CELEBRITIES

Ageing is beautiful: 8 celebrities δεν έχουν κάνει πλαστικές, τιμώντας τα σημάδια του χρόνου


Άννα Καντζηλιέρη

23 Μαΐου 2024

Ageing is beautiful: 8 celebrities δεν έχουν κάνει πλαστικές, τιμώντας τα σημάδια του χρόνου
Οι διάσημες γυναίκες που απέφυγαν να περάσουν το κατώφλι του πλαστικού χειρουργού, εξηγούν τον λόγο

Καθώς διανύουμε το 2024, κάποιοι θα υποστήριζαν πως οι πλαστικές επεμβάσεις έχουν γίνει «της μόδας» και πως η απόφαση να αλλάξεις κάτι που δεν σου αρέσει στην εμφάνισή σου πλέον λαμβάνεται σε χρόνο dt, αφού «το κάνουν όλοι». Ακόμα, υπάρχει η μερίδα των ανθρώπων που υποστηρίζει πως οι πλαστικές επεμβάσεις ήρθαν για να νικήσουν τις ανασφάλειες και να χαρίσουν σε όσους το επιθυμούν τα χαρακτηριστικά που έχουν ονειρευτεί.

Παράλληλα, υπάρχει η κατηγορία εκείνων που «εγκρίνει» την ύπαρξη των πλαστικών επεμβάσεων, ωστόσο οι ίδιοι δεν θα τολμούσαν ποτέ να κάνουν - ακόμα κι αν ήθελαν - καθώς ο φόβος θα στεκόταν εμπόδιο στην επιθυμία τους. Από αυτή τη λίστα, δεν θα γινόταν να απουσιάζουν όλοι όσοι διαφωνούν με τις πλαστικές επεμβάσεις και δεν θα έμπαιναν ποτέ στη διαδικασία να ξαπλώσουν στο χειρουργικό κρεβάτι, υμνώντας έτσι τη φυσική ομορφιά και τιμώντας τα σημάδια που αφήνει ο χρόνος στο πέρασμά του.

Οκτώ διάσημες γυναίκες του πλανήτη ενστερνίζονται την τελευταία άποψη και έχουν εξηγήσει δημοσίως τον λόγο που δεν θέλουν να προβούν σε κάποια πλαστική επέμβαση, αφήνοντας τον εαυτό τους να γεράσει με τον κλασικό τρόπο.

Οι stars που είπαν «όχι» στις πλαστικές επεμβάσεις

1.Έμα Τόμσον

«Δεν είναι φυσιολογικό να το κάνουμε αυτό, και η κουλτούρα που έχουμε δημιουργήσει που λέει ότι είναι φυσιολογικό δεν είναι φυσιολογική. Γιατί οι άνθρωποι ζητούν από τα άτομα να πειράξουν το σώμα τους; Τι είναι αυτό και γιατί το κάνουμε στους εαυτούς μας; Είναι ανθυγιεινό και το θέμα είναι να μην γίνουμε πρότυπα που θα δείχνουμε στα νέα κορίτσια ότι αυτό είναι φυσιολογικό ενώ δεν είναι. Πάντα το πίστευα», είχε δηλώσει η Έμα Τόμσον στο περιοδικό «Hello» το 2014.

2.Pink

Η Pink το 2020 είχε κάνει μια ανάρτηση στο X/Twitter σχετικά με τα σημάδια που αφήνει ο χρόνος στο πρόσωπό μας και είχε εξηγήσει με τον δικό της τρόπο τον λόγο που δεν θέλει να κάνει κάποια πλαστική επέμβαση.

«Αγαπητέ εαυτέ μου, γερνάς. Βλέπω γραμμές. Ειδικά όταν χαμογελάς. Η μύτη σου μεγαλώνει... Νιώθεις περίεργα, καθώς συνηθίζεις σε αυτή τη νέα πραγματικότητα. Αλλά η μύτη σου μοιάζει με τα παιδιά σου και το πρόσωπό σου ζαρώνει εκεί που γελάς. Κάθε τόσο σκέφτεσαι να αλλάξεις το πρόσωπό σου και μετά παρακολουθείς μια εκπομπή που θέλεις να δεις τι αισθάνεται το άτομο που μιλάει και το πρόσωπό του δεν κουνιέται. Δεν μπορώ να το κάνω αυτό. Είμαι έτοιμη να γεράσω με τον γνωστό παλιομοδίτικο τρόπο», είχε γράψει, μεταξύ άλλων, η Pink.

3.Μέριλ Στριπ

«Όταν βλέπω ανθρώπους να έχουν κάνει πλαστικές επεμβάσεις είναι σαν να διακόπτεται η επικοινωνία μου μαζί τους. Είναι σαν μια σημαία μπροστά από το πρόσωπο και αυτό για τον ηθοποιό δεν είναι καλό, διότι φαίνεται σαν να φοράει συνεχώς ένα πέπλο. Δεν το καταλαβαίνω αυτό. Πρέπει να αγκαλιάσεις το γεγονός ότι γερνάς. Η ζωή είναι πολύτιμη κι όταν έχεις χάσει πολλούς ανθρώπους, συνειδητοποιείς ότι η ζωή είναι ένα δώρο», ήταν τα λόγια της Μέριλ Στριπ στο «Vanity Fair» το 2009.

4.Χάλι Μπέρι

«Όταν βλέπεις όλους τους γύρω σου να το κάνουν, έρχονται εκείνες οι στιγμές που σκέφτεσαι: "Για να μείνω ζωντανός σε αυτόν τον χώρο, χρειάζεται να κάνω το ίδιο;" Δεν θα πω ψέματα, έχει περάσει από το μυαλό μου γιατί κάποιος μου το προτείνει πάντα. Οι άνθρωποι προσπαθούν να σε πιέσουν να το κάνεις. Αυτό νιώθω. Απλώς υπενθυμίζω συνέχεια στον εαυτό μου ότι η γήρανση είναι κάτι φυσικό και αυτό θα συμβεί σε όλους μας. Θέλω να μοιάζω πάντα με τον εαυτό μου, ακόμα κι αν αυτή είναι μια παλαιότερη εκδοχή του εαυτού μου. Νομίζω ότι όταν κάνεις πολλές πλαστικές επεμβάσεις, γίνεσαι κάποιος άλλος κατά κάποιον τρόπο», είχε εξομολογηθεί η Χάλι Μπέρι το 2015 στο «Yahoo».

5.Σάλμα Χάγιεκ

Η Σάλμα Χάγιεκ το 2010 τοποθετήθηκε επί του θέματος σε συνέντευξή της στο «InStyle», εκφράζοντας την αντίθεσή της με τις πλαστικές επεμβάσεις, ακόμα και με το μπότοξ. «Όχι χειρουργικές επεμβάσεις, ούτε μπότοξ. Είναι τρομερό που τα κορίτσια από τα 30 κάνουν ενέσεις στο πρόσωπο και στα χείλη τους», ανέφερε.

6.Τζούλια Ρόμπερτς

«Είναι λυπηρό που ζούμε σε μια τόσο πανικόβλητη, δυσμορφική κοινωνία όπου οι γυναίκες δεν δίνουν καν στους εαυτούς τους την ευκαιρία να δουν πώς θα μοιάζουν ως ηλικιωμένα άτομα. Θέλω τα παιδιά μου να ξέρουν πότε είμαι θυμωμένη, πότε είμαι χαρούμενη και πότε το πρόσωπό μου λέει μια ιστορία - όχι αυτή για το πώς βρέθηκα στο χειρουργείο», είχε τονίσει η Τζούλια Ρόμπερτς τον Αύγουστο του 2010 στο περιοδικό «Elle».

7.Τζόντι Φόστερ

«Η πλαστική χειρουργική δεν είναι για μένα. Δεν έχω τίποτα εναντίον της και δεν με ενοχλεί που οι άλλοι κάνουν επεμβάσεις. Ό,τι θέλουν να κάνουν, είμαι μια χαρά με αυτό. Εγώ προτιμώ να πει κάποιος για εμένα "ουάου, αυτό το κορίτσι έχει κακή μύτη" παρά "ουάου, αυτό το κορίτσι έχει μια κακή επέμβαση στη μύτη"», είχε υποστηρίξει το 2007 στο «More»

Μπορεί τα χρόνια να πέρασαν, όμως η Τζόντι Φόστερ δεν αναθεώρησε τις απόψεις της και έτσι το 2023 είπε στο «Interview Magazine»: «Τα 60 ήταν η καλύτερη αλλαγή από όλες, γιατί στα 50 δυσκολεύτηκα. Μου έλεγα: "Θα ξανακάνω κάτι με νόημα; Αυτό είναι όλο"; Υπάρχει αυτή η άβολη φάση που όλοι όσοι είναι στα τέλη της δεκαετίας των σαράντα ή των πενήντα είναι πολύ απασχολημένοι με το να πειράζουν τα πρόσωπά τους. Εγώ δεν ήθελα αυτή τη ζωή, αλλά ήξερα επίσης ότι δεν θα μπορούσα να ανταγωνιστώ τον παλιό εαυτό μου».

8.Κέιτ Γουίνσλετ

«Είναι ενάντια στα ήθη μου, στον τρόπο που με μεγάλωσαν οι γονείς μου και σε αυτό που θεωρώ φυσική ομορφιά. Δεν θα ενδώσω ποτέ. Είμαι ηθοποιός, δεν θέλω να παγώσω την έκφραση του προσώπου μου», ήταν η σύντομη αλλά περιεκτική απάντηση που έδωσε η Κέιτ Γουίνσλετ σε ερώτηση που δέχτηκε σχετικά με τις πλαστικές επεμβάσεις από την «Telegraph» τον Αύγουστο του 2011.


Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.