CELEBRITIES

Ο Κίλιαν Μέρφι στο εξώφυλλο του GQ: «Μου αρέσει να μη δουλεύω - Είναι σημαντικό να έχεις και ζωή»


JTeam

14 Φεβρουαρίου 2024

Ο Κίλιαν Μέρφι στο εξώφυλλο του GQ: «Μου αρέσει να μη δουλεύω - Είναι σημαντικό να έχεις και ζωή»
Λίγο πριν τα Όσκαρ, ο Κίλιαν Μέρφι μας φέρνει πιο κοντά στις πραγματικές του επιτυχίες

Στις περισσότερες περιπτώσεις των Χολιγουντιανών ηθοποιών, η ζωή τους αλλάζει ριζικά. Μετακομίζουν σε κάποια δημοφιλή συνοικία του Beverly Hills, βλέπουν τους λογαριασμούς τους να αυξάνονται και πηγαίνουν από την μια εκδήλωση στην άλλη, έχοντας παράλληλα ατελείωτες ώρες γυρισμάτων.


Για τον Κίλιαν Μέρφι, όμως, ο οποίος φιγουράρει στους υποψήφιους για Α' ανδρικό ρόλο στα φετινά Όσκαρ, η ζωή δεν θυμίζει σε τίποτα την ανιαρή και κενή καθημερινότητα των σύγχρονων celebrities. Η κύρια κατοικία του, είναι ο τόπος γέννησης του, η Ιρλανδία, απέχει συνειδητά από τα φώτα της δημοσιότητας και επιλέγει μόνο συγκεκριμένες εμφανίσεις, δεν ασχολείται με τον τύπο και κάνει μια ταινία τον χρόνο και όχι παραπάνω.

Με λίγα λόγια, ο Κίλιαν Μέρφι επιλέγει τη ζωή και όχι η ζωή εκείνον. Επιλέγει συνειδητά να μην αφήσει τη φήμη να επηρεάσει τη ζωή του, κρατά στενή τη σχέση του με την σύντροφο του επί 20 χρόνια και μεγαλώνουν μαζί με τους δυο έφηβους γιους τους. «Θα σας πήγαινα κάπου αλλού για λίγη Guinness (μπίρα)», είπε ο Μέρφι στη δημοσιογράφο που συνάντησε για τη συνέντευξη, «αλλά πρέπει να οδηγήσω για να αφήσω τον γιο μου σε ένα πάρτι απόψε», δηλώνει σε κάποιο σημείο της συνέντευξης.

Jenny.Gr
IG @gq

«Έχω μερικούς φίλους που είναι ηθοποιοί, αλλά οι περισσότεροι δεν είναι», δήλωσε ο Μέρφι. «Η πλειονότητα των φίλων μου δεν είναι στη δουλειά. Μου αρέσει επίσης να μην εργάζομαι. Και νομίζω ότι για μένα ένα μεγάλο μέρος της έρευνας ως ηθοποιός είναι απλά να ζεις και, ξέρεις, να έχεις μια κανονική ζωή κάνοντας κανονικά πράγματα και να μπορείς να παρατηρείς και να είσαι, σε αυτό το είδος της υπέροχης ροής της ανθρωπότητας.

Αν δεν μπορείς να το κάνεις αυτό επειδή πηγαίνεις από φεστιβάλ κινηματογράφου σε κινηματογραφικά γυρίσματα και σε διαφημίσεις, δεν ξέρω τι νόημα έχει. Δεν λέω ότι αυτό σε κάνει καλύτερο ή λιγότερο καλό ηθοποιό, αλλά είναι ένας κόσμος στον οποίο δεν θα μπορούσα να υπάρξω. Θεωρώ ότι θα ήταν πολύ περιοριστικό για το τι μπορείς να βιώσεις ως άνθρωπος, καταλαβαίνεις;».

Ο Μέρφι προσπαθεί να κάνει μία ταινία το χρόνο, κατά προτίμηση όχι το καλοκαίρι, αφού τα καλοκαίρια τα περνάει στη δυτική ακτή της Ιρλανδίας χωρίς να κάνει τίποτα άλλο εκτός από το να βρίσκει νέα μουσική για το ραδιοφωνικό του πρόγραμμα στο BBC 6 ή να βγάζει βόλτα το μαύρο του λαμπραντόρ, τον Σκάουτ. Έχει χτίσει έτσι τις συνθήκες, ώστε να μπορεί να ζει χωρίς να χρειάζεται να επιβιώνει.

Δεν ανησυχεί για τα πάρτι, τις εκδηλώσεις, τις ταινίες που απορρίπτει ή τις κοινωνικές επαφές του Χόλιγουντ. Ό,τι είναι για εκείνον θα τον βρει ακόμη και αν περπατά στις σμαραγδένιες ακτές τις Ιρλανδίας. Αυτή η αποδοχή και η αποφασιστικότητα στα πράγματα, σίγουρα προϋποθέτει μπόλικη πειθαρχία, αυτοπεποίθηση και ψυχική ηρεμία. Όσο για το Oppenheimer, ετοιμαζόταν 6 μήνες χάνοντας βάρος και κάνοντας ασκήσεις φωνητικής, λίγο πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα στην έρημο του Νέου Μεξικού.

Jenny.Gr


Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.