CELEBRITIES

Τζόναθαν Μέιτζορς: Ένοχος ο ηθοποιός της Marvel για την επίθεση στην πρώην σύντροφό του


JTeam

19 Δεκεμβρίου 2023

Τζόναθαν Μέιτζορς: Ένοχος ο ηθοποιός της Marvel για την επίθεση στην πρώην σύντροφό του
Splash News
H επίθεση του Τζόναθαν Μέιτζορς στην πρώην σύντροφό του και η προσπάθεια του να της ασκήσει έλεγχο μέσω σωματικής και συναισθηματικής βίας

Έγινε γνωστός μέσα από την συμμετοχή του στις ταινίες της Marvel, και θεωρήθηκε ένας από τους καλύτερους ανερχόμενους ηθοποιούς της χρονιάς. Αυτή όμως, δεν είναι η πρώτη φορά που βρίσκεται αντιμέτωπος με την δικαιοσύνη, μιας και ο Τζόναθαν Μέιτζορς έχει ένα βαρύ ιστορικό κακοποίησης γυναικών. Κατηγορήθηκε και για ενδοοικογενειακή βία, ενώ οι καταγγελίες που τον αφορούσαν ήταν όλο και συχνότερες.

Αυτή την φορά, πριν από λίγες ώρες, οι ένορκοι του δικαστηρίου της Νέας Υόρκης, έκριναν έπειτα από τρεις ημέρες διαβουλεύσεων, ότι ο Τζόναθαν Μέιτζορς επιτέθηκε στη Βρετανίδα χορογράφο Γκρέις Τζαμπάρι, κατά τη διάρκεια καυγά τον Μάρτιο του 2023. Η Τζαμπάρι δήλωσε στο δικαστήριο ότι από τον καβγά έσπασε ένα δάχτυλο, είχε μώλωπες, ένα κόψιμο πίσω από το αυτί της από τράβηγμα αλλά και «αφόρητο πόνο».

Ο Μέιτζορς επέλεξε να μην καταθέσει ο ίδιος, αλλά ο δικηγόρος του, ο οποίος υποστήριξε ότι ο ηθοποιός ήταν το θύμα και ότι η Τζαμπάρι τού επιτέθηκε από ζήλια, όταν είδε το γραπτό μήνυμα στο αυτοκίνητο. Σύμφωνα με την άλλη πλευρά όμως, η Τζαμπάρι πήρε το κινητό του ηθοποιού μόλις είδε μήνυμα από μια άλλη γυναίκα και τότε εκείνος της επιτέθηκε. Περιέγραψε επίσης τη «βίαιη συμπεριφορά» του και άλλα περιστατικά «έκρηξης θυμού», σε όλη τη διάρκεια της σχέσης τους.

Η συνήγορος υπεράσπισης του 34χρονου ηθοποιού αντέκρουσε τους ισχυρισμούς της Τζαμπάρι υποστηρίζοντας ότι εκείνη επιτέθηκε στον Τζόναθαν μέσα στο αυτοκίνητο και τον κατηγόρησε ψευδώς για βιαιοπραγία αφότου χώρισαν. «Είστε εδώ για να τερματίσετε αυτόν τον εφιάλτη για τον Τζόναθαν Μέιτζορς», είπε η δικηγόρος χωρίς όμως να πείσει τους ενόρκους. Οι εισαγγελείς είπαν ότι ο Μέιτζορς επιτέθηκε μέσα σε αυτοκίνητο στην τότε σύντροφό του Τζαμπάρι αφήνοντάς την με ένα σπασμένο δάκτυλο, πρησμένο χέρι και τραύμα στο αυτί.

Ο 34χρονος ηθοποιός αντιμετωπίζει τώρα ποινή φυλάκισης έως και ενός έτους, όπως αναφέρει το BBC.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την υπόθεση του Τζόναθαν Μέιτζορς

Η επίθεση έλαβε χώρα όταν το ζευγάρι βρισκόταν σε αυτοκίνητο στη Νέα Υόρκη και η Τζαμπάρι είδε στο τηλέφωνο του Μείτζορς γραπτό μήνυμα από μια άλλη γυναίκα, το οποίο έλεγε: «Μακάρι να σε φιλούσα αυτή τη στιγμή».

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, όταν εκείνη πήρε το τηλέφωνο, ο Μέιτζορς την άρπαξε, της έστριψε το χέρι πίσω από την πλάτη και τη χτύπησε στο κεφάλι για να το πάρει πίσω. «Ήταν σαν ένα σκληρό χτύπημα στο κεφάλι μου», κατέθεσε η γυναίκα. Ως αποδεικτικά στοιχεία, οι εισαγγελείς κατέθεσαν ηχητικά μηνύματα και μηνύματα κειμένου από το πρώην ζευγάρι.

«Είμαι ένα τέρας. Ένας φρικτός άνθρωπος. Δεν είμαι ικανός για αγάπη», έγραφε ο ηθοποιός τον Σεπτέμβριο του 2022, ενώ απειλούσε να αυτοκτονήσει.

Οι ένορκοι άκουσαν επίσης ηχογράφηση με καβγά που είχαν τον ίδιο μήνα, στον οποίο της είπε ότι πρέπει να συμπεριφέρεται περισσότερο σαν την Κορέτα Σκοτ Κινγκ και τη Μισέλ Ομπάμα, τις συζύγους του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και του πρώην προέδρου Μπαράκ Ομπάμα. «Κάνω σπουδαία πράγματα, όχι μόνο για μένα αλλά και για τον πολιτισμό μου και τον κόσμο», είπε και πρόσθεσε ότι θα έπρεπε «να κάνει θυσίες» για εκείνον.

Η εισαγγελία χαρακτήρισε την επίθεση σαν το τελευταίο βήμα σε μια σειρά από προσπάθειες του Μέιτζορς να «ασκήσει έλεγχο» στη φίλη του μέσω σωματικής και συναισθηματικής βίας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.