CELEBRITIES

Τζούλιαν Μουρ: «Η ζωή είναι πολύ μικρή» - «Δεν θέλω να τη χαραμίσω κάνοντας μόνο ένα πράγμα»


Ερασμία Αρβανιτά

5 Ιανουαρίου 2024

Τζούλιαν Μουρ: «Η ζωή είναι πολύ μικρή» - «Δεν θέλω να τη χαραμίσω κάνοντας μόνο ένα πράγμα»
Η Τζούλιαν Μουρ μίλησε σε νέα της συνέντευξη για την καριέρα της, τις παιδικές της αναμνήσεις, αλλά και τη σημασία που έχει για εκείνη η λέξη «οικογένεια»

Η καριέρα της στη βιομηχανία του κινηματογράφου ξεπερνάει τα 40 χρόνια. Η Τζούλιαν Μουρ έχει πρωταγωνιστήσει σε ανεξάρτητες ταινίες, σε υπερπαραγωγές, σε ταινίες δράσης, σε rom-com, σε δραματικά έργα, αλλά και σε υπέροχες κωμωδίες. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι τα έχει κάνει όλα – για να μην αναφερθούμε και στα αμέτρητα βραβεία που έχει λάβει.

Αλλά, για εκείνη τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά. Η Τζούλιαν Μουρ πιστεύει ότι υπάρχει και κάτι άλλο που θα ήθελε να πετύχει επαγγελματικά. «Μου φαίνεται ότι δεν έχω παίξει ποτέ κανένα είδος τέρατος ή πλάσματος και είμαι περίεργη γι' αυτό», είπε σε συνέντευξή της στο βρετανικό Harper’s Bazaar. Όπως αποκάλυψε η ίδια, θέλει μέσα από αυτή τη «μεταμόρφωση» να αντιληφθεί «πώς είναι αυτό, πώς επινοείς αυτήν την ταυτότητα, τους κάνεις ανθρώπους ή τους κάνεις "άλλους";».

Εκτός από την καριέρα της, η Τζούλιαν Μουρ μίλησε και για τις παιδικές της αναμνήσεις, αλλά και τη σημασία που έχει για εκείνη η λέξη «οικογένεια». Η ίδια έχει βρετανικό διαβατήριο επειδή η μητέρα της, Ανν, ήταν Σκωτσέζα και μετανάστευσε στην Αμερική ως παιδί. «Πάντα κάτι μου έμενε από αυτό. Έχω γράψει ένα παιδικό βιβλίο για το τι σημαίνει να είσαι Αμερικανός με γονείς μετανάστες».

Για την απόφασή της να ασχοληθεί με την υποκριτική, η ίδια εξομολογήθηκε πως στην αρχή δεν είχε τη στήριξη των γονιών της. Ωστόσο, όταν συνειδητοποίησαν ότι δεν την ενδιέφερε κανένα άλλο επάγγελμα, ήταν πρόθυμοι να υποστηρίξουν το όνειρό της. «Η μητέρα μου ήρθε μαζί μου στις Ηνωμένες Πολιτείες για να κάνω οντισιόν σε σχολεία και θυμάμαι σε μια ακρόαση, ήμουν το μόνο άτομο με τη μητέρα μου εκεί, οπότε μου είπε: "Θα πάω μια βόλτα και θα επιστρέψω αργότερα", δεν ήθελε να με ντροπιάσει», σημείωσε η ηθοποιός.

Η Τζούλιαν Μουρ γνώρισε τον σύζυγό της, τον σκηνοθέτη Μπαρτ Φρέντλιχ το 1996 στα γυρίσματα της ταινίας «The Myth of Fingerprints», την οποία έγραψε και σκηνοθέτησε. Μαζί έχουν αποκτήσει δύο παιδιά, τον Κέιλεμπ που είναι 26 ετών και τη Λιβ, 21 ετών. «Αισθάνομαι ευγνώμων που έχω μια σχέση που με ανταμείβει τόσο πολύ, γιατί είναι κάτι που ήθελα πολύ να έχω», σημείωσε στη συνέντευξή της.

Όσο για το ποιο είναι το μυστικό του ευτυχισμένου γάμου της; «Κάτι σημαντικό είναι να μην περνάμε πολύ χρόνο χωριστά. Δεν μπορείς να εμπλακείς στενά στη ζωή κάποιου άλλου αν δεν είσαι εκεί. Με τον ίδιο τρόπο που δεν μπορείς να είσαι γονιός, εάν δεν είσαι εκεί: ξέρεις ότι πρέπει να είσαι παρών. Μας αρέσει να είμαστε στο σπίτι. Αγαπάμε να περνάμε χρόνο με τα παιδιά μας, ο ένας με τον άλλον και τον σκύλο μας, και μας αρέσει να βλέπουμε ταινίες μαζί και να μαγειρεύουμε και να τρώμε μαζί».

Για πολύ καιρό, η ίδια αποκάλυψε ότι δεχόταν ρόλους μόνο αν μπορούσαν να ισορροπήσουν με τις οικογενειακές υποχρεώσεις της. «Δεν ταξίδεψα εκτός Νέας Υόρκης γιατί έπρεπε να είμαι εκεί όσο ήταν στο σχολείο τα παιδιά», τόνισε. Πλέον, όμως, τα παιδιά της έχουν φύγει από το σπίτι, και ναι είναι ελεύθερη να ταξιδέψει για δουλειά.

Τελικά, όμως, το απολαμβάνει πραγματικά αυτό; «Ήταν η πρώτη φορά που είπα, δεν έχω παιδιά στο σπίτι. Μπορώ πραγματικά να φύγω και να βρεθώ όπου θέλω. Και ήταν πολύ πιο δύσκολο από ό,τι περίμενα. Άρα αυτό ήταν ένα ενδιαφέρον μάθημα. Δεν θέλω να λείπω για μήνες κάθε φορά χωρίς τον σύζυγό μου. Θέλω μια κοινότητα, θέλω να είμαι με την οικογένειά μου, θέλω να δω τις φίλες μου - και θέλω να κάνω ενδιαφέρουσα, συναρπαστική δουλειά και να μπορώ να υποστηρίξω τον εαυτό μου. Η ζωή είναι πολύ μικρή και δεν θέλω να την πετάξω για ένα και μόνο πράγμα. Θέλω πραγματικά να τα έχω όλα», τόνισε.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.