COOKING SUGAR, SUGAR

Καλοκαιρινό Clafoutis με ροδάκινα


JTeam

16 Ιουνίου 2024

Καλοκαιρινό Clafoutis με ροδάκινα
www.lacucinaspontanea.com
Φτιάξτε ένα παραδοσιακό γαλλικό ζουμερό κέικ, clafoutis με ροδάκινα

Το clafoutis είναι ένα επιδόρπιο φούρνου με μαλακή ζύμη πλούσια σε φρούτα. Τα βασικά συστατικά είναι αυγά, ζάχαρη, αλεύρι, γάλα, μαγιά και αλάτι, ενώ τα φρούτα επιλέγονται ανάλογα με την εποχή .

Για το καλοκαίρι δημιουργήσαμε το Clafoutis με ροδάκινα , χρησιμοποιώντας ώριμα φρούτα και ένα λικέρ ροδάκινου για να γίνει ακόμα πιο αρωματικό. Και φυσικά μπορείτε να απολαύσετε αυτό το υπέροχο γλυκό για πρωινό , ως σνακ ή στο τέλος του γεύματος ως επιδόρπιο.

Υλικά

750 γρ. ροδάκινα (ώριμα αλλά σφιχτά)

400 γρ. γάλα

100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

Αλεύρι

3 αυγά

Ένα φάκελο με βανιλίνη

Βούτυρο

Ζάχαρη άχνη

Λικέρ ροδάκινο

Αλάτι

Jenny.Gr
www.lacucinaitaliana.it

Εκτέλεση

Για να ετοιμάσετε το κλαφούτι ροδάκινου, ζεματίζουμε τα ροδάκινα για 2 λεπτά, στη συνέχεια τα ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε σε φέτες.

Χτυπάμε τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη, μια πρέζα αλάτι και ένα φακελάκι βανιλίνη. Προσθέτουμε 4 κουταλιές της σούπας αλεύρι (περίπου 100 γρ.) και το χλιαρό γάλα μαζί με μια κουταλιά λικέρ ροδάκινου. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μια ώρα.

Βουτυρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου τακτοποιούμε τα κομμάτια ροδάκινου σε μία στρώση, περιχύνουμε με το έτοιμο μείγμα, ισιώνοντάς το καλά, μετά ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά. Σερβίρουμε το κλαφούτι ζεστό, πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.