CELEBRITIES

Ρίντλεϊ Σκοτ vs Γάλλοι: «Εδώ δεν τους αρέσει ο εαυτός τους, θα τους αρέσει το Napoleon;»


JTeam

20 Νοεμβρίου 2023

Ρίντλεϊ Σκοτ vs Γάλλοι: «Εδώ δεν τους αρέσει ο εαυτός τους, θα τους αρέσει το Napoleon;»
Ποιος να του πει τι;

Όταν ο Ρίντλεϊ Σκοτ μαθαίνει ότι κόσμος έχει κακή γνώμη για τις δουλειές του, απασφαλίζει. Τώρα, του φταίνε οι Γάλλοι – και ποιος να του πει τι;

Η νέα του ταινία, Napoleon, με πρωταγωνιστή τον Χοακίν Φίνιξ στον ρόλο του Ναπολέοντα Βοναπάρτη και τη Βανέσα Κίρμπι ως Ιωσηφίνα, πήρε διθυραμβικές κριτικές στην Αγγλία. Στη Γαλλία, τα πράγματα πήγαν κάπως διαφορετικά. Η παγκόσμια πρεμιέρα έγινε στο Παρίσι και συνέβησαν τα εξής: Το Le Figaro έκανε λόγο για «Μπάρμπι και Κεν στην Αυτοκρατορία», το γαλλικό GQ αποκάλεσε το έργο «βαθιά και ακούσια τσαπατσούλικο, αφύσικο», και το Le Point να χρησιμοποίησε το απόφθεγμα του βιογράφου Πατρίς Γκενφέ: «πολύ αντι-γαλλικό και υπέρ της Βρετανίας».

Το BBC μίλησε με τον σκηνοθέτη και του ζήτησε μία απάντηση προς τους επικριτές του.

«Εδώ στους Γάλλους δεν αρέσει ο εαυτός του. Το κοινό που το είδε στο Παρίσι, το λάτρεψε».

Επίσης, ο Σκοτ απευθύνθηκε σε όσους έκαναν λόγο για ιστορικές ανακρίβειες (για το context, έδειξε τους Γάλλους να βομβαρδίζουν πυραμίδες). «Ήσασταν εκεί; Α, δεν ήσασταν. Πού το ξέρετε, τότε;», είπε.

Στο Napoleon βλέπουμε έξι διαφορετικές αλλά εξίσου σημαντικές σκηνές μάχης. Η ταινία γυρίστηκε σε 61 ημέρες και έχει διάρκεια 2 ώρες και 38 λεπτά. Ο Σκοτ ήταν εκείνος που δεν ήθελε να έχει πάνω από τρίωρη διάρκεια – «όταν ξεκινάς να λες “Θεέ μου”, και μετά να λες “Χριστέ μου, έχουμε πάνω από μία ώρα μέχρι να πάμε να φάμε”, η ταινία παραείναι μεγάλη».

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.