CELEBRITIES

Η Τζέσικα Μπιλ μιλά για την έμμηνο ρύση: «Οι γυναίκες κουβαλάμε ακόμα μια ντροπή. Δεν πρέπει να είναι έτσι»


JTeam

15 Μαΐου 2024

Η Τζέσικα Μπιλ μιλά για την έμμηνο ρύση: «Οι γυναίκες κουβαλάμε ακόμα μια ντροπή. Δεν πρέπει να είναι έτσι»
SPLASH via Ideal Image
«Η περίοδος δεν είναι μόνο μια φυσική κατάσταση, είναι επίσης κάτι το εντυπωσιακό»

Τις σκέψεις της για την έμμηνο ρύση μοιράστηκε για ακόμα μία φορά η Τζέσικα Μπιλ, μιλώντας στο περιοδικό TIME με αφορμή το νέο της βιβλίο «A kids book about periods». Η ηθοποιός, πριν λίγο καιρό είχε ανεβάσει ένα βίντεο στο IG, όπου μιλούσε για την πρώτη φορά που της ήρθε περίοδος, στα 11 της. «Θέλω να μιλήσω για κάτι που δεν μιλά ο κόσμος, πράγμα τρελό, αφού συμβαίνει στο 50% του παγκόσμιου πληθυσμού», είχε πει, μεταξύ άλλων.

Τώρα, στο περιοδικό TIME, τόνισε ότι πολλές γυναίκες εξακολουθούν να κουβαλούν μια «ντροπή», όταν πρέπει να μιλήσουν για την περίοδό τους. «Πολλές από εμάς εξακολουθούμε να κουβαλάμε μια ντροπή όταν πρόκειται για την περίοδό μας, κρύβουμε ταμπόν στα μανίκια μας και τα μεταφέρουμε στο μπάνιο για να μη τα δει κανείς, μένουμε σιωπηλές για ό,τι συμβαίνει στο σώμα μας, όμως δεν χρειάζεται να είναι έτσι. Στην πραγματικότητα, δεν πρέπει να είναι έτσι. Με ενδιαφέρει να μάθω περισσότερα για την έμμηνο ρύση και να ενθαρρύνω τις νέες να κάνουν περισσότερες ερωτήσεις. Η περίοδος δεν είναι μόνο μια φυσική κατάσταση, είναι επίσης κάτι το εντυπωσιακό. Δεν θα έπρεπε να είναι τόσο δύσκολο να μιλάμε γι' αυτές».

Αναφερόμενη στην πρώτη της περίοδο, η ηθοποιός θυμήθηκε να αντικρίζει το αίμα της και να γουρλώνει τα μάτια της, καθώς εκείνη τη στιγμή ήταν τρομοκρατημένη. «Έπιασα τη μητέρα μου κλαίγοντας και της έδειξα το αίμα, μου έδωσε μία σερβιέτα και μου είπε ότι δεν είναι κάτι για το οποίο πρέπει να ανησυχώ. Ένιωθα τη σερβιέτα σαν μία μεγάλη πάνα, που έβγαινε και από τις δύο πλευρές του εσώρουχού μου. Ήμουν τόσο ενθουσιασμένη που θα πήγαινα στην παράσταση και μετά άρχισα να σκέφτομαι αν θα μπορούσα να πάω και αν θα καταλάβαιναν οι υπόλοιποι ότι είχα περίοδο», είπε.

Η Τζέσικα Μπιλ, εξομολογήθηκε, παράλληλα, πως ακόμα και σήμερα, «30 χρόνια αργότερα, αισθάνομαι άβολα με το σώμα μου, η περίοδος είναι μυστηριώδης, όταν πλησιάζουν αυτές οι μέρες μπορεί να νιώθω εξάντληση, κράμπες, πρήξιμο, πόνο στην πλάτη, όμως νιώθοντας όλα αυτά, αρχίζω να προετοιμάζομαι». Σε διάφορα στάδια της ζωής της, η σχέση της άλλαξε με την περίοδό της. «Δεν περίμενα να έχω πιο έντονες περιόδους μετά την εφηβεία και την αναπαραγωγική μου ηλικία, αλλά κι όμως. Θα είμαι ειλικρινής, προσπαθώ να έχω καλή σχέση με την περίοδό μου, αλλά μερικές φορές έχει πραγματικά το δικό της "μυαλό". Αλλά, ξέρω ότι δεν είμαι η μόνη που δυσκολεύεται. Καμιά φορά σκέφτομαι ότι το να έχεις περίοδο είναι καταπληκτικό καθώς σε προφυλάσσει από ασθένειες. Το σώμα μας είναι εκπληκτικό. Επίσης, πολλές φορές μπορεί να ακυρώσω σχέδια και να χάσω κάποιες εμφανίσεις, αλλά προσπαθώ να δώσω προτεραιότητα στην ευημερία μου».

Η ίδια, θέλει μέσα από το βιβλίο της, οι νέοι άνθρωποι και οι γυναίκες να καταλάβουν πως «εάν δεν αισθάνεσαι ο εαυτός σου όταν έχεις περίοδο, εάν νιώθεις θλίψη ή θυμό, αυτό δεν είναι κακό. Θέλω οι άνθρωποι που δεν έχουν περίοδο, να έχουν ενσυναίσθηση και να νιώθουν ότι έχουν τα εφόδια να βοηθήσουν τους ανθρώπους που αγαπούν».

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.