CELEBRITIES

H Μίλι Μπόμπι Μπράουν κατάλαβε ότι είναι φεμινίστρια επειδή της το είπε μέντιουμ


Στεφανία Παπαδημητρίου

17 Οκτωβρίου 2023

H Μίλι Μπόμπι Μπράουν κατάλαβε ότι είναι φεμινίστρια επειδή της το είπε μέντιουμ
Η ηθοποιός μίλησε για το τέλος του Stranger Things, τον φεμινισμό και τις ευκαιρίες που θέλει να δώσει στα νέα κορίτσια

H Μίλι Μπόμπι Μπράουν έχει πάψει από καιρό να είναι «το κοριτσάκι από το Stranger Things». Είναι μία ολοκληρωμένη γυναίκα, έχει αποδείξει ότι μπορεί να κάνει πάρα πολλά ως ηθοποιός, έχει το δικό της makeup brand και τη δική της εταιρεία παραγωγής, η οποία βρίσκεται πίσω από το Enola Holmes. Χτίζει τη δική της αυτοκρατορία και είναι μόλις 19.

Μιλώντας στο Glamour, αποκάλυψε ότι δεν θα λυπηθεί που το Stranger Things τελειώνει. Και είπε ότι κατάλαβε ότι είναι φεμινίστρια, όταν της το είπε μέντιουμ.

«Είμαι έτοιμη να πω “Ευχαριστώ και αντίο”», δήλωσε για τη σειρά, στην οποία παίζει από παιδί. Στον ρόλο της Ιλέβεν, πήρε «όλα τα απαραίτητα εφόδια για να γίνω καλύτερη ηθοποιός».

«Νομίζω πως είμαι έτοιμη (για το τέλος του Stranger Things). Έχει παίξει τόσο μεγάλο ρόλο σε ένα κομμάτι της ζωής μου, όμως είναι όπως όταν τελειώνεις το σχολείο, σαν τη Γ’ Λυκείου. Είσαι έτοιμος να φύγεις και να ανθίσεις και να εξελιχθείς, και είσαι ευγνώμων για τον καιρό που πέρασες εκεί, αλλά είναι ώρα να περάσεις το δικό σου μήνυμα και να ζήσεις τη δική σου ζωή».

Η Μίλι Μπόμπι Μπράουν μίλησε και για την εποχή που την αποκαλούσαν αγενή, επειδή μιλούσε παραπάνω στις συνεντεύξεις και διέκοπτε τους πρωταγωνιστές της. Ναι, ήταν όλα αυτά – ήταν και 13 ετών.

«Είναι δύσκολο να ακούς τέτοια σχόλια στα 13 σου», είπε. «Σκέφτεσαι “δεν ξαναμιλάω ποτέ. Δεν θέλω να είμαι αυτός ο άνθρωπος που μιλάει πολύ και δυνατά”. Σε συνεντεύξεις, δε μπορούσα παρά να σκέφτομαι αυτά τα σχόλια. Οπότε απλώς θυμόμουν να παραμένω σιωπηλή και να μιλάω όταν μου μιλάνε, ακόμη κι αν πέθαινα να συμμετάσχω στην κουβέντα. Απλώς ένιωθα ότι δεν ήταν η σειρά μου».

Αυτές οι επιθέσεις που δέχθηκε ως παιδί, ήταν ο λόγος που αποφάσισε να βγει μπροστά και να υπερασπιστεί τους ανήλικους ηθοποιούς εκεί έξω. «Δεν μπορείς να μιλάς έτσι σε παιδιά. Θέλω να πω, ο εγκέφαλός μας δεν έχει αναπτυχθεί πλήρως. Να μας μειώνεις και να μας υποτιμάς, να μας λες ότι “Ξέρεις τι, δεν είσαι και τόσο ωραία. Τι τα φοράς αυτά; Πώς τολμάς να πιστεύεις ότι μπορείς να τα φορέσεις; Πώς τολμάς να το λες αυτό;"».

Όσο για τη σχέση της με τον φεμινισμό; Ε, η Μίλι Μπόμπι Μπράουν κατάλαβε ότι ήταν φεμινίστρια όταν είδε ένα μέντιουμ, το οποίο την ενημέρωσε για τις πεποιθήσεις της. Όντως. Πήγε σπίτι και έψαξε «πώς καταλαβαίνω ότι είμαι φεμινίστρια;» στο Google. Και διάβασε τα άρθρα, διάβασε βιβλία, κατάλαβε περί τίνος πρόκειται και τότε αποφάσισε τι σημαίνει το κίνημα για εκείνη.

«Στο τέλος της ημέρας, έχει να κάνει με τις ευκαιρίες», εξήγησε.

Αυτός είναι και ο λόγος που η εταιρεία παραγωγής της, έχει στόχο να πει τις ιστορίες γυναικών και κοριτσιών – ή, καλύτερα, του τι μπορούν να κάνουν. Ανυπομονεί να συνεργαστεί με άλλες γυναίκες – να δώσει ευκαιρίες σε καλλιτέχνες που, υπό άλλες συνθήκες, ίσως να μην έπαιρναν ποτέ την αναγνώριση που τους άξιζε.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.