CELEBRITIES

Η Λίντα Εβαντζελίστα ανέβασε φωτογραφία από τη μαστογραφία που έκανε όταν διαγνώστηκε με καρκίνο


Μάγκυ Πετροπούλου

9 Δεκεμβρίου 2023

Η Λίντα Εβαντζελίστα ανέβασε φωτογραφία από τη μαστογραφία που έκανε όταν διαγνώστηκε με καρκίνο
instagram
«Η πρόωρη πρόληψη καρκίνου ή προ καρκίνου μπορεί να βοηθήσει να σωθούν ζωές»

Η Λίντα Εβαντζελίστα το παντοτινό super model ανέβασε μια φωτογραφία στο προσωπικό της προφίλ στο Instagram, την ώρα που κάνει μαστογραφία, θέλοντας να στείλει το πιο ηχηρό μήνυμα σε όλους: Να μην αμελούν στιγμή τις προληπτικές τους εξετάσεις για την ανίχνευση καρκίνου.

Η ίδια, στο στιγμιότυπο αυτό που είναι από το 2018, έγραψε χαρακτηριστικά: «Ζητώ από όλους να συνειδητοποιήσουν πόσο σημαντικό είναι να προγραμματίσετε ένα ραντεβού με τον γιατρό σας για να δημιουργήσετε ένα σχέδιο ανίχνευσης καρκίνου που είναι κατάλληλο για εσάς. Η πρόωρη πρόληψη καρκίνου ή προ καρκίνου μπορεί να βοηθήσει να σωθούν ζωές».

Δες την ανάρτησή της

Διαγνώστηκε δύο φορές με καρκίνο μέσα σε πέντε χρόνια

Η Λίντα Εβαντζελίστα πόζαρε στον Στίβεν Μάιζλ για το εξώφυλλο του τεύχους Οκτωβρίου του WSJ. Magazine και αποκάλυψε ότι το 2018 διαγνώστηκε με καρκίνο στον μαστό και, μέσα στην τελευταία πενταετία, έχει χρειαστεί να δώσει δύο φορές τη μάχη της με την ασθένεια.

«Το βρήκαν στη μαστεκτομή που κάνω κάθε χρόνο. Οι ενδείξεις δεν ήταν καλές, και επειδή υπήρχαν κι άλλα θέματα υγείας, χωρίς δεύτερη σκέψη, για να τα αφήσω όλα πίσω μου και να μη χρειαστεί να το διαχειριστώ ξανά, έκανα διπλή μαστεκτομή. Πίστευα πως ήμουν καλά και έτοιμη να ζήσω. Ο καρκίνος του στήθους δεν θα με σκότωνε».

Έχοντας περάσει μία τετραετία «καθαρή», το 2022, ένιωσε κάτι στο στήθος της και έμαθε, τελικά, πως ο καρκίνος είχε επιστρέψει.

«Σκάψε μία τρύπα στο στήθος μου», είπε στον ογκολόγο της μετά τη δεύτερη διάγνωση. «Δεν με νοιάζει να φαίνομαι ωραία. Θέλω να κάνεις ανασκαφή. Θέλω να δω τρύπα στο στήθος μου όταν τελειώσεις. Καταλαβαίνεις; Δεν πρόκειται να πεθάνω από αυτό».

Πρόσφατα, της ανακοίνωσαν πως η πρόγνωση για το μέλλον είναι «καλή», αλλά η ίδια ρώτησε απορημένη: «Γιατί δεν είναι τέλεια;» Ο γιατρός της απάντησε πως, από ο καρκίνος μπορεί να επιστρέψει, αν και η πιθανότητα αυτή είναι πολύ μικρή.

Έκτοτε είναι ευγνώμων για την κάθε ημέρα που περνάει. «Ξέρω πως είμαι με το ένα πόδι στον τάφο, αλλά είμαι και σε κλίμα γιορτής. Πέρασα τρομερά προβλήματα υγείας. Σ’ αυτό το σημείο, είμαι ευτυχισμένη – γιορτάζω το βιβλίο μου, τη ζωή μου. Χαίρομαι τόσο που είμαι ζωντανή. Ό,τι κι αν έρθει τώρα, είναι μπόνους».

Μέρος των εσόδων από το βιβλίο της, Linda Evangelista Photographed by Steven Meisel, θα πάει στην έρευνα για το καρκίνο στον μαστό.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.