CELEBRITIES

Ο Μπραντ Πιτ κέρδισε τον τελευταίο γύρο στη δικαστική διαμάχη με την Τζολί για το Chateau Miraval


JTeam

4 Φεβρουαρίου 2024

Ο Μπραντ Πιτ κέρδισε τον τελευταίο γύρο στη δικαστική διαμάχη με την Τζολί για το Chateau Miraval
Splash News
Το γαλλικό οινοποιείο αξίας 500 εκατομμυρίων δολαρίων ήταν αιτία διαμάχης για το πρώην ζευγάρι

Ο Μπραντ Πιτ κέρδισε τον τελευταίο γύρο στη δικαστική διαμάχη του με την Αντζελίνα Τζολί, για τον γαλλικό αμπελώνα τους αξίας 500 εκατομμυρίων δολαρίων, δήλωσαν πηγές στο Page Six.

Ο 60χρονος ηθοποιός, τόσο στα δικαστήρια της Καλιφόρνιας, όσο και του Λουξεμβούργου, όπου βρέθηκε για το Château Miraval, τόνισε ότι θα έπρεπε να έχει το πλειοψηφικό πακέτο του αμπελώνα, αφού η ίδια πούλησε τις μετοχές της στον Yuri Shefler, ιδιοκτήτη του ρωσικού γίγαντα της βότκας Stoli.

Πως έκαναν δικό τους τον αμπελώνα

Το ζευγάρι -πριν ακόμα ανταλλάξουν όρκους αιώνιας πίστης- αγόρασε μαζί το κτήμα, με τον Μπραντ Πιτ να κατέχει το 60% και την Αντζελίνα Τζολί το 40%.

Εκεί μάλιστα παντρεύτηκαν το 2014 και ο Πιτ χάρισε στην Τζολί ένα επιπλέον 10 % ως δώρο του γάμου τους, καθιστώντας το περιουσιακό στοιχείο 50-50 όταν χώρισαν το 2016, όπως ανέφεραν πηγές.

Στη συνέχεια, η Τζολί πούλησε τις μετοχές της, αλλά ο Πιτ υποστηρίζει ότι η συμφωνία τους αυτή δεν ήταν έγκυρη και ότι θα έπρεπε να διατηρήσει το 60% της ιδιοκτησίας του.

Μια πηγή κοντά στην υπόθεση δήλωσε στη Page Six: «Εκείνος κατείχε το 60 % και εκείνη το 40 %. Όταν παντρεύτηκαν, ήταν μια συζήτηση όπου όλα ήταν ρόδινα. Η συμφωνία ήταν να πάρει εκείνη το 10 % από εκείνον, μια συμφωνία 50/50 που πέτυχαν για ένα ευρώ. Ήταν συμβολικό για τη συνεργασία τους».

Ωστόσο, ο Πιτ υποστηρίζει στο δικαστήριο ότι η συμφωνία του ζευγαριού για το επιπλέον 10 % είναι ανεφάρμοστη, σύμφωνα με πηγές, και ότι θα πρέπει να πάρει πίσω το ποσοστό και να διατηρήσει τον έλεγχο της περιουσίας.

Το δικαστήριο του Λουξεμβούργου, σύμφωνα με τις πληροφορίες, αποφάσισε ότι το 10% επιστρέφει στον Πιτ μέχρι να υπάρξει οριστική απόφαση.

Και πρόσθεσε: «Προς το παρόν, διατηρεί ένα 60/40», και αυτό σημαίνει ότι «έχει τον έλεγχό του μέχρι πιθανότατα έναν ακόμη χρόνο, ή περισσότερο», καθώς η νομική μάχη συνεχίζεται.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.

TAGS