UPDATE #NOW

Ντέιβιντ Κόπερφιλντ: Περισσότερες από 16 γυναίκες τον κατηγορούν για σεξουαλική κακοποίηση


JTeam

16 Μαΐου 2024

Ντέιβιντ Κόπερφιλντ: Περισσότερες από 16 γυναίκες τον κατηγορούν για σεξουαλική κακοποίηση
SPLASH via Ideal Image
«Είχε ναρκώσει γυναίκες, πριν συνευρεθεί μαζί τους»

Με σοβαρές καταγγελίες είναι αντιμέτωπος ο διάσημος showman και ταχυδακτυλουργός, Ντέιβιντ Κόπερφιλντ, αφού σύμφωνα με πληροφορίες που έφερε στο «φως» της δημοσιότητας αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Guardian, περισσότερες από 16 γυναίκες τον κατηγορούν για σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση. Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, οι μισές κατηγορίες προέρχονται από γυναίκες που ήταν κάτω των 18 ετών όταν σημειώθηκαν τα περιστατικά, ενώ κάποιες ήταν μόλις 15 ετών.

Οι καταγγελίες χρονολογούνται από τα τέλη της δεκαετίας του 1980 έως το 2014, ενώ με βάση τις πληροφορίες οι κατηγορίες περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, ισχυρισμούς ότι ο ίδιος νάρκωσε τρεις γυναίκες πριν συνευρεθεί σεξουαλικά μαζί τους. Οι καταγγέλλουσες δήλωσαν πως δεν ένιωθαν ικανές να συναινέσουν. Σε άλλες κατηγορίες, οι γυναίκες ισχυρίστηκαν ότι ο Κόπερφιλντ τις θώπευσε ή τις ανάγκασε να τον αγγίξουν με σεξουαλικό τρόπο κατά τη διάρκεια ζωντανών εμφανίσεων στη σκηνή. Μέλη της οικογένειας μιας 15χρονης, που κάθονταν στο κοινό, ισχυρίζονται ότι τον είδαν να χουφτώνει το στήθος της.

Πίσω στο 2018, ο Ντέιβιντ Κόπερφιλντ, είχε κατηγορηθεί ξανά από μια γυναίκα, που ισχυρίστηκε ότι τη νάρκωσε και τη βίασε όταν εκείνη ήταν μόλις 17 ετών, το 1988. Τώρα, ορισμένες γυναίκες που προέβησαν στις καταγγελίες, δήλωσαν στον Guardian ότι μόνο μετά το κίνημα #MeToo, ένιωσαν έτοιμες να μιλήσουν για τις εμπειρίες τους.

Πάντως, το ρεπορτάζ του Guardian ανέδειξε κοινά σημεία μεταξύ όλων των καταγγελιών. Για παράδειγμα, αρκετές γυναίκες είπαν ότι ο Κόπερφιλντ υποσχέθηκε να τις βοηθήσει στην καριέρα τους, είτε ως μοντέλα είτε στη βιομηχανία του θεάματος, καθώς και ότι προσπάθησε να διατηρήσει επαφή με εκείνες και τους γονείς τους.

Ερωτηθείς σχετικά με τους ισχυρισμούς, ο Κόπερφιλντ αρνήθηκε κάθε είδους αδίκημα, ενώ οι δικηγόροι του δήλωσαν στον Guardian ότι «ποτέ δεν ενήργησε ανάρμοστα απέναντι σε κανέναν, πόσω μάλλον με κάποιον ανήλικο» .Παράλληλα, τόνισαν ότι οι ισχυρισμοί είναι «όχι μόνο εντελώς ψευδείς, αλλά και εντελώς απίθανοι».