούλιο της οργάνωσης.

«Δεν μπορώ να επιτρέψω η λάθος κρίση μου να αποσπάσει την προσοχή από τις προσπάθειές σας και τα παιδιά που υπηρετούμε», ανέφερε ακόμη ο ηθοποιός. Επίσης, ζήτησε συγγνώμη «από όλους όσοι έχουν υποστεί σεξουαλική βία και τους ανθρώπους του Thorn πλήγωσα με αυτό που έκανα».


Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.