CELEBRITIES

Γιατί ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ άλλαξαν το επίθετο των παιδιών τους;


JTeam

18 Φεβρουαρίου 2024

Γιατί ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ άλλαξαν το επίθετο των παιδιών τους;
Ξέρουμε τον λόγο και θέλουμε να τον μοιραστούμε μαζί σου

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ, όταν έφεραν στον κόσμο το πρώτο τους παιδί, τον γιο τους, τον Μάιο του 2019, ανακοίνωσαν πως το πλήρες πλήρες όνομά του ήταν Άρτσι Χάρισον Μάουντμπάτεν -Γουίνδσορ.

Λίγα χρόνια χρόνια μετά, όμως, και συγκεκριμένα το 2024, το ζευγάρι αποφάσισε να χρησιμοποιήσει το επίθετο «Σάσεξ» τόσο για τον Άρτσι όσο και για το δεύτερο παιδί τους, την κόρη τους, Λίλιμπετ.

Η είδηση της αλλαγής επιθέτου που έγινε το απόλυτο viral

Αυτή μάλιστα η είδηση συνέπεσε -λες να ήταν τυχαίο; ας μην είμαστε κακοπροαίρετοι- μόλις ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ εγκαινίασαν έναν ανανεωμένο ιστότοπο, το Sussex.com.

Και εκεί άρχισαν τα παρατράγουδα, αφού δέχτηκε άμεση απίστευτη κριτική από τον βρετανικό Τύπο για δυο λόγους.

Ο πρώτος αφορούσε στη χρήση οικόσημου από το ζευγάρι -παρόλο που οι δυο τους δεν είναι πλέον μέλη της βασιλικής οικογένειας- καθώς και στη χρήση του Sussex στο όνομα.

Το 2020, όταν το ζευγάρι αποφάσισε να αποχωρήσει από τη μοναρχία, η βασίλισσα Ελισάβετ τους ζήτησε να μην χρησιμοποιούν πλέον την επωνυμία Sussex Royal -ναι ντε, αυτή που χρησιμοποιούσαν και στο Instagram και στο όνομα του ιστότοπού τους.

Έτσι και έγινε, αφού αμέσως μετά, υιοθέτησαν το όνομα Archewell, τόσο για την ιστοσελίδα τους, όσο και για την εταιρεία παραγωγής τους.

Ο λόγος που άλλαξε όνομα τόσο ο ιστότοπος, όσο και το επίθετο των παιδιών

Όταν ξεκίνησε λοιπόν να λανσάρεται το όνομα Archewell, ήταν όπως καταλαβαίνεις μια μνεία στον γιο τους, Άρτσι. Τώρα όμως που έχουν δύο παιδιά, εικάζεται πως ήθελαν ένα site που να αντικατοπτρίζει ολόκληρη την οικογένεια και τα έργα τους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Times του Λονδίνου, οι δυο τους αποφάσισαν για το Σάσεξ επειδή τον περασμένο χρόνο το υιοθέτησαν όλοι ως επίθετο – παρά το γεγονός πως τα παιδιά χρησιμοποιούσαν το Μάουντμπάτεν-Γουίνδσορ για χρόνια.

Η αλλαγή επωνύμου από το Μάουντμπάτεν -Γουίνδσορ στο Σάσεξ προέρχεται από τη στέψη του βασιλιά Καρόλου.

Έτσι, όπως καταλαβαίνεις, αφού ο παππούς τους πήρε τον θρόνο και ο Άρτσι και η Λίλιμπετ ανέβηκαν στη σειρά της διαδοχής, έλαβαν τους νέους τίτλους του Πρίγκιπα και της Πριγκίπισσας του Σάσεξ, ενώ προηγουμένως ήταν ο Master Archie και η Miss Lilibet.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.