CELEBRITIES

Διάσημοι Χωρισμοί: Η αιτία πίσω από τα απανωτά διαζύγια στο Χόλιγουντ αυτήν την περίοδο


JTeam

6 Οκτωβρίου 2023

Διάσημοι Χωρισμοί: Η αιτία πίσω από τα απανωτά διαζύγια στο Χόλιγουντ αυτήν την περίοδο
Hugh Jackman, Deborra-Lee Furness / Splash News
Tελικά είναι το φθινόπωρο η εποχή με τους περισσότερους χωρισμούς;

Δεν είναι δύσκολο να παρατηρήσει κανείς πως ο Αύγουστος και ο Σεπτέμβριος ήταν δυο μήνες, με απανωτούς χωρισμούς. «Το ντόμινο χωρισμών» ξεκίνησε κάπου στα μέσα του καλοκαιριού με το διαζύγιο της Σοφία Βεργκάρα με τον Τζο Μανγκανιέλο. Λίγο αργότερα ακολούθησαν η Μπρίτνεϊ Σπίαρς με τον Σαμ, ενώ μέχρι και ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό ανακοίνωσε τον χωρισμό του από την επί δεκαετίες σύζυγο του, Σοφί Γκρεγκουάρ.

Και αυτά τα διαζύγια είναι μόνο η αρχή. Μέσα σε αυτό το διάστημα να προσθέσουμε τους Τζο Τζόνας και Σόφι Τέρνερ, οι οποίοι χώρισαν εξίσου δραματικά, την Τζόντι Τέρνερ Σμιθ με τον Τζοσουά Τζάκσον, και τον Χιού Τζάκμαν με την Ντέμπορα λι Φαρνές. Οι τελευταίοι μάλιστα χώρισαν ύστερα από 27 χρόνια κοινής ζωής.

Με τόσα διαζύγια λοιπόν, πως μπορεί κανείς να μην ισχυριστεί πως το φθινόπωρο είναι επισήμως η εποχή με τους περισσότερους χωρισμούς; Για να μην θυμηθούμε πως τέτοια εποχή πριν από έναν χρόνο, χώρισαν και η Ζιζέλ με τον Τομ Μπρέιντι. Και επειδή το μέτρημα θα μπορούσε να συνεχιστεί για πολύ ακόμη, πάμε καλύτερα να δούμε τι ακριβώς με τα διάσημα ζευγάρια, τα οποία αποφασίζουν να βάλουν τέλος στη σχέση τους μετά το καλοκαίρι.


Σύμφωνα με την Lynda Hinkle, δικηγόρο που αναλαμβάνει διάσημες υποθέσεις διαζυγίου στο Νιού Τζέρσεϊ, δηλώνει πως οι celebrities έχουν πολλές περισσότερες πιθανότητες να οδηγηθούν σε ένα διαζύγιο γιατί πρωτίστως μπορούν να το υποστηρίξουν οικονομικά.

«Είμαι σίγουρη πως η πίεση του να έχεις μια καριέρα που βρίσκεται στην δημοσιότητα και στο απόγειο της, δεν σου αφήνει και πολλά περιθώρια να ασχοληθείς με σοβαρά προβλήματα που μπορεί να προκύψουν στη σχέση σου. Ακόμη και αν το κάνεις δεν μπορείς να εστιάσεις πραγματικά σε αυτά. Επίσης ένα φορτωμένο πρόγραμμα με γυρίσματα και συνεντεύξεις κάνει τα ήδη υπάρχοντα και απλά προβλήματα των σχέσεων, πολύ πιο δύσκολα. Πάντως είναι πραγματικά στενάχωρο να βλέπουμε στις ζωές διάσημων, την μια πτυχή της ζωής τους, (την επαγγελματική) να ανθίζει και την προσωπική τους, να μαραζώνει», δηλώνει η Hinkle στην Huffpost.

«Σε αντίθεση με τα απλά ζευγάρια της Κεντρικής Αμερικής που τελικά μένουν μαζί, πολλοί celebrities μπορούν μόνο με ένα τηλεφώνημα να πραγματοποιήσουν ένα διαζύγιο. Στους πολίτες όμως, η διαδικασία να βρεθούν μπροστά σε έναν δικηγόρο και να έρθουν πρόσωπο με πρόσωπο με τα προβλήματα τους, είναι ένα αποτρεπτικό γεγονός. Στις περιπτώσεις οι σύντροφοι δεν μπορούν να υποστηρίξουν έναν μοναχικό τρόπο ζωής και επίσης είναι και η επιμέλεια των παιδιών που τους κρατάει σε επικοινωνία. Οι celebrities όμως μπορούν απλώς να αποχωρίσουν και οι διαδικασίες να πραγματοποιηθούν από την ομάδα τους ή τον δικηγόρο τους».

Γιατί το φθινόπωρο είναι η εποχή με τα μεγαλύτερα ποσοστά χωρισμών;

Όσο για την συσχέτιση του φθινόπωρου με τους απανωτούς χωρισμούς, η διάσημη δικηγόρος δηλώνει πως αυτό είναι κάτι που συμβαίνει κατεξοχήν.

«Σύμφωνα με τους κοινωνιολόγους το διάσημα πριν το καλοκαίρι και μετά είναι αυτό με τα μεγαλύτερα ποσοστά χωρισμών. Οι πιο κρίσιμες περίοδοι για χωρισμούς λοιπόν, είναι μετά ή πριν το καλοκαίρι. Και αυτό γιατί τότε συνειδητοποιείς το πως πραγματικά θες να συνεχίσεις τη ζωή σου. Σε πολλές περιπτώσεις οι διακοπές μπορεί να είναι κουραστικές έως και εξουθενωτικές. Και εννοώ συναισθηματικά. Οι διακοπές είναι μια παύση από την ρουτίνα, η οποία σε κάνει να αναλογιστείς για το πως πραγματικά ζεις. Και αν δεν αντέχεις να ζεις έτσι ή δεν νιώθεις ικανοποίηση, τότε κάτι πρέπει να αλλάξει. Τότε είναι που παίρνονται και οι μεγάλες αποφάσεις».

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.