CELEBRITIES

H Τζέιν Σέιμουρ για την εμμηνόπαυση και τη σεξουαλικότητα στα 70: «Νιώθω πλέον μια απροσδόκητη ελευθερία»


Έλενα Κρητικού

16 Οκτωβρίου 2023

H Τζέιν Σέιμουρ για την εμμηνόπαυση και τη σεξουαλικότητα στα 70: «Νιώθω πλέον μια απροσδόκητη ελευθερία»
Η 72χρονη ηθοποιός σε μια συνέντευξη που θα σου αλλάξει την κοσμοθεωρία και σίγουρα τον τρόπο που βλέπεις την εμμηνόπαυση

Φορώντας το κόκκινο μαγιό της και πιο εντυπωσιακή από ποτέ, η Τζέιν Σέιμουρ έδωσε πριν λίγες ώρες μια καταπληκτική συνέντευξη στο αμερικανικό Hello, μιλώντας (σχεδόν) για όλα.

Η 72χρονη ηθοποιός χάρισε τις καλύτερες της λήψεις στον φακό, οι οποίες τραβήχτηκαν στην έπαυλη της στο Μαλιμπού που βλέπει κατευθείαν τον ωκεανό.

Διανύοντας τη δεκαετία των 70, η Τζέιν νιώθει πια μια απέραντη ευτυχία που δυσκολεύεται να περιγράψει με λέξεις ενώ υιοθετεί μια πολύ αισιόδοξη στάση απέναντι στον χρόνο που περνά, την περιεμμηνόπαυση αλλά και την εμμηνόπαυση, έχοντας «αγκαλιάσει» κάθε αλλαγή στο σώμα της.

«Αισθάνομαι πραγματικά μια απροσδόκητη ελευθερία αυτή τη στιγμή»

Jenny.Gr

Η Τζέιν Σέιμουρ, που λατρέψαμε μέσα από τον ρόλο της στην επιτυχημένη σειρά «Δρ Κουίν: Μόνη στην Άγρια Δύση», ζει τη ζωή της στο έπακρο και ίσως διανύει την πιο δημιουργική ηλικία της ζωής της. Είναι ηθοποιός του Χόλιγουντ, πρωταγωνίστρια στην τηλεόραση, κι επίσης είναι γιαγιά και μητέρα τεσσάρων παιδιών: της 41χρονης Κάθριν, του 38χρονου Σαν και των 27χρονων διδύμων, Τζον και Κρίστοφερ.

«Όλα τα παιδιά μου έχουν φύγει από το σπίτι και δεν υπάρχει κανένας λόγος να μιλάω για το τι θα συμβεί τα επόμενα χρόνια καθώς δεν γνωρίζω τι θα συμβεί ούτε αύριο. Οπότε ζω το τώρα και αν κάποιος μου πει να κάνω κάτι αργότερα, του λέω "Ας το κάνουμε τώρα. Όχι αύριο"».

Η εμπειρία της με την εμμηνόπαυση

Ο Οκτώβρης είναι ο μήνας Ευαισθητοποίησης για την Εμμηνόπαυση και η ηθοποιός μοιράζεται τις δικές της εμπειρίες πάνω στο θέμα, κυρίως για το πώς η περίοδος αυτή επηρέασε τη σεξουαλικότητά της. Η εμμηνόπαυση τής χτύπησε την πόρτα στα 50- 51, που είναι απολύτως φυσιολογικό, και η ίδια ξεκίνησε ορμονική θεραπεία δεδομένου ότι δεν είχε οικογενειακό ιστορικό στον καρκίνο του μαστού.

«Το σεξ γίνεται επίπονο και καλείσαι αν βρεις τρόπους για να διαχειριστείς την κατάσταση. Το Estring στην περίπτωσή μου, βοήθησε πολύ αφού μου έδωσε τα οιστρογόνα που χρειαζόμουν. Οπότε ήταν κάτι που άλλαξε τα πάντα στη ζωή μου. Υπάρχουν αγωγές που βοηθούν, και όπως όλα στη ζωή, έτσι και εδώ, χρειάζεται να ανακαλύψεις διαφορετικούς τρόπους για να διαχειρίζεσαι τα πράγματα. Βρίσκεις τον τρόπο που λειτουργεί για σένα ή για σένα και τον σύντροφό σου. Υπάρχουν άλλωστε πολλοί τρόποι για να βρεις την ευχαρίστηση στη ζωή. Και να νιώσεις γυναίκα υπό όλη την έννοια».

Jenny.Gr

Τα οιστρογόνα κατάφεραν να ενδυναμώσουν την ίδια και όπως λέει και η γιατρός της:

«Τα οιστρογόνα σε οποιαδήποτε ηλικία είναι η υπερδύναμη κάθε γυναίκας. Και αν τα αντιμετωπίζεις έτσι, τότε προσεγγίζεις πολύ διαφορετικά την όλη φάση»

H γιατρός της, Δρ. Σέρι Ρος, θεωρεί ότι η Σέιμουρ πέρασε πολύ ομαλά την περίοδο. «Πιστεύει ότι τα κατάφερα γιατί λέει ότι όταν μπαίνεις στην εμμηνόπαυση, κάθε γυναίκα παρουσιάζει συμπτώματα που δυσκολεύουν την καθημερινότητά, όπως υπνηλία, brain fog, ιδρώτα, απώλεια μνήμης και εξάψεις. Αλλά εγώ όπως λέει, δεν είχα καθόλου χρόνο για όλα αυτά, γιατί ήμουν σε μια φάση που η καριέρα μου είχε απογειωθεί».

Η ηθοποιός είχε δύο μικρά παιδιά τότε, δύο 5χρονα δίδυμα και πολλούς άλλους ρόλους ταυτόχρονα. Ο τρόπος που διαχειρίστηκε την εμμηνόπαυση, είχε να κάνει ξεκάθαρα με το κομμάτι της επιτυχίας αλλά και με τα σωστά φάρμακα.

Jenny.Gr

Η άποψή της για την ηλικία και τα γηρατειά

Η ηθοποιός ελπίζει να εξαλειφθεί κάποια στιγμή, το στίγμα για την εμμηνόπαυση και την έννοια του να μεγαλώνεις.

«Ο κόσμος πάει ενάντι στα γηρατειά. Μισούμε το ότι γερνάμε.Λέμε "ωχ, όχι μια ρυτίδα, Θεέ μου. Πρέπει να την ξεφορτωθούμε. Γκρίζα μαλλιά. Ωχ όχι! Είναι τρομακτικά!". Λέμε όλα αυτά αντί να το δούμε αλλιώς, σαν μια ευκαιρία να κάνουμε πράγματα που πραγματικά θέλουμε. Ίσως τώρα μπορώ να γίνω το άτομο που πάντα ήθελα».

Όπως προσθέτει: «Η εμμηνόπαυση είναι ένα θέμα - ταμπού. Κανείς δεν θέλει να μιλάει για την ηλικία, ειδικά οι γυναίκες γιατί κάνουν τα πάντα για να φαίνονται τουλάχιστον 20 - 30 χρόνια νεότερες. Οπότε το τελευταίο πράγμα που θέλουν να κάνουν, είναι να μιλούν γι' αυτό. Άλλωστε υπάρχει πάντα η λογική ότι όταν μπαίνεις στα 50 και δεν κάνεις πια μωρά, νιώθεις κάπως σαν άχρηστη. Είναι σαν να έχεις τελειώσει την αποστολή σου».

Όσο για τη συμβουλή που δίνει στην κόρη της πάνω στο θέμα;

«Πήγαινε στον γιατρό, μάθε το ιστορικό σου και ανακάλυψε πώς μπορείς να διαχειριστείς την υπερδύναμή σου, τα οιστρογόνα σου. Όλο αυτό είναι κάτι απολύτως φυσιολογικό και δεν υπάρχει κανένας λόγος για να ντρέπεσαι. Αντιμετώπισέ το με χιούμορ και μη λες στον εαυτό σου ότι δεν μπορείς να κάνεις πράγματα εξαιτίας αυτής της φάσης. Πες στον εαυτό σου ότι μπορείς και επιβράβευσε τον εαυτό σου όταν δεις ότι τα καταφέρνεις»

Κεφάλαιο: Έρωτας

Η Τζέιν Σέιμουρ τα έχει συμφιλιωθεί 100% με την ηλικία της, το πέρασμα του χρόνου ενώ ζει την καλύτερη περίοδο στα προσωπικά της. Μετά από 4 ανεπιτυχείς γάμους, βρήκε ξανά τον έρωτα στο πρόσωπο του τραγουδιστή και στιχουργού, Τζον Ζαμπέτι και όπως έχει γράψει και η ίδια στα social, «είναι η πρώτη φορά που νιώθει τόσο ευτυχισμένη».

Jenny.Gr

Η Σέιμουρ αποκαλύπτει για εκείνον: «Λατρεύει το γεγονός ότι είμαι θετικό άτομο, ότι δεν κρατάω κακία, ότι προσπερνώ πράγματα που άλλους τους κρατούν πίσω σε όλη τους τη ζωή, ότι αποδέχομαι ότι αλλάζω και ότι δεν φοβάμαι να τολμήσω κάτι καινούριο».

Διαβάστε όλη της την συνέντευξη εδώ.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.