CELEBRITIES

Νάταλι Πόρτμαν: «Οι νέοι δεν γνωρίζουν πια τους κινηματογραφικούς σταρ. Οι YouTubers είναι πιο διάσημοι»


JTeam

23 Φεβρουαρίου 2024

Νάταλι Πόρτμαν: «Οι νέοι δεν γνωρίζουν πια τους κινηματογραφικούς σταρ. Οι YouTubers είναι πιο διάσημοι»
Για τη Νάταλι Πόρτμαν η δημιουργικότητα στη σύγχρονη εποχή έχει εκδημοκρατιστεί

«Αν ρωτήσεις κάποιον στην ηλικία των παιδιών μου για αστέρες του κινηματογράφου, δεν γνωρίζει κανέναν σε σύγκριση με τους "αστέρες" του YouTube», ανέφερε η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός, Νάταλι Πόρτμαν, μιλώντας στο Vanity Fair. Κατά τη γνώμη της, όπως είπε, οι YouTubers γίνονται ολοένα και πιο διάσημοι, λόγω της δύναμης των social media, συγκριτικά με τη δύναμη του κινηματογράφου.

Η ίδια, στη συνέντευξη της για το εξώφυλλο του 30ου Vanity Fair Hollywood Issue, σημείωσε ότι το «εντυπωσιακό είναι η παρακμή του κινηματογράφου ως πρωταρχική μορφή ψυχαγωγίας». Αλλά, μέσα σε αυτό «υπάρχει κάτι το απελευθερωτικό», για εκείνη. «Το να μην είναι η τέχνη σου δημοφιλής τέχνη, σε αφήνει πραγματικά να εξερευνήσεις ό,τι σε ενδιαφέρει. Ασχολείσαι πολύ περισσότερο για το πάθος παρά για την εμπορικότητα. Και αυτό που είναι ενδιαφέρον, επίσης, είναι να προσέχουμε μην γίνει κάτι ελιτίστικο».

Για τη Νάταλι Πόρτμαν, η δημιουργικότητα στη σύγχρονη εποχή έχει εκδημοκρατιστεί. «Όλοι μπορούν να κάνουν πράγματα και να αναδεικνύονται απίστευτα ταλέντα. Και η προσβασιμότητα είναι απίστευτη. Όταν μεγάλωνα εγώ, εάν ζούσες σε μια μικρή πόλη, μπορεί να μην είχες πρόσβαση σε σπουδαία καλλιτεχνικά έργα. Τώρα νιώθεις ότι αν έχεις σύνδεση στο διαδίκτυο, μπορείς να έχεις πρόσβαση σε οτιδήποτε. Είναι αρκετά άγριο το γεγονός ότι αισθάνεσαι επίσης πως την ίδια στιγμή, περισσότεροι άνθρωποι από ποτέ μπορεί να δουν την περίεργη καλλιτεχνική ταινία σου, λόγω της εξαιρετικής της προσβασιμότητας», συνέχισε.

Παρόμοιες δηλώσεις είχε κάνει και σε περσινή συνέντευξή της η Άνα ντε Άρμας, στο Vanity Fair, τονίζοντας πως πια, η έννοια «σταρ» του κινηματογράφου είναι «ξεθωριασμένη». «Αισθάνομαι ότι οι νέες γενιές δεν κατανοούν αυτή την έννοια, λόγω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης». «Υπάρχουν τόσες πολλές πληροφορίες εκεί έξω και υπερβολικός διαμοιρασμός. Η έννοια του κινηματογραφικού σταρ είναι κάποιος ανέγγιχτος που βλέπεις μόνο στην οθόνη. Αυτό το μυστήριο έχει χαθεί. Ως επί το πλείστον, εμείς το έχουμε κάνει αυτό στους εαυτούς μας - κανείς δεν κρατάει τίποτα από κανέναν πια».

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.