CELEBRITIES

Η γυναίκα του Φράνσις Φορντ Κόπολα, Ελέανορ έφυγε από τη ζωή - Η πορεία της σπουδαίας κινηματογραφίστριας


JTeam

13 Απριλίου 2024

Η γυναίκα του Φράνσις Φορντ Κόπολα, Ελέανορ έφυγε από τη ζωή - Η πορεία της σπουδαίας κινηματογραφίστριας
Instagram
Στα 87 της χρόνια, αφήνοντας πίσω της ένα συναρπαστικό έργο

Ο σκηνοθέτης, Φράνσις Φορντ Κόπολα βιώνει μια από τις δυσκολότερες στιγμές στη ζωή του, αφού μόλις έγινε γνωστό πως η σύζυγός του, Ελέανορ, επίσης σπουδαία κινηματογραφίστρια, έφυγε από τη ζωή στα 87 της χρόνια.

Η ίδια έγινε διάσημη όταν γύρισε ένα ντοκιμαντέρ με την εξαντλητική προσπάθεια του συζύγου της να ολοκληρώσει την ταινία του, «Αποκάλυψη Τώρα», το 1979 -θεωρείται από τις κορυφαίες στην ιστορία της 7ης Τέχνης.

Αναφέρομαι στο πολυβραβευμένο, «Hearts of Darkness: A Filmmaker’s Apocalypse» στο οποίο είχε συγκεντρώσει απίστευτο υλικό από τα γυρίσματα που είχαν κρατήσει 238 μέρες και είχαν συνοδευτεί από πολλά απρόοπτα, όπως το καρδιακό επεισόδιο του πρωταγωνιστή, Μάρτιν Σιν, έναν τυφώνα που σχεδόν είχε καταστρέψει τα σκηνικά στις Φιλιππίνες και τον θάνατο ενός μέλος του συνεργείου.

Σε συνέντευξη που είχε δώσει το 1991 στο CNN είχε δηλώσει: «Δεν είχα ιδέα για το υλικό που θα συγκέντρωνα, καθώς όλο αυτό είχε ξεκινήσει από την ανάγκη μου να κρατώ τον εαυτό μου απασχολημένο με κάτι γιατί είχαμε περάσαμε εκεί όλο αυτό τον καιρό».

Η γνωριμία και ο χαμός του πρώτου τους παιδιού

Οι δυο τους γνωρίστηκαν στο σκηνοθετικό ντεμπούτο του Κόπολα, την ταινία τρόμου «Dementia 13», το 1962 και έχουν αποκτήσει τρία παιδιά.

Από αυτά ο πρωτότοκός τους, Τζιαν Κάρλο, σκοτώθηκε σε ηλικία 22 ετών σε δυστύχημα με σκάφος -κάτι που δεν ξεπέρασαν όπως είναι λογικό και επόμενο ποτέ- ενώ η Σοφία κέρδισε Όσκαρ με την ταινία της, «Χαμένοι στη μετάφραση» το 2003.

Μάλιστα για το γεγονός αυτό η ίδια είχε πει σε συνέντευξή της: «Ήμουν βαθιά συγκινημένη, σε κάποιο βαθμό γιατί είναι γυναίκα. Σκέφτηκα ότι είναι πολύ συγκινητικό το γεγονός πως ό,τι κάνουν τα παιδιά αντικατοπτρίζουν την ανατροφή και τις ικανότητες των γονιών τους. Ήταν πολύ συγκινητική στιγμή. Δεδομένου μάλιστα ότι και ο Φράνσις είχε κερδίσει ένα Όσκαρ στην ίδια ηλικία, στα 32 χρόνια του, ήταν ένας συγκινητικός κύκλος της ζωής».

Εκτός από το παραπάνω ντοκιμαντέρ έκανε και ταινίες - μάλιστα της πήρε 25 χρόνια για να αποφασίσει να κάνει την πρώτη της.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.

TAGS