CELEBRITIES

O Ράιαν Ρέινολντς, οι στιγμές εκτός ελέγχου και η σημασία της αυτογνωσίας


Τόνια Τζάφερη

11 Οκτωβρίου 2023

O Ράιαν Ρέινολντς, οι στιγμές εκτός ελέγχου και η σημασία της αυτογνωσίας
Splash News
Όσα ενδιαφέροντα είπε ο Ράιαν Ρέινολντς σε εκδήλωση για την ψυχική υγεία

Πριν από μερικές δεκαετίες ο όρος της «ψυχικής υγείας», ήταν μια φράση άγνωστη. Αν πρόσεξες και στο νέο ντοκιμαντέρ του Μπέκαμ (με το οποίο γίνεται χαμός), υπάρχει και μια αναφορά στην πολύ άσχημη ψυχική κατάσταση του ποδοσφαιριστή, για την οποία δεν μιλούσε. Και να μιλούσε δηλαδή, η αντιμετώπιση θεμάτων ψυχικής υγείας πριν από λίγα μόλις χρόνια ήταν εντελώς διαφορετική.

Και αυτό, ίσως γιατί οι άνθρωποι τότε, λειτουργούσαν με βάση την επιβίωση, η οποία δεν άφηνε και πολλά περιθώρια για τις συναισθηματικές και ψυχικές ανάγκες. Σε αντίθεση με το τώρα, όπου η επιλογή είναι πιο διαθέσιμη για όλους και φέρνει ένα σωρό εσωτερικές συγκρούσεις.

Αυτή όμως είναι μια άλλη κουβέντα. Μένοντας στην ψυχική υγεία και με αφορμή την χθεσινή παγκόσμια ημέρα ψυχικής υγείας, ο ηθοποιός Ράιν Ρέινολντς βρέθηκε στο 11ο ετήσιο γκαλά του Bring Change to Mind. Εκεί μίλησε για την δική του εμπειρία και, μάλιστα, με αφοπλιστική ειλικρίνεια.


Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο ίδιος μίλησε για τις δικές του δύσκολες στιγμές, όπου νιώθει πως δεν έχει έλεγχο. «Δεν είμαι πάντα καλά. Πολλές φορές βγαίνω εκτός ελέγχου», δήλωσε. Και αυτό είναι απολύτως νορμάλ Ράιν μας. Σε ερώτηση σχετικά με το τι τον βοηθά να διατηρεί (όσο γίνεται) την συναισθηματική του κατάσταση σε ισορροπία, ο ίδιος αναφέρθηκε σε ορισμένες ρουτίνες και συνήθειες που του προσφέρουν μια ασφάλεια.

«Έχω τις δικές μου ρουτίνες που με βοηθούν να παραμείνω προσγειωμένος. Που με βοηθούν να πατάω τα πόδια μου στη γη και να βλέπω την πραγματικότητα. Οι συνήθειες είναι πολύ σημαντικές για να σε κρατούν σταθερό, για να μην φεύγει το μυαλό εκτός ελέγχου. Μερικές φορές τα καταφέρνω, άλλες φορές όμως, όχι».

Jenny.Gr
Splash News


Για τις στιγμές που νιώθει εκτός ελέγχου, ο διαλογισμός είναι αυτό που τον βοηθά να πάρει τον χρόνο του και να αναλογιστεί τις καταστάσεις. «Έχω την τάση να υπερβάλλω όταν είμαι σε κακή συναισθηματική κατάσταση», συμπλήρωσε. Το σημαντικότερο ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι να γνωρίζεις καλά τον εαυτό σου και έτσι να τον διαχειρίζεσαι καλύτερα.

Μένοντας για λίγο ακόμη στο κομμάτι της αυτογνωσίας, αναφέρθηκε και στα παιδιά του: «Νομίζω ότι είναι καλύτερα να μιλάς για τα πάντα στα παιδιά. Η καλύτερη στιγμή της ημέρας είναι να πηγαίνω με τα πόδια στο σχολείο για να πάρω τα παιδιά μου. Ως γονείς, είμαστε πολύ καλύτερα εξοπλισμένοι να διαχειριστούμε τις δυσκολίες της παιδικής ηλικίας από ό,τι ήταν οι γονείς μου όταν ήμουν παιδί. Τώρα είναι τελείως διαφορετικό».

«Οι άνθρωποι έχουν ανάγκη για περισσότερη αυτογνωσία. Και αυτό που θέλουμε για τα παιδιά μας, είναι να γνωρίσουν τον εαυτό τους και τα μοτίβα συμπεριφοράς τους, από νεαρή ηλικία. Να μπορέσουν να συνειδητοποιήσουν γιατί πράττουν όπως πράττουν. Γιατί αντιδρούν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο; Όταν έχεις επίγνωση του εαυτού σου, μπορείς να διαχειρίζεσαι καλύτερα ό,τι και αν σου φέρει η ζωή».

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.