CELEBRITIES

Φράνσις Κόπολα: Κατηγορείται για ανάρμοστη συμπεριφορά και παρενόχληση γυναικών στα γυρίσματα του «Megalopolis»


JTeam

17 Μαΐου 2024

Φράνσις Κόπολα: Κατηγορείται για ανάρμοστη συμπεριφορά και παρενόχληση γυναικών στα γυρίσματα του «Megalopolis»
SPLASH via Ideal Image
Ο Φράνσις Κόπολα κατηγορείται ότι τραβούσε γυναίκες να κάθονται στα πόδια του και προσπαθούσε να τις φιλήσει

Στο στόχαστρο καταγγελιών για ανάρμοστη συμπεριφορά και σεξουαλική παρενόχληση γυναικών, κατά τη διάρκεια γυρισμάτων της νέας ταινίας «Megalopolis», βρίσκεται ο Φράνσις Κόπολα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Guardian.

Με βάση τις πληροφορίες της εφημερίδας, ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος έχει κατηγορηθεί ότι τραβούσε γυναίκες να κάθονται στα πόδια του και προσπαθούσε να τις φιλήσει. «Φέρεται να τράβηξε γυναίκες για να κάτσουν στα πόδια του, και κατά τη διάρκεια μιας σκηνής που γυριζόταν για την ταινία, μάρτυρες λένε ότι ο σκηνοθέτης μπήκε στο πλατό και προσπάθησε να φιλήσει μερικές από τις γυναίκες που δεν φορούσαν σουτιέν. Προφανώς, ισχυρίστηκε ότι "προσπαθούσε να τους φτιάξει τη διάθεση"», αναφέρει αναλυτικά το δημοσίευμα.

Ο Ντάρρεν Ντεμέτρ, εκτελεστικός συμπαραγωγός του «Megalopolis», σύμφωνα με το ρεπορτάζ, είπε ότι ο Φράνσις Κόπολα φίλησε κάποιες γυναίκες κομπάρσους στο μάγουλο, με φιλικό τρόπο, και κανείς δεν του εξέφρασε ποτέ ότι η συμπεριφορά του τους έκανε να νιώσουν άβολα. «Οι ενέργειες του σκηνοθέτη είχαν σκοπό να εμπνεύσουν και να δημιουργήσουν την κατάλληλη ατμόσφαιρα που απαιτούνταν για μία από τις σκηνές», υποστήριξε ο ίδιος. Παράλληλα, επέμεινε ότι «υπήρχαν δύο μέρες που γυρίσαμε μια εορταστική σκηνή σε ένα κλαμπ τύπου Studio 54, όπου ο Φράνσις περπατούσε γύρω από το σετ για να εδραιώσει το πνεύμα της σκηνής δίνοντας "ευγενικές" αγκαλιές και φιλιά στο μάγουλο στο καστ και τους ηθοποιούς». «Δεν έμαθα ποτέ ότι έγιναν παράπονα για παρενόχληση ή κακή συμπεριφορά κατά τη διάρκεια του έργου», συνέχισε.

Πάντως, στο ρεπορτάζ του Guardian αναφέρεται ότι πολλά από τα μέλη του συνεργείου ήταν δυσαρεστημένα με τις εμπειρίες τους στα γυρίσματα της ταινίας. «Ακούγεται τρελό να το λέω, αλλά υπήρχαν στιγμές που στεκόμασταν όλοι τριγύρω και λέγαμε: "Έχει ξαναγυρίσει ποτέ αυτός ο τύπος ταινία;"», είπε χαρακτηριστικά ένα μέλος του συνεργείου.

Παράλληλα, ένα άλλο μέλος του συνεργείου, δήλωσε: «Συχνά, ο Φράνσις Κόπολα εμφανιζόταν τα πρωινά πριν από αυτές τις μεγάλες σκηνές και επειδή δεν είχε τεθεί σε εφαρμογή κανένα σχέδιο ή δεν επέτρεπε στους συνεργάτες του να θέσουν σε εφαρμογή ένα σχέδιο, συχνά καθόταν στο τροχόσπιτό του για ώρες, δεν μιλούσε σε κανέναν, συχνά κάπνιζε μαριχουάνα». «Περνούσαν ώρες ολόκληρες χωρίς να γυριστεί τίποτα. Και το συνεργείο και το καστ στέκονταν και περίμεναν. Και τότε, έβγαινε και σκαρφιζόταν κάτι που δεν έβγαζε νόημα, και που δεν ακολουθούσε τίποτα από όσα είχε μιλήσει κάποιος ή από όσα ήταν στη σελίδα, και όλοι μας απλά το ακολουθούσαμε, προσπαθώντας να κάνουμε το καλύτερο δυνατό», συνέχισε.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.