CELEBRITIES

Η βασίλισσα Μαργαρίτα της Δανίας εγκατέλειψε τον θρόνο της - Ήταν η τελευταία εν ενεργεία βασίλισσα στον κόσμο


JTeam

15 Ιανουαρίου 2024

Η βασίλισσα Μαργαρίτα της Δανίας εγκατέλειψε τον θρόνο της - Ήταν η τελευταία εν ενεργεία βασίλισσα στον κόσμο
Splash News
Η μακροβιότερη μονάρχης της Ευρώπης άφησε το θρόνο μετά από 52 χρόνια

Την Πρωτοχρονιά η μακροβιότερη βασίλισσα Μαργαρίτα Β' της Δανίας ανακοίνωσε κατά την διάρκεια της καθιερωμένης ομιλίας της ότι θα αποποιηθεί τον θρόνο στις 14 Ιανουαρίου, έπειτα από 52 χρόνια. Να σημειωθεί πως η 83χρονη βασίλισσα, η οποία ανέβηκε στο θρόνο το 1972, είναι η μακροβιότερη μονάρχης στην Ευρώπη μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ Β' τον Σεπτέμβριο του 2022.

«Στις 14 Ιανουαρίου 2024, 52 χρόνια αφού διαδέχθηκα τον αγαπημένο μου πατέρα, θα εγκαταλείψω τα καθήκοντά μου ως βασίλισσας της Δανίας. Θα αφήσω τον θρόνο στον γιο μου, τον πρίγκιπα διάδοχο Φρέντερικ», είπε. Έτσι λοιπόν, τα καθήκοντα αναλαμβάνει , ο γιος της Φρειδερίκος Ι’ καθώς επίσης και η σύζυγός του Μέρι Ντόναλντον. Η στέψη του νέου βασιλιά πραγματοποιήθηκε εχθές και παρά το κρύο, τεράστιο πλήθος βρέθηκε στο παλάτι για να υποδεχτεί το νέο βασιλικό ζεύγος.

Jenny.Gr
Splash News

Το «μήνυμα» της νέας βασίλισσας

Για την πρώτη της εμφάνιση, η Μέρι αποφάσισε να κάνει μια εμφάνιση, η οποία είχε μαζί της και ένα μήνυμα. Πιο συγκεκριμένα, η βασίλισσα Mary της Δανίας για την πρώτη της εμφάνιση με τον τίτλο αυτό, που έγινε από το μπαλκόνι του Christiansborg Palace στην Κοπεγχάγη, με τον βασιλιά Φρειδερίκο Ι’ στο πλευρό της, επέλεξε ένα κατάλευκο φόρεμα.

Πρόκειται για ένα κατάλευκο φόρεμα του Δανού σχεδιαστή Soeren Le Schmidt. Το ενδιαφέρον ωστόσο «πέφτει» στο χρώμα που επιλέχθηκε. Το μίντι φόρεμα, σε Α γραμμή με μακριά μανίκια και μια ντραπέ shawl λαιμόκοψη ήταν κατάλευκο και όχι τυχαία.
Το λευκό στην βασιλική οικογένεια παραπέμπει σε «νέες αρχές». Συμβολίζει την ανανέωση, την αγνότητα, αλλά και τα νέα ξεκινήματα.

Jenny.Gr
Splash News

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.