CELEBRITIES

Η Σούζαν Σάραντον ζητάει συγγνώμη και χαρακτηρίζει τη δήλωση για τους Εβραίους «Φριχτό λάθος»


Μάγκυ Πετροπούλου

3 Δεκεμβρίου 2023

Η Σούζαν Σάραντον ζητάει συγγνώμη και χαρακτηρίζει τη δήλωση για τους Εβραίους «Φριχτό λάθος»
instagram
Όσα έγραψε στα social media

Η Σούζαν Σάραντον πριν από περίπου δύο εβδομάδες, βρέθηκε σε συγκέντρωση υπέρ των Παλαιστινίων και όταν της ζητήθηκε να ανέβει στο βήμα και να μιλήσει, υποστήριξε μεταξύ άλλων: «Πολλοί άνθρωποι φοβούνται αυτή την περίοδο επειδή είναι Εβραίοι και παίρνουν μια γεύση από το πώς είναι να είσαι Μουσουλμάνος σε αυτή τη χώρα».

Jenny.Gr
instagram

Η συγκεκριμένη δήλωσή της έκανε λίγα 24ωρα μετά, το πρακτορείο UTA που την εκπροσωπούσε από το 2014 να διακόψει τη συνεργασία μαζί της.

Μετά από αρκετές ημέρες σιωπής, η ηθοποιός έκανε μια ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, ζήτησε συγγνώμη, χαρακτηρίζοντας τη συγκεκριμένη ατάκα της ως ένα «φριχτό λάθος» και τόνισε πως συμμετείχε στη συγκέντρωση αυτή επειδή ήθελε να αναδείξει την επείγουσα ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα και να κάνει μια έκκληση για κατάπαυση του πυρός.

«Δεν σχεδίαζα να μιλήσω, αλλά με κάλεσαν στη σκηνή να πω λίγα λόγια. Σκοπεύοντας να εκφράσω την ανησυχία μου για την αύξηση των εγκλημάτων μίσους, είπα ότι οι Αμερικανοί Εβραίοι, ως οι στόχοι του αυξανόμενου αντισημιτικού μίσους, “παίρνουν μία γεύση του πώς είναι να είσαι μουσουλμάνος σε αυτή τη χώρα”. Αυτή η διατύπωση ήταν ένα φριχτό λάθος, καθώς υπονοεί ότι μέχρι πρόσφατα οι Εβραίοι δεν γνώριζαν από διώξεις, ενώ η αλήθεια είναι το αντίθετο», έγραψε η ηθοποιός.

Και κατόπιν πρόσθεσε: «Όπως όλοι γνωρίζουμε, από τους αιώνες καταπίεσης και γενοκτονίας στην Ευρώπη, έως τους πυροβολισμούς στο Tree of Life στο Πίτσμπουργκ (σ.σ. συναγωγή που δέχθηκε επίθεση το 2018), οι Εβραίοι γνωρίζουν εδώ και καιρό από διακρίσεις και θρησκευτική βία, που συνεχίζονται έως σήμερα».

Αμέσως μετά υπογράμμισε πως λυπάται βαθιά επειδή «υποβάθμισα αυτή την πραγματικότητα και πλήγωσα ανθρώπους με αυτό το σχόλιο» και πως πρόθεσή της ήταν «να δείξω αλληλεγγύη στη μάχη ενάντια σε κάθε μορφή μισαλλοδοξίας και ζητώ συγγνώμη που απέτυχα να το κάνω».

Η ηθοποιός έκλεισε την δήλωσή της υποστηρίζοντας πως θα παραμείνει αφοσιωμένη στην ειρήνη, την αλήθεια, τη δικαιοσύνη και τη συμπόνοια για όλους τους ανθρώπους. «Ελπίζω ότι μπορούμε να συναντηθούμε με αγάπη και προθυμία για διάλογο, ιδιαίτερα με εκείνους με τους οποίους διαφωνούμε».

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.