CELEBRITIES

Κέιτ Γουίνσλετ: «Είναι δύσκολο να κάνεις ταινίες ως γυναίκα και είναι δύσκολο να κάνεις ταινίες για γυναίκες»


JTeam

4 Ιουλίου 2024

Κέιτ Γουίνσλετ: «Είναι δύσκολο να κάνεις ταινίες ως γυναίκα και είναι δύσκολο να κάνεις ταινίες για γυναίκες»
SPLASH via Ideal Image
«Ελπίζω ότι με αυτήν την ταινία ο κόσμος θα γίνει πιο ανοιχτός και θα προσπαθήσει να απορροφήσει ιστορίες φαινομενικά σημαντικών ιστορικών προσωπικοτήτων»

Για τον πρωταγωνιστικό ρόλο και την παραγωγή της ταινίας «Lee», για την πολεμική φωτογράφο Λι Μίλερ, αλλά και για τη θέση των γυναικών στη βιομηχανία του κινηματογράφου, μίλησε η αγαπημένη ηθοποιός, Κέιτ Γουίνσλετ, στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μοχάνου.

Στο Φεστιβάλ, η πολυβραβευμένη ηθοποιός, τιμήθηκε με το βραβείο CineMerit – πριν την ευρωπαϊκή πρεμιέρα της ταινίας, και δήλωσε πως η κυκλοφορία της ταινίας «Lee», έχει αναβληθεί. «Επιλέξαμε να καθυστερήσουμε την κυκλοφορία λόγω της απεργίας και επειδή ήθελα να μπορώ να μιλήσω για τον αληθινό κόπο αγάπης που ήταν για εμένα και την παραγωγό συνεργάτιδά μου, Κέιτ Σόλομον, το να κάνουμε αυτήν την ταινία».

Κατά την ομιλία της, η Κέιτ Γουίνσλετ, αναφέρθηκε και στο πόσο δύσκολο είναι να κάνεις ως γυναίκα, ταινίες. «Είναι δύσκολο να κάνεις ταινίες ως γυναίκα και είναι δύσκολο να κάνεις ταινίες για γυναίκες. Ελπίζω ότι με αυτήν την ταινία ο κόσμος να γίνει πιο ανοιχτός και να προσπαθήσει να απορροφήσει ιστορίες φαινομενικά σημαντικών ιστορικών προσωπικοτήτων, όπως η τρομερή Λι Μίλερ».

H Λι Μίλερ ήταν μοντέλο που έγινε φωτογράφος και πολεμική ανταποκρίτρια. Η ίδια, έγινε γνωστή καθώς τράβηξε μια σειρά από εμβληματικές και συχνά τρομακτικές φωτογραφίες κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Η πρεμιέρα της ταινίας στο Μόναχο, είχε μεγάλη σημασία, καθώς ότι η Μίλερ παίζει σε ένα εμβληματικό πλάνο, σε μια μπανιέρα στην εγκαταλελειμμένη κατοικία του Χίτλερ στη γερμανική πόλη.

Δίνοντας περισσότερες πληροφορίες για την ταινία, η Κέιτ Γουίνσλετ τόνισε πως «η σωστή ισορροπία σε όλη τη διάρκεια της ταινίας ήταν συνεχώς κάτι που γνωρίζαμε, χωρίς να πηγαίνουμε το κοινό μακριά στην καρδιά της ταινίας, πολύ γρήγορα». Συνεχίζοντας, είπε: «Το πιο δύσκολο μέρος των γυρισμάτων ήταν οι σκηνές στο Νταχάου - ήταν εξαιρετικά δύσκολο και για τον Άντι Σάμπεργκο οποίος δεν ήθελε να δει καθόλου το σκηνικό μέχρι να φτάσει η σειρά του να λάβει μέρος στις σκηνές. Ήταν τόσο σημαντικό για εμάς να βεβαιωθούμε ότι δεν μιμούμαστε εικόνες από τα στρατόπεδα που έχουν γυριστεί εξαιρετικά από άλλους σκηνοθέτες στο παρελθόν. Έπρεπε πραγματικά να είμαστε σίγουροι ότι το βλέπουμε μόνο μέσα από τα μάτια της Λι Μίλερ».

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.