CELEBRITIES

Μπραντ Πιτ – Τζορτζ Κλούνεϊ: Οι κολλητοί του Χόλιγουντ στο εξώφυλλο του GQ


JTeam

14 Αυγούστου 2024

Brad Pitt, George Clooney
© instagram/gq
Κούκλοι στις φωτογραφίες και χείμαρροι αλήθειας στη συνέντευξη

«Εδώ ο τύπος μεγάλωσε τη λίμνη του. Ποιος το κάνει αυτό;», λέει ο Τζορτζ Κλούνεϊ για τον Μπραντ Πιτ ενώ δίνουν συνέντευξη στο GQ στο Chateau Miraval του δεύτερου στη Γαλλία, όπου περνάει τον περισσότερο χρόνο του. Οι δύο χολιγουντιανοί αστέρες βρήκαν λίγο κοινό χρόνο ανάμεσα στα γυρίσματα των ταινιών τους (ο Μπραντ Πιτ γυρίζει το F1 και ο Τζορτζ Κλούνεϊ μια ταινία του Νόα Μπόμπαχ με τον Άνταμ Σάντλερ και τη Λόρα Ντερν) για να φωτογραφηθούν πιο stylish από ποτέ και να μιλήσουν για την κοινή τους ταινία, Wolfs, το Χόλιγουντ και την… ηλικία τους.

Η ταινία Wolfs θα μπορούσε να είναι κατά κάποιο τρόπο μια καλλιτεχνική αναφορά στους δύο πρωταγωνιστές του, οι οποίοι υποδύονται δύο εξαιρετικά ικανούς τύπους που ίσως φτάνουν τελικά στο σημείο να μην μπορούν πλέον να κάνουν τη δουλειά. Ο Κλούνεϊ είναι 63 ετών, ο Πιτ 60 και το Χόλιγουντ συνήθως δεν χαρίζεται στους ηθοποιούς που μεγαλώνουν. «Θυμάμαι όταν ήμουν 20 χρονών και άκουσα ότι κάποιος πέθανε στα 63;» λέει ο Κλούνεϊ. «Σκέφτηκα: Έζησε μια καλή ζωή».

Ο Κλούνεϊ παραδέχεται ότι αγόρασε online (ναι, online) μια οικία στη Γαλλία στην ίδια περιοχή με τον Μπραντ Πιτ, 9 λεπτά με το αυτοκίνητο για την ακρίβεια, αλλά είναι μόλις η πρώτη φορά που επισκέπτεται το Chateau Miraval του Πιτ.

Η ηλικία και όσα είναι πλέον σημαντικά

Κι όσο ο Μπραντ Πιτ εξηγεί ότι κάνει μια ταινία το χρόνο γιατί θέλει να περνάει χρόνο με τους δικούς του ανθρώπους και να απολαμβάνει τον καθαρό αέρα και το πράσινο γρασίδι, ο Κλούνεϊ αστειεύεται ότι «συμβαίνει και κάτι άλλο ενδιαφέρον, είσαι 60 τώρα, σωστά;» και συνεχίζει «με κάνει να γελάω. Όταν έγινα 60, η γυναίκα μου κι εγώ είχαμε ένα ωραίο δείπνο. Μιλούσαμε και είπα, "Κοίτα, είμαι 60." Τώρα είμαι 63. Και είπα, "Λοιπόν, να τι συμβαίνει, μπορώ ακόμα να παίζω μπάσκετ με τα παιδιά. Μπορώ ακόμα να κρατιέμαι, να κάνω πολλά πράγματα. Φυσικά, είμαι ακόμα σε καλή φόρμα." Είπα, "Αλλά δεν έχει σημασία πόσες μπάρες με δημητριακά θα φάω. Σε 20 χρόνια, θα είμαι 80. Και αυτός είναι ένας διαφορετικός αριθμός». Αυτός είναι ένας πραγματικός αριθμός, όπου τα κόκαλά σου είναι εύθραυστα και η μυϊκή σου μάζα έχει χαθεί. Έτσι, τα πράγματα αλλάζουν. Αυτά τα επόμενα 20 χρόνια πρέπει να εστιάσουμε πραγματικά, όχι μόνο στη δουλειά, αν και πρέπει να συνεχίσεις να δουλεύεις. Πρέπει επίσης να εστιάσουμε στη ζωή.

Κι ο Πιτ συμπληρώνει ότι «αρχίζεις να καταλαβαίνεις αυτή την ιδέα της θνησιμότητας και ότι είναι κάτι με το οποίο όλοι πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Απλά γίνεσαι πιο συνειδητοποιημένος γι' αυτό».

Οι κολλητοί του Χόλιγουντ

Οι δυο τους έχουν συνεργαστεί σε αρκετές ταινίες και είναι σίγουρα φίλοι μπροστά στις κάμερες. Αλλά τι γίνεται όταν δεν υπάρχουν κάμερες; «Αν εξαιρέσεις την περιοριστική εντολή που του είχα βγάλει, για αυτό δεν καθόμαστε κοντά τώρα», αστειεύεται ο Κλούνεϊ και συνεχίζει «Είμαστε φίλοι πολύ καιρό τώρα. Και είναι αστείο γιατί τσεκάρουμε ο ένας τον άλλο κάθε τόσο, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για τη φιλία μας. Τα πράγματα περιπλέκονται στη ζωή και πρέπει πάντα να βεβαιώνεσαι ότι ο άλλος είναι εντάξει».

Ο Πιτ, με τη σειρά του, παραδέχεται ότι ο Τζορτζ έχει πολύ καλή αντίληψη και τον καλεί κάθε φορά που τα πράγματα δυσκολεύουν για συμβουλή. «Ο Τζορτζ θα καταλάβει κάτι που κανείς άλλος δεν πρόκειται να καταλάβει, για το οποίο δεν χρειάζεται καν να μιλήσουμε. Υπάρχει μια άνεση σε αυτό. Όταν προέκυψε αυτό το πράγμα σκέφτηκα, ρε φίλε, τον ξέρω αυτόν τον τύπο από τη δεκαετία του '90 και έχω περάσει τόση πολλή ζωή σε αυτό το σημείο και τόσες πολλές ανατροπές και καμπύλες και στροφές και υπάρχει κάτι απλά, δεν ξέρω, ένιωσα ότι υπήρχε κάτι πραγματικά υπέροχο, απλώς ότι μπορούσαμε να κάνουμε κάτι πλάτη με πλάτη».

Και μπορεί να είναι και οι δύο χολιγουντιανοί αστέρες, αλλά εξηγούν ότι αν και η φύση της δουλειάς είναι εξαιρετικά ανταγωνιστική, οι δυο τους δεν κυνηγούσαν ποτέ τους ίδιους ρόλους αλλά διατηρούσαν έναν υγιή ανταγωνισμό που τους έκανε καλύτερους και τους εξέλιξε σαν ηθοποιούς. «Νιώθεις περήφανος για αυτό που κάνεις, θέλεις πραγματικά να λειτουργεί αλλά την ίδια στιγμή, αν δεν είχα τον Τζορτζ Κλούνεϊ στη ζωή μου, δεν ξέρω αν θα είχα φτάσει σε ορισμένα επίπεδα. Γιατί σε εμπνέει να συνεχίσεις».

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.