CELEBRITIES

Τζούλια Φοξ: «Οι άντρες δεν γεννιούνται κακοί. Η πατριαρχία τους κάνει»


Στεφανία Παπαδημητρίου

25 Οκτωβρίου 2023

Τζούλια Φοξ: «Οι άντρες δεν γεννιούνται κακοί. Η πατριαρχία τους κάνει»
Η Τζούλια Φοξ έδωσε συνέντευξη και μίλησε για τη μητρότητα, τη μοίρα και το γιατί ήταν τόσο κακοί οι άντρες που πέρασαν από τη ζωή της

Η Τζούλια Φοξ είναι μόλις 33 ετών, αλλά είναι λες και έχει ζήσει χίλιες ζωές. Έχει κοιτάξει τον θάνατο κατάματα (κυριολεκτικά, μία φορά), έχει αναγεννηθεί και στην αυτοβιογραφία της, Down The Drain, τα γράφει όλα. Από τις μέρες που έκανε χρήση ουσιών, εργάστηκε ως dominatrix και εισήχθη σε ψυχιατρική κλινική, μέχρι τα πλούσια γεύματα με celebrities, τις πτήσεις με ιδιωτικά τζετ και την παρέα της με ράπερ παγκοσμίου φήμης, μοιράζεται τις λεπτομέρειες που μπορεί να μη ζήτησε κανείς, αλλά όλοι τις βρίσκουμε εξαιρετικά ενδιαφέρουσες.

«Εγώ ξέρω ποια είμαι και τίποτα δεν πρόκειται να το κλονίσει αυτό», δήλωσε στην τελευταία της συνέντευξη στο Dazed. «Καθένας μπορεί να μου πει ό,τι θέλει και απλώς θα κάνω σαν να μην το άκουσα, απλώς επειδή εγώ ξέρω ποια είμαι. Και ξέρω ότι έχω πάντα δίκιο».

Η Τζούλια Φοξ μεγαλώνει μόνη της το παιδί της και θεωρεί πως είναι ταυτόχρονα μητέρα και πατέρας του. «Πιστεύω ότι, επειδή με μεγάλωσε ο μπαμπάς μου, έχω μία πιο πατρική προσέγγιση. Φτιάχνω πράγματα – όχι ότι οι μαμάδες δεν το κάνουν. Έχω και τους δύο ρόλους», είπε.

Η μητρότητα της φαίνεται τρομακτική και, ταυτόχρονα, ό,τι καλύτερο της έχει συμβεί. «Λέω σε όλους ότι το να έχεις μωρό, είναι λες και χτενίζεις τη ζωή σου και, ό,τι δεν σε εξυπηρετεί, ό,τι είναι παράσιτο, φεύγει», εξήγησε. «Είναι, επίσης, πολύ, πολύ δύσκολη. Δεν μπορείς να τα κάνεις όλα μόνη, πρέπει να ζητάς βοήθεια, γιατί αλλιώς θα είσαι κακή μητέρα, θα είσαι τόσο κουρασμένη που θα τρελαίνεσαι. Πρέπει να βρίσκεις χρόνο για τον εαυτό σου και να μην αφήσεις τη μητρότητα να γίνει η ταυτότητά σου, γιατί αλλιώς θα φθονείς τους άλλους».

«Προφανώς και το ότι εγώ έχω αφήσει το μωρό αυτήν τη στιγμή είναι δύσκολο, αλλά ξέρετε κάτι; Έτσι είναι η ζωή, θα το ξεπεράσει. Θέλω να πω, μου λείπει απίστευτα τώρα, προσπαθώ να τον πάρω στο FaceTime και δεν τον νοιάζει καν».

Στο Down The Drain, γράφει για τους άντρες της ζωής της. Όλοι τους, ήταν απαράδεκτοι. Γιατί, όμως;

«Δεν είμαι εδώ για να τους δικαιολογήσω, αλλά οι άντρες δεν γεννιούνται κακοί. Η κοινωνία τους κάνει κακούς. Η πατριαρχία είναι βλαβερή για τις γυναίκες, αλλά βλάπτει πολύ και τους άντρες».

«Αντιμετωπίζω τους άντρες με πολύ περισσότερη ενσυναίσθηση – άλλο που δεν τους ανέχομαι πια. Καταλαβαίνω ότι δεν φταίνε που είναι έτσι. Γεννήθηκαν σε ένα σύστημα που τους κάνει έτσι. Και, προφανώς, κερδίζουν από αυτό πολλά περισσότερα από εμάς, αλλά νομίζω ότι μπορεί να νιώσουν και πολύ μόνοι. Δεν ξέρουν πώς να διαχειριστούν τα συναισθήματά τους, επειδή κανείς δεν τους έμαθε να τα αναγνωρίζουν. Κάνουν σαν μωρά, επειδή έμειναν πίσω σε αυτό», πρόσθεσε και δίκασε.

Μπορεί η ίδια να έκανε στροφή 180 μοιρών στη ζωή της, όμως πιστεύει στη μοίρα. Θεωρεί ότι ο δρόμος που θα ακολουθήσουμε είναι προκαθορισμένος, από τη στιγμή που γεννιόμαστε. «Πιστεύω πως υπάρχουν τρεις διαφορετικές εκδοχές του πώς μπορεί να εξελιχθεί η πορεία σου, αλλά πρέπει να είσαι ατρόμητος», τόνισε. «Επειδή, αν δεν το κάνεις, απλώς θα κάνεις κύκλους. Οπότε πρέπει να σπάσεις την αλυσίδα, να ξεπεράσεις το τραύμα, να μην είσαι θύμα διαρκώς. Πρέπει να κυνηγάς τις ευκαιρίες».

Αυτή είναι και η συμβουλή της προς όλους εμάς: Να είμαστε ατρόμητοι. «Απελευθερώσου από το τραύμα. Σπάσε τον κύκλο».

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.