CELEBRITIES

Η Ντούα Λίπα στηρίζει την Παλαιστίνη και, με χαρά, δέχεται τις αντιδράσεις: «Αξίζει τον κόπο»


JTeam

18 Ιουνίου 2024

Η Ντούα Λίπα στηρίζει την Παλαιστίνη και, με χαρά, δέχεται τις αντιδράσεις: «Αξίζει τον κόπο»
Αν αναζητάς τη σωστή πλευρά της ιστορίας, είναι ακριβώς εκεί που βρίσκεται η Ντούα Λίπα

Από παιδιά, ακούμε συνέχεια πως «δεν είναι όλα άσπρα ή μαύρα». Ακούμε πως υπάρχει και το γκρι –πράγματι υπάρχει, πράγματι η παραπάνω φράση εφαρμόζεται στις περισσότερες συνθήκες. Ορισμένα ζητήματα, ωστόσο, είναι ακριβώς αυτό: άσπρα ή μαύρα –η γενοκτονία στη Γάζα, για παράδειγμα.

Κάποιοι celebrities, όπως η Σελίνα Γκόμεζ, αποφάσισαν να διατηρήσουν μία στάση κάπως ουδέτερη ή, καλύτερα, κάπως αστεία. Η Γκόμεζ, ας πούμε, ανακοίνωσε μέσω IG story πως θα πάψει να ασχολείται με τα σόσιαλ επειδή ο πόλεμος επιβάρυνε την ψυχική της υγεία. Μία εβδομάδα μετά, ανέβαζε σέλφι με τον σύντροφό της –η ψυχική της υγεία μάλλον έπαψε να επιβαρύνεται. Άλλοι, έχουν διαλέξει με ποια πλευρά της ιστορίας θα είναι, είτε αυτή είναι η λάθος, είτε η σωστή –επειδή στη συγκεκριμένη περίπτωση, υπάρχει σωστό και λάθος. Η Ντούα Λίπα, είναι στη σωστή πλευρά, και με χαρά δέχεται να αντιμετωπίσει τις συνέπειες των τοποθετήσεών της.

Μιλώντας στους Radio Times, η τραγουδίστρια είπε ότι πάντα ελέγχει διπλά και τριπλά τον εαυτό της πριν πει οτιδήποτε, και θεωρεί ότι αξίζει το ρίσκο, όταν πρόκειται για το «ευρύτερο καλό».

Τον περασμένο μήνα, ανάρτησε μία εικόνα από την ομάδα Artists4Ceasefire και πρόσθεσε το hashtag #AllEyesOnRafa. «Το να καις παιδιά ζωντανά δεν μπορεί να δικαιολογηθεί με τίποτα. Όλος ο κόσμος κινητοποιείται για να σταματήσει τη γενοκτονία του Ισραήλ. Σας παρακαλώ δείξτε αλληλεγγύη στη Γάζα», έγραψε.

«Όταν μιλάω για πολιτικά ζητήματα, διπλοελέγχω και τριπλοελέγχω τον εαυτό μου, για να πω: ΟΚ, είναι πολύ μεγαλύτερο από εμένα όλο αυτό, και είναι απαραίτητο –και είναι ο μοναδικός λόγος που το ανεβάζω. Αυτός είναι ο μοναδικός μου σκοπός. Πάντα θα υπάρχουν αρνητικές αντιδράσεις και οι απόψεις των άλλων οπότε είναι μεγάλη απόφαση. Βρίσκω την ισορροπία επειδή είναι για το ευρύτερο καλό, οπότε διατίθεμαι να το αντιμετωπίσω», είπε στους Radio Times.

«Το να υψώνω τη φωνή μου, είναι κάτι έμφυτο για εμένα, δεδομένου του υπόβαθρού μου και της κληρονομιάς μου», πρόσθεσε.

«Τα τελευταία 3-4 χρόνια, κάπως αποφάσισα ότι δεν θέλω να στηρίζω τον αρχηγό ενός συγκεκριμένου πολιτικού κόμματος. Πάντα στήριζα την αριστερά, οπότε εκεί κάπου θα στέκομαι, αλλά ποτέ δεν θα στηρίξω ούτε θα εναντιωθώ σε κάποιον συγκεκριμένο… επειδή οι πολιτικοί, γενικά, έχουν έναν δικό τους τρόπο να σε απογοητεύουν».

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.