CELEBRITIES

Γκάρι Γκράχαμ: Πέθανε ο ηθοποιός του Star Trek Enterprise σε ηλικία 73 ετών


JTeam

24 Ιανουαρίου 2024

Γκάρι Γκράχαμ: Πέθανε ο ηθοποιός του Star Trek Enterprise σε ηλικία 73 ετών
Splash News
Πέθανε ο Γκάρι Γκράχαμ. Οι ρόλοι που τον έκαναν ευρύτερα γνωστό

Πέθανε σε ηλικία 73 ετών, όπως αναφέρουν οι New York Times, ο βετεράνος ηθοποιός Γκάρι Γκράχαμ (Gary Graham), ο οποίος έγινε ευρύτερο γνωστός ερμηνεύοντας μία σειρά ρόλων, όπως την τηλεοπτική σειρά «Star Trek: Enterprise».

Ο Γκάρι Γκράχαμ, ειδικότερα, έπαιξε στο Star Trek: Enterprise τον ρόλο του «Ambassador Soval» καθώς και στην ταινία «Alien Nation», όπου έγινε γνωστός ως ντετέκτιβ Μάθιου Σάικς, γεογνός που τον έκανε ιδιαίτερα αγαπητό στον κόσμο. Ο θάνατός του επιβεβαιώθηκε από τη σύζυγό του, Μπέκι Γκρέιχαμ, η οποία ανακοίνωσε πως πέθανε τη Δευτέρα (22/01) από καρδιακή προσβολή.

  • Γκάρι Γκράχαμ: Ποιος ήταν

Αφού σπούδασε ιατρική στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, Irvine, ο πρώτος ρόλος του Γκράχαμ ήταν το 1976, όταν εμφανίστηκε σε ένα επεισόδιο του «The Quest», μιας σειράς γουέστερν με πρωταγωνιστές τον Kurt Russell και τον Tim Matheson.

Η επιτυχημένη ερμηνεία του τού «άνοιξε πόρτες» σε μία σειρά από τηλεοπτικές σειρές, όπως το «Starsky and Hutch», στο «The Incredible Hulk», στο «The Dukes of Hazzard» και σε άλλες τηλεοπτικές σειρές.

Ο πρώτος του «σημαντικός» ρόλος σε σειρά ήταν στο franchise «Alien Nation», το οποίο ξεκίνησε ως ταινία του 1988 με πρωταγωνιστές τους Terence Stamp, Mandy Patinkin και James Caan.

Το 1989, η Fox το διασκεύασε ως τηλεοπτική σειρά για εξωγήινους που προσαρμόζονται στη ζωή στο Λος Άντζελες και προσπαθούν να ενσωματωθούν στον τρόπο ζωής. Ο Γκάρι Γκράχαμ ερμηνεύσε τον ρόλο του Μάθιου Σάικς, του ανθρώπινου ντετέκτιβ που είχε υποδυθεί ο Κάαν στην ταινία.

  • Γκάρι Γκράχαμ: Το πέρασμα από το Star Trek

Ο Γκάρι Γκράχαμ έπαιξε επίσης τον Soval, έναν πρεσβευτή των Βουλκάνιων στη Γη, σε 12 επεισόδια της σειράς «Star Trek: Enterprise», το οποίο αποτέλεσε prequel της αρχικής σειράς. Δεν ήταν η πρώτη εμπειρία του ηθοποιού με τη σειρά. Είχε επίσης υποδυθεί τον Tanis, ένα μέλος του είδους Ocampa, σε ένα επεισόδιο του «Star Trek: Voyager».

Μετά την τηλεοπτική σειρά, ο ηθοποιός συμμετείχε σε ανεπίσημα έργα παραγωγής οπαδών του «Star Trek», συμπεριλαμβανομένης της ταινίας του 2007, «Star Trek: Of Gods And Men».

Με πληροφορίες από Reader.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.