CELEBRITIES

Ο Τίμοθι Σαλαμέ παίζει τον ίδιο άνθρωπο στο Dune και τις Μικρές Κυρίες


Στεφανία Παπαδημητρίου

6 Μαρτίου 2024

Ο Τίμοθι Σαλαμέ παίζει τον ίδιο άνθρωπο στο Dune και τις Μικρές Κυρίες
O Λόρι και ο Πωλ είναι ο ίδιος άντρας

Βρισκόμαστε σε περίοδο εμφυλίου. Ένα αγόρι, γεννημένο με όλα τα προνόμια του κόσμου, αποφασίζει να παντρευτεί ένα κορίτσι από μία (αρκετά) λιγότερο προνομιούχα οικογένεια, ενώ αγαπούσε κάποια άλλη. Έκανε την πρόταση γάμου από έρωτα, ή επειδή συμβιβάστηκε, καθώς δεν θα μπορούσε ποτέ να έχει εκείνη τη γυναίκα; Κι η μέλλουσα σύζυγός του, τον θέλει ειλικρινά ή απλώς προσπαθεί να επιβιώσει σε μία σεξιστική, ταξική κοινωνία; Και η ερώτηση του ενός εκατομμυρίου: Σε ποια ταινία αναφερόμαστε; Στο Dune ή στις Μικρές Κυρίες;

Ναι, είναι η απάντηση. Ακολουθούν spoilers, οπότε αν δεν έχεις δει το Dune: Part 2, μη συνεχίσεις την ανάγνωση και ευχαριστούμε για το κλικ.

Αν επικεντρωθείς στην ιστορία αγάπης, το Dune: Part Two και οι Μικρές Κυρίες είναι η ίδια ταινία, και ο Τίμοθι Σαλαμέ έπαιξε τον ίδιο ρόλο δύο φορές. Ο Λόρι και ο Πωλ Ατρείδης είναι ο ίδιος άνθρωπος.

Σε περίπτωση που δεν έχεις ιδέα από το Duniverse, είμαι ο άνθρωπός σου. Ο Τίμοθι υποδύεται τον Πωλ Ατρείδη, έναν αριστοκράτη με χρυσή καρδιά, αποφασισμένο να σώσει τον λαό των Αράκις από έναν τύραννο. Στο Dune: Part 2, βλέπουμε την πολιτική και κοινωνική ένταση να κορυφώνεται ακριβώς όπως στο βιβλίο, πράγμα εξαιρετικά σπάνιο. Στο Little Women, τώρα, είναι ο Θίοντορ «Λόρι» Λόρενς, ο οποίος είναι εξίσου πλούσιος και αποφασισμένος να σώσει την οικογένεια Μαρτς από οικονομική καταστροφή, κατά τη διάρκεια του αμερικανικού εμφυλίου.

Στις Μικρές Κυρίες, ο Λόρι δεν πρωταγωνιστεί, ενώ το Dune περιστρέφεται γύρω από τον Πωλ. Και οι δύο χαρακτήρες, όμως, υπάρχουν σ’ έναν κόσμο γυναικών.

Και οι δύο χαρακτήρες είναι πιο προοδευτικοί από τους υπόλοιπους άντρες, ενώ αντιμετωπίζουν ως ίσες τις γυναίκες που αγαπούν. Ο Λόρι προσπαθεί διαρκώς να εντυπωσιάσει την Τζο στις Μικρές Κυρίες, ενώ εκείνη ούτε που νοιάζεται. Και στο Dune, ο Πωλ λέει ξεκάθαρα στην Τσάνι (τη Ζεντάγια) πως «Θέλω να είμαι ισότιμός σου». Της λέει επίσης πως θα την αγαπά μέχρι να πεθάνει και, δευτερόλεπτα μετά, κάνει πρόταση γάμου στην κόρη του αυτοκράτορα, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

Είναι καλά παιδιά, αλλά ταλαιπωρημένα στην καρδούλα τους. Η Τζο απορρίπτει τον Λόρι κι εκείνος παντρεύεται τη μικρή αδελφή της, την Έιμι, την οποία υποδύεται η Φλόρενς Πιου. Στο Dune, η Ζεντάγια απορρίπτει τον Πωλ και εκείνος καταλήγει με την Πριγκίπισσα Ιρουλάν, την οποία πάλι υποδύεται η Φλόρενς Πιου.

Πού θέλουμε να καταλήξουμε; Ο Τίμοθι Σαλαμέ υποδύθηκε τον ίδιο άντρα σε δύο διαφορετικές ταινίες.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.