CELEBRITIES

Ο Μάθιου Πέρι είχε τόση κεταμίνη στον οργανισμό του, όση ένας ασθενής σε γενική αναισθησία


JTeam

16 Δεκεμβρίου 2023

Ο Μάθιου Πέρι είχε τόση κεταμίνη στον οργανισμό του, όση ένας ασθενής σε γενική αναισθησία
Instagram/Matthew perry
Το πόρισμα του ιατροδικαστή

Ο Μάθιου Πέρι, ο αγαπημένος ηθοποιός από την all time classic σειρά που βλέπουμε συνεχώς, «Φιλαράκια», πέθανε από «οξείες επιδράσεις» που προκάλεσε η κεταμίνη που βρέθηκε στον οργανισμό του, σύμφωνα με το Ιατροδικαστικό Τμήμα της κομητείας του Λος Άντζελες.

Επίσης, «στους παράγοντες που συνέβαλαν στο θάνατο του εριλαμβάνονται ο πνιγμός, η στεφανιαία νόσος και οι επιδράσεις της βουπρενορφίνης (που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της διαταραχής χρήσης οπιοειδών). Ο τρόπος θανάτου είναι ατύχημα», αναφέρει η ανακοίνωση.

Ο Μάθιου Πέρι, είχε λάβει θεραπεία έγχυσης κεταμίνη για την κατάθλιψη, αλλά η τελευταία συνεδρία έγινε μιάμιση εβδομάδα πριν πεθάνει και η κεταμίνη παραμένει στον οργανισμό για τρεις με τέσσερις ώρες, πράγμα που σημαίνει ότι δεν ήταν αυτή που τον οδήγησε άμεσα στον θάνατό του.

Jenny.Gr

«H κεταμίνη στο αίμα του θα ήταν φυσιολογική για έναν ασθενή σε γενική αναισθησία»

Ο ιατροδικαστής, Raffi Djabourian, τόνισε πως: «Στα υψηλά επίπεδα κεταμίνης που βρέθηκαν στα δείγματα αίματος μετά θάνατον, οι κύριες θανατηφόρες επιπτώσεις θα ήταν τόσο από την καρδιαγγειακή υπερδιέγερση όσο και από την αναπνευστική καταστολή» και συνέχισε: «Τα επίπεδα κεταμίνης στο αίμα του ηθοποιού ήταν 3.540 ng/ml στο περιφερικό αίμα και 3.271 ng/ml στο κεντρικό αίμα. Για έναν ασθενή σε γενική αναισθησία, σε ένα νοσοκομείο, ένα επίπεδο κεταμίνης στο αίμα από 1.000 έως 6.000 ng/ml θα ήταν φυσιολογικό».

Επιπλέον υπογράμμισε πως: «Ο πνιγμός συμβάλλει λόγω της πιθανότητας βύθισης στην πισίνα, καθώς έπεφτε σε απώλεια συνείδησης- η στεφανιαία νόσος συμβάλλει λόγω της επιδείνωσης των μυοκαρδιακών επιδράσεων που προκαλούνται από την κεταμίνη στην καρδιά. Οι επιδράσεις της βουπρενορφίνης αναφέρονται ως συμβαλλόμενες, ακόμη και αν δεν είναι σε τοξικά επίπεδα, λόγω των πρόσθετων αναπνευστικών επιδράσεων όταν είναι παρούσες με υψηλά επίπεδα κεταμίνης».

Η κλινική εικόνα του ηθοποιού

Ο Μάθιου Πέρι είχε ιστορικό εμφυσήματος, διαβήτη και χρήσης ναρκωτικών.

Επίσης ήταν καπνιστής για πολύ μεγάλο διάστημα, έπασχε από χρόνια ηπατική συμφόρηση, είχε νεφροσκλήρυνση των νεφρών, χρόνια ίνωση του παγκρέατος και τέλος η καρδιά και οι πνεύμονές του είχαν υποστεί σημαντικές βλάβες.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.