CELEBRITIES

Ο Ryan Reynolds μας παίρνει μαζί του στην εξέταση κολονοσκόπησης - «Θέλω να σωθούν ζωές»


JTeam

14 Σεπτεμβρίου 2022

Ο Ryan Reynolds μας παίρνει μαζί του στην εξέταση κολονοσκόπησης - «Θέλω να σωθούν ζωές»
«Lead from behind», το νέο βίντεο από τον Ryan Reynolds με σκοπό να αφυπνίσει για τον καρκίνο του παχέος εντέρου

Εντάξει σίγουρα είναι μια αρκετά άβολη εξέταση, αλλά ποιος νοιάστηκε όταν πρόκειται για την υγεία ; Ο Ryan Reynolds ότι και αν κάνει παραμένει εξίσου γοητευτικός και αυτήν την φορά χρησιμοποιεί την δημοσιότητα και το κοινό του, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει όλο και περισσότερους σχετικά με τον καρκίνο του εντέρου.

Ο καρκίνος του εντέρου, πιθανώς να μην έχει στην αρχή συμπτώματα, γι ' αυτό και συστήνεται η κολονοσκόπηση, τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο σε άτομα ηλικίας άνω των 45 ετών. Ο Ryan επέλεξε να μιλήσει για την συγκεκριμένη εξέταση και να βγάλει από πάνω το στίγμα που έχει, καθώς και ο ίδιος κατάφερε να προστατέψει την υγεία του, χάρη σε μια εξέταση κολονοσκόπησης.

Jenny.Gr

Στην πρώτη του εξέταση, βρέθηκαν τρεις αχνοί πολύποδες και για καλή του τύχη, ήταν ακόμη σε πολύ αρχικό στάδιο και έτσι πρόλαβε και τους αφαίρεσε. Μέσα από το βίντεο του, ο Ryan μαζί με τον γιατρό του Rob, προσπαθεί να αφυπνίσει όλο και περισσότερους να κάνουν την κολονοσκόπηση για πρόληψη του καρκίνου του εντέρου. Ο ίδιος στο βίντεο που ανέβασε με τίτλο "Lead from behind", δήλωσε: «Κανονικά δεν θα άφηνα καμία κάμερα μέσα σε μια ιατρική διαδικασία και μετά να το δημοσιοποιούσα. Αλλά θέλω να αποδείξω ότι (η κολονοσκόπηση) είναι ένα μικρό βήμα για να σώσεις ζωές».

«Δεν έχεις την δυνατότητα να αφυπνίσεις για κάτι το οποίο μπορεί να σώσει ζωές, και αυτό για μένα είναι αρκετό κίνητρο για να αφήσω την κάμερα σε αυτήν την εξέταση», δήλωσε επίσης ο ηθοποιός.

Στην συνέχεια του βίντεο ήρθε και ο γιατρός του ο McElhenney, ο οποίος δήλωσε για τον Ryan πως η συγκεκριμένη εξέταση του έσωσε την ζωή. Και μάλιστα δεν γίνεται καθόλου δραματικός που το λέει αυτό. Ο Ryan μάλιστα δεν είχε κανένα σύμπτωμα, παρότι υπήρχαν τρεις πολύποδες. Αυτός ακριβώς είναι και ο λόγος που γίνεται η κολονοσκόπηση, ακόμη και ας μην υπάρχουν συμπτώματα.

Jenny.Gr

«Ο καρκίνος του παχέος εντέρου μπορεί να προληφθεί», γράφει ένα μήνυμα σε μια μαύρη οθόνη στο τέλος του βίντεο. «Εάν είστε 45 ετών και άνω, ρωτήστε το γιατρό σας να κάνετε κολονοσκόπηση. Και βοηθήστε να ξεπεράσουν τον καρκίνο…»

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.