CELEBRITIES

Τζένη Μπαλατσινού: «Τα παιδιά μου έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη ζωή μου, μου έδωσαν δύναμη, χωρίς να το γνωρίζουν»


JTeam

24 Απριλίου 2024

Τζένη Μπαλατσινού: «Τα παιδιά μου έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη ζωή μου, μου έδωσαν δύναμη, χωρίς να το γνωρίζουν»
«Οι εποχές αλλάζουν και επιτάσσουν στη γυναίκα να φοράει περισσότερα “καπέλα” και να ακροβατεί ανάμεσα στο θέλω και το μπορώ»

Με αφορμή την ημερίδα «Είμαι εδώ για Εσένα» που πραγματοποιήθηκε στις 19 Απριλίου στο Μέγαρο Μουσικής, η Τζένη Μπαλατσινού παραχώρησε συνέντευξη στον Άρη Καβατζίκη και την εκπομπή «Πάμε Δανάη» και μίλησε για την ιδέα πίσω από το forum, που ήταν αφιερωμένο σε όλες τις γυναίκες και είχε φιλανθρωπικό χαρακτήρα, την επαγγελματική πορεία της, τα παιδιά της από τα οποία αντλεί δύναμη, αλλά και τον σύζυγό της και υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια.

Η Τζένη Μπαλατσινού αναφέρθηκε αρχικά στη θέση της γυναίκας στη σημερινή κοινωνία και στους δεκάδες διαφορετικούς ρόλους που καλείται να υπηρετήσει και να φέρει εις πέρας με επιτυχία. «Οι εποχές αλλάζουν με μεγάλη ταχύτητα και επιτάσσουν στη γυναίκα να φοράει περισσότερα “καπέλα”, να ακροβατεί ανάμεσα σε αυτό που θέλει και σε αυτά που μπορεί να κάνει. Το εργασιακό περιβάλλον δεν έχει εξελιχθεί ισότιμα όλα αυτά τα χρόνια, από το μισθολογικό χάσμα μέχρι τα στερεότυπα που επικρατούν σε ένα χώρο εργασίας», δήλωσε.

Κάνοντας μια αναδρομή στη δική της διαδρομή, η Τζένη Μπαλατσινού υποστήριξε πως κατά τη διάρκεια της καριέρας της δοκίμασε διαφορετικά πράγματα, ωστόσο εκείνο που τη δυσκόλεψε περισσότερο ήταν η πώληση των δικών της καλλυντικών προϊόντων. «Εργάζομαι από τα 18 μου, έχω αλλάξει πολλές καριέρες, έχω επανεφεύρει τον εαυτό μου πολλές φορές, πειραματίστηκα σε πολλούς διαφορετικούς τομείς. Το πιο δύσκολο για μένα ήταν να πουλήσω. Όταν είχα την εταιρεία με τα καλλυντικά και έπρεπε να πουλήσω ένα προϊόν, ένιωθα ντροπή, κρυβόμουν. Μπορώ να πουλήσω εύκολα για τους άλλους, αλλά ακόμη νιώθω πως πουλώντας κάτι από τον εαυτό μου, ίσως κάπου κοροϊδεύω τον άλλον».

«Όταν έχεις παιδιά, αναγκάζεσαι να πάρεις ρίσκο»

Όσον αφορά στους ανθρώπους που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην πορεία της και της έδωσαν δύναμη και ενέργεια να προχωράει κάθε φορά και να κυνηγάει τον επόμενο στόχο της, ήταν φυσικά τα παιδιά της. Ειδικότερα, η Τζένη Μπαλατσινού είπε:

«Τα παιδιά μου έπαιξαν σημαντικό ρόλο και μου έδωσαν δύναμη, χωρίς να το γνωρίζουν. Το ότι χρειάζεται να τα καταφέρω για τα παιδιά είναι απίστευτα ισχυρό όπλο. Όταν δεν είσαι μόνος σου και έχεις την ευθύνη τριών παιδιών, τα πράγματα αλλάζουν βίαια στη ζωή σου, αναπτύσσονται οι μηχανισμοί επιβίωσης της ζούγκλας. Όταν έχεις παιδιά αναγκάζεσαι να πάρεις ρίσκο, να μάθεις γρήγορα, αυτό είναι πολύ δύσκολο και εμπεριέχει φόβο για το άγνωστο. Είμαι ευγνώμων γιατί μέσα από τις δυσκολίες έμαθα πάρα πολλά πράγματα για μένα, ανακάλυψα δυνατότητες που δεν πίστευα ότι υπάρχουν». Ακόμα, επισήμανε πως πάντα ένιωθε ενοχές να πει ότι είναι καλή σε κάτι, τονίζοντας πως μαγεύεται από τους ταπεινούς ανθρώπους που δεν ακκίζονται από το φαίνεσθαι.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, η Τζένη Μπαλατσινού αναφέρθηκε στη γέννηση του τέταρτου παιδιού της, του Παναγιώτη, λέγοντας πως είναι ευλογημένη γι’ αυτό το θαύμα και επιβεβαιώνοντας ότι είναι ό,τι καλύτερο μπορούσε να της συμβεί. «Το ότι έγινα ξανά μητέρα σε μεγάλη ηλικία και μετά από τρία παιδιά, ήταν κάτι που δεν το φανταζόμουν ποτέ, ούτε ήταν προγραμματισμένο. Με το τέταρτο παιδί, τον Παναγιώτη, στην αρχή ήμουν αγχωμένη, αν θα είμαι δοσμένη με όλες μου τις αισθήσεις σε αυτή τη νέα κατάσταση. Δεν περίμενα ότι τα συναισθήματα της μητρότητας μπορούν να γεννηθούν ξανά και μάλιστα πιο συνειδητά λόγω της ωριμότητας. Είμαι ευλογημένη που έγινα ξανά μητέρα, είναι ό,τι ωραιότερο μπορεί να συμβεί ακόμη και σε αυτή την ηλικία», εξομολογήθηκε.

«Προσπαθώ να χορτάσω το θαύμα που λέγεται ζωή, μωρό»

Και συμπλήρωσε αναφερόμενη στον μικρότερο γιο της: «Με τον μικρό τα ξαναζώ όλα από την αρχή διαφορετικά, γιατί είμαι κι εγώ διαφορετική, προσπαθώ να απολαύσω κάθε δευτερόλεπτο στην επαφή μαζί του. Προσπαθώ να χορτάσω όλο αυτό το θαύμα που λέγεται ζωή, μωρό, μυρωδιά μωρού, γέλια, αταξίες, τα πάντα. Το πιο σπουδαίο, σημαντικό και ουσιαστικό αποτύπωμα που μπορώ να αφήσω στον κόσμο είναι τα παιδιά μου, να τους αφήσω όσο το δυνατόν περισσότερη αγάπη. Νιώθω αγάπη, κατανόηση, εξέλιξη του εαυτού μου μέσα από τα παιδιά μου, από τα καλά και τα δύσκολα, δεν υπάρχει καλύτερο πανεπιστήμιο ζωής από αυτό».

Παράλληλα, η Τζένη Μπαλατσινού ρωτήθηκε για το πώς είναι η καθημερινότητα με έναν πολιτικό, που το πρόγραμμά του είναι πολύ απαιτητικό: «Η ζωή ενός πολιτικού έχει αρκετές υποχρεώσεις, είναι ο άντρας μου, είμαι η σύζυγος του, έχουμε τις δουλειές μας, ένα σπίτι που αγαπάμε και ανθρώπους που αγαπάμε. Επιδιώκω να απολαμβάνω τις κοινωνικές υποχρεώσεις και να μαθαίνω πάντα κάτι καινούργιο, γιατί αλλιώς δεν περνάει. Πράγματι, δεν είναι ξέγνοιαστα τα καλοκαίρια μου, αλλά το τελευταίο που θέλει να ακούσει κάποιος είναι αν κάνω διακοπές ή όχι και σίγουρα δεν έχει καμία σημασία».

«Από τη στιγμή που δέχεσαι να βάλεις αυτό το “κουστούμι” έχει τα καλά και τα κακά του. Δεν μπορούμε να γκρινιάζουμε, αλλά να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Υπάρχω στη δημόσια σφαίρα 35 χρόνια. Όταν είσαι μικρός σε απασχολεί η γνώμη των άλλων, μεγαλώνοντας γνωρίζεις ότι δεν μπορείς να του έχεις όλους ευχαριστημένους», πρόσθεσε.

«Υπήρξε μυθοπλασία στη ζωή μου»

Κοιτώντας πίσω στη διαδρομή της, η Τζένη Μπαλατσινού τόνισε πως ουδέποτε έχει απαντήσει δημόσια για ό,τι λέγεται για εκείνη - κι ας είχε στενοχωρηθεί με κάποια από αυτά. Όταν, όμως δημοσιεύματα, αναφέρονται στα παιδιά της, τότε η τοποθέτησή της ήταν και είναι δεδομένη. «Υπήρξε στενοχώρια, ένιωσα ότι έχουν παρεξηγηθεί τα λόγια μου. Υπήρξε μυθοπλασία για τη ζωή μου, αλλά όλα αυτά τα χρόνια δεν απαντάω. Είναι ελάχιστες οι φορές που έχω απαντήσει σε μυθοπλασίες, κυρίως σε ό,τι αφορά στα παιδιά μου, την οικογένεια μου, για μένα δεν το έχω κάνει ποτέ. Αν εσωτερικά και ψυχικά δεν είμαι καλά και δεν έχω υπάρξει φροντιστική με τον εσωτερικό κόσμο μου, δεν μπορώ να περάσω καλά. Σε ό,τι αφορά την εξωτερική εμφάνιση, ευχαριστώ τον Θεό που με ευλόγησε με έναν τρόπο που σε άλλους αρέσω και σε άλλους δεν αρέσω, είναι υποκειμενικό», σχολίασε.

Ακόμα, η Τζένη Μπαλατσινού εξέφρασε την άποψή της σχετικά με τα νεαρά κορίτσια που παρεμβαίνουν στη φυσική ομορφιά τους, ορμώμενες από τα «πρότυπα» των social media. «Δυστυχώς τα κορίτσια από πολύ μικρή ηλικία κάνουν πράγματα στον εαυτό τους που ίσως σε 10-20 χρόνια τα μετανιώσουν. Πιστεύω στη φυσική ομορφιά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα προσέξεις τον εαυτό σου αισθητικά εάν το επιθυμείς, αλλά παν μέτρον άριστον. Το άγχος να αλλάξεις τα χαρακτηριστικά σου από μικρή ηλικία γιατί χρειάζεται να συμβαδίσεις με κάποια συγκεκριμένα πρότυπα ομορφιάς, δε με βρίσκει σύμφωνη. Δεν μπορεί να με εμπνεύσει ούτε η Κιμ Καρντάσιαν, ούτε κάποιος πολύ χαρισματικός άνθρωπος στο TikTok και ίσως να ακούγομαι δεινόσαυρος. Προτιμώ να εμπνέομαι από ανθρώπους που έχουν αξιακό κώδικα που συνάδει με τον δικό μου. Δεν κρίνω ότι κάτι άλλο είναι λάθος ή κακό, απλά έτσι είμαι εγώ».

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.