CELEBRITIES

Όζι Όσμπορν: Το σύμφωνο «υποβοηθούμενης αυτοκτονίας» που εξακολουθεί να έχει με τη Σάρον


JTeam

16 Οκτωβρίου 2023

Όζι Όσμπορν: Το σύμφωνο «υποβοηθούμενης αυτοκτονίας» που εξακολουθεί να έχει με τη Σάρον
Instagram/ Sharon Osbourne
Γιατί το ζευγάρι αποφάσισε να συνάψει σύμφωνο ευθανασίας και σε ποια περίπτωση θα ισχύσει

Η Σάρον Όσμπορν αποκάλυψε ότι αυτή και ο σύζυγός της, ο 74χρονος σταρ της ροκ Όζι Όσμπορν, συνεχίζουν να έχουν μεταξύ τους σύμφωνο υποβοηθούμενης αυτοκτονίας. Οι δυο τους έχουν κάνει σύμφωνο για υποβοηθούμενη αυτοκτονία, κάτι που είχαμε μάθει από τη Σάρον το 2007 στα απομνημονεύματά της "Survivor: My Story - The Next Chapter".

Τώρα λοιπόν μας το υπενθύμισε μέσα από το τελευταίο επεισόδιο του "The Osbournes Podcast". Ειδικότερα, η ίδια έχει συμφωνήσει με τον σύζυγό της, εάν κάποιος από τους δύο διαγνωστεί με άνοια, να πάνε σε μία εγκατάσταση υποβοηθούμενης αυτοκτονίας στην Ελβετία, εκεί όπου η συγκεκριμένη πρακτική είναι νόμιμη.

«Ο Όζι και εγώ καταλήξαμε στην ίδια απόφαση», είχε δηλώσει στη Mirror.

«Πιστεύουμε 100% στην ευθανασία, επομένως έχουμε καταρτίσει σχέδιο να πάμε σε μία εγκατάσταση υποβοηθούμενης αυτοκτονίας στην Ελβετία, εάν έχουμε κάποια ασθένεια που θα επηρεάσει τον εγκέφαλό μας. Αν ο Όζι ή εγώ πάθουμε ποτέ Αλτσχάιμερ, αυτό ήταν, φύγαμε»

Η Σάρον στο τελευταίο podcast, υπενθύμισε στα παιδιά της το σχέδιο με τον σύζυγό της και ότι δεν έχει αλλάξει, σε περίπτωση που η σωματική και η ψυχική τους υγεία παρουσιάσει μεγάλη πτώση.

«Θυμάσαι όταν η μαμά και ο μπαμπάς έκαναν εκείνη τη συνέντευξη, μιλώντας για το πώς θα πεθάνουν μέσω υποβοηθούμενης αυτοκτονίας, και εμείς λέγαμε "Τι είναι αυτό;"» ρώτησε η κόρη του Όζι και της Σάρον Όσμπορν, Κέλι τον αδελφό της Τζακ. Εκείνος απάντησε: «Έχουν πει πως "αν αρρωστήσουμε στο τελικό στάδιο, θα πάμε στην Ελβετία και θα προχωρήσουμε σε υποβοηθούμενη αυτοκτονία". Αυτό είναι ακόμα το σχέδιο;».

Η Σάρον ρώτησε από μέρους της: «Πιστεύεις ότι θα υποφέρουμε;». Στην απάντηση του Τζακ ότι «ήδη όλοι υποφέρουμε», εκείνη υπογράμμισε: «Ναι, όλοι υποφέρουμε, αλλά δεν θέλω να πονέσει επίσης. Ο ψυχικός πόνος είναι αρκετός πόνος χωρίς τον σωματικό. Οπότε, αν έχετε ψυχικά και σωματικά προβλήματα, τα λέμε».

Μάλιστα τόνισε ότι αν μπορούσε να ζήσει περισσότερο ενώ πάλευε με ψυχικά και σωματικά προβλήματα, θα αποφάσιζε να μην το κάνει. «Τι θα γινόταν αν επιζήσεις και δεν μπορείς να σκουπίσεις τον κώ@@ σου, τα κάνεις παντού, δεν μπορείς να φας», είπε δυνατά η Σάρον. «Λοιπόν, τι διαφορετικό έχει η ζωή σου τώρα;» απάντησες γελώντας η κόρη της Κέλι.

Το σύμφωνο του ζευγαριού έγινε μετά από τον θάνατο του πατέρα της Σάρον, Ντον Άρντεν το 2007 από τη νόσο του Αλτσχάιμερ. Στη συνέχεια, το 2014, ο Όζι Όσμπορν μίλησε για το ότι θα ήθελε να πεθάνει με υποβοηθούμενη αυτοκτονία σε περίπτωση οποιασδήποτε κατάστασης «απειλητικής για τη ζωή». «Αν δεν μπορώ να κάνω τη ζωή μου όπως τώρα, και δεν εννοώ οικονομικά, τότε αυτό ήταν… Πάμε Ελβετία», είχε αναφέρει.

Η Σάρον από την άλλη, μίλησε ανοιχτά για τα θέματα της ψυχικής της υγείας το 2014 όπου και αποκάλυψε ότι πάλευε με την κατάθλιψη και τα συμπτώματά της για 16 χρόνια. «Κάποιες μέρες είναι καλύτερες από τις άλλες και κάποιες άλλες θες να κάθεσαι μόνο στο κρεβάτι και να μην κάνεις απολύτως τίποτα πέρα από το να σαπίζεις», είχε δηλώσει παλαιότερα. Το 2019, η Σάρον είχε επίσης εξομολογηθεί ότι είχε κάνει τρεις απόπειρες αυτοκτονίας αλλά είναι ακόμη εδώ. Όταν ρωτήθηκε μάλιστα γιατί δεν το είχε μοιραστεί παλαιότερα, εκείνη απάντησε ότι «κανείς δεν είχε ρωτήσει».

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.