CELEBRITIES

Σακίρα: Ξεκινάει η δίκη για φοροδιαφυγή - Κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης 8 ετών


JTeam

20 Νοεμβρίου 2023

Σακίρα: Ξεκινάει η δίκη για φοροδιαφυγή - Κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης 8 ετών
Splash News
Η εισαγγελία κάλεσε 117 μάρτυρες για την υπόθεση φοροδιαφυγής της Σακίρα

Μετά τα προσωπικά ζητήματα της Σακίρα, τα οποία απασχόλησαν την επικαιρότητα όσο ποτέ άλλοτε, έρχεται στην επιφάνεια και η δίκη για φοροδιαφυγή εις βάρος της. Οι εισαγγελείς υποστηρίζουν ότι το διάστημα 2012-2014 η Σακίρα διέμενε στην Ισπανία, κάτι που σημαίνει ότι θα έπρεπε να καταβάλει εκεί φόρους, παρότι η επίσημη κατοικία της ήταν οι Μπαχάμες. Κάπως έτσι, έφτασαν να την κατηγορούν για φοροδιαφυγή ύψους 14,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Η Κολομβιανή τραγουδίστρια, η οποία πλέον ζει στο Μαϊάμι με τα δύο της παιδιά μετά τον χωρισμό της με τον Ζεράρ Πικέ, μπορεί να αντιμετωπίσει έως και οκτώ χρόνια φυλάκιση και πρόστιμο 24 εκατ. ευρώ, αν κριθεί ένοχη. Προκειμένου να αποδείξει ότι ήταν κάτοικος Ισπανίας, η εισαγγελία κάλεσε 117 μάρτυρες, μεταξύ των οποίων κομμωτές, τεχνικοί στούντιο, δάσκαλοι χορού, θεραπευτές, αισθητικοί, γυναικολόγοι και ο σοφέρ της.

Ποια είναι η θέση της τραγουδίστριας απέναντι στις κατηγορίες

Η ίδια τραγουδίστρια κατηγορεί τις φορολογικές αρχές ότι έκαναν εκστρατεία για να αμαυρώσουν την εικόνα της και να παραδειγματίσουν άλλους Ισπανούς φορολογούμενους, ενώ η εισαγγελία ισχυρίζεται ότι σκόπιμα έβαλε στόχο να εξαπατήσει το δημόσιο, κρύβοντας τα κέρδη της σε φορολογικούς παραδείσους.

«Πρόκειται για ψευδείς κατηγορίες», δήλωσε η Σακίρα σε συνέντευξή της πέρυσι. «Πρώτα απ' όλα, δεν διέμεινα 183 ημέρες το χρόνο εκείνη την περίοδο. Ήμουν απασχολημένη με την εκπλήρωση των επαγγελματικών μου υποχρεώσεων σε όλο τον κόσμο. Δεύτερον, έχω πληρώσει όλα όσα ισχυρίστηκαν ότι χρωστούσα, ακόμη και πριν καταθέσουν αγωγή. Έτσι, από σήμερα δεν τους χρωστάω τίποτα».

Όποια και αν είναι η έκβαση της υπόθεσης, η τραγουδίστρια αντιμετωπίζει και άλλες ξεχωριστές κατηγορίες για μη καταβολή φόρων ύψους 6,6 εκατ. ευρώ το 2018.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.