CELEBRITIES

Κριστίνα Άπλγκεϊτ: Μίλησε για τη «μάχη» της με την ανορεξία όταν ήταν έφηβη – «Ήθελα να φαίνονται τα κόκαλά μου»


JTeam

15 Μαΐου 2024

Κριστίνα Άπλγκεϊτ: Μίλησε για τη «μάχη» της με την ανορεξία όταν ήταν έφηβη – «Ήθελα να φαίνονται τα κόκαλά μου»
© SPLASH via Ideal Image
«Έτρωγα πέντε αμύγδαλα την ημέρα. Εάν έτρωγα έξι, έκλαιγα και δεν ήθελα να βγω από το σπίτι»

Για τη «μάχη» της με τις διατροφικές διαταραχές και την ανορεξία, από τις οποίες υπέφερε από την εφηβική ηλικία της, μίλησε η Κριστίνα Άπλγκεϊτ στο νέο επεισόδιο του «MeSsy», του podcast της με την Τζέιμι-Λιν Σίγκλερ. Η ίδια, τόνισε αρχικά πως δεν έχει συζητήσει ποτέ δημόσια τους «αγώνες» που έδωσε με το φαγητό και την εικόνα του σώματός της, ενώ ανέφερε πως όλα ξεκίνησαν από την παιδική της ηλικία, όταν ένα παιδί από τη γειτονιά της, την αποκάλεσε χοντρή.

Κατά τη διάρκεια του podcast, η Άπλγκεϊτ μίλησε και για την πιεστική σχέση που είχε με τη μητέρα της, σημειώνοντας πόσο ανταγωνιστική ήταν. Σε ηλικία 15 ετών, όταν εκείνη ξεκινούσε την πορεία της στον χώρο της υποκριτικής, η μητέρα της την έβαλε σε πρόγραμμα παρακολούθησης βάρους. «Ήταν πάντα ανταγωνιστική. Αν έπεφτα κάτω από 50 κιλά με ρωτούσε τι έκανα και γιατί αδυνάτισα. Ο λόγος ήταν ότι είχα διατροφική διαταραχή. Έτρωγα πέντε αμύγδαλα την ημέρα. Εάν έτρωγα έξι, έκλαιγα και δεν ήθελα να βγω από το σπίτι. Αυτό μου έμεινε για πάρα πολλά χρόνια».

Μιλώντας για τον ρόλο της ως «Κέλι Μπάντι» στο « Παντρεμένοι με παιδιά», η ίδια αποκάλυψε όταν φορούσε κοντές φούστες ή περισσότερο αποκαλυπτικές μπλούζες, «ήθελα τα κόκαλά μου να πετάγονται, οπότε δεν έτρωγα». Χρόνια αργότερα, η ηθοποιός συνειδητοποίησε πως αντιμετωπίζει πρόβλημα. «Καθόμουν στην τουαλέτα και το γεγονός πως έβλεπα μόνο κόκαλα, με τρόμαξε», είπε.

Η Άπλγκεϊτ, η οποία διαγνώστηκε με σκλήρυνση κατά πλάκας το 2021, τόνισε πως στην ηλικία σχεδόν των 30 ετών, σταμάτησε να «ελέγχεται» από τη διατροφική της διαταραχή. Ωστόσο, σημείωσε πως οι παρενέργειες της σκλήρυνσης κατά πλάκας και τα φάρμακα για τη νόσο την έκαναν να πάρει 45 κιλά. «Ο δαίμονας στο κεφάλι μου επανέρχεται πολύ δυνατά και με τρομάζει. Πρέπει να το συνειδητοποιήσω, ώστε να μην αρχίσω να πέφτω σε κακές συνήθειες και να βλάπτω τον εαυτό μου», τόνισε.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.